Együttműködés környezetünkért és annak tisztaságáért
Hegymozgató Megmozgató - III. Gellérthegyi Piknik

2024.április 12.

A Gellérthegyi Lakók Érdekvédelmi Egyesülete és a PMI Budapest, Magyar Tagozat örömmel hirdeti meg a Hegymozgató Megmozgató - III. Gellérthegyi Pikniket. Az esemény a közösség, a természetvédelem és az együttműködés jegyében valósul meg, és szeretettel vár minden érdeklődőt.

Teljes sajtóközlemény

 

Együttműködési megállapodást kötött a PMI Budapest és a Debreceni Egyetem: közös projektmenedzser szakirányú továbbképzés indult 2024. februártól

2024. február 27.

A Debreceni Egyetemen a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával posztgraduális oklevelet adó, projektmenedzser szakirányú továbbképzési szakot indított a 2023/2024. tanév II. félévében. A Műszaki projektmenedzsment szakmérnök / szakember szakirányú továbbképzési szak célja a nemzetközi sztenderdek alapján a projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel.

Teljes sajtóközlemény

 

Intelligens jövő: Az AI fejlődése és a sikeres projektmenedzsment tapasztalatai - Nagy sikerekkel zárult a 11. Art of Projects Konferenica

2023. november 15.

Idén 11. alkalommal került megrendezésre a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a MOMART 2020 Marketing Kft. szervezésében megvalósuló, Art of Projects konferencia, számos kiváló előadóval az USA-ból, Nagy Brittanniából és Magyarországról. A konferenciát 2023. november 9-én tartották meg. A PMI Budapest, Magyar Tagozat ismét otthont adott Közép- Európa legnagyobb nemzetközi, angol nyelvű projektmenedzsment konferenciájának, mely rendezvényen idén több mint 330 vendég vett részt. A konferencia helyszínéül a nemzetközi Bosch csoport egyik legjelentősebb európai autóipari fejlesztési központja, a tavaly átadott Bosch Budapest Innovációs Kampuszon szolgált.

Teljes sajtóközlemény

 

2023 Legkiemelkedőbb diplomamunkái

2023. november 13.

2023. november 9-én került megrendezésre a 2023-as Év Projektmenedzsment Diplomamunka Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye a 11. Art of Projects konferencián. A pályázatra összesen 21 szakdolgozat érkezett 8 különböző egyetem hallgatóitól.

Teljes sajtóközlemény

 

A zsűri Rácz Dórát választotta az Év Fiatal Projektmenedzserének 

2023.november 13.

Idén harmadik alkalommal osztottuk ki a Fiatal Projektmenedzser Szakember Díjat. A díjátadóra 2023. november 9-én került sor a 11. „Art of Projects” konferencia keretében. A „Fiatal Projektmenedzser Szakember Díjat” azon 25-35 év közötti fiatal szakembereknek az elismerésére alapítottuk meg, akik munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a projektmenedzsment szakma fejlesztéséhez, alkalmazva a projektmenedzsment gyakorlatát, megfelelve ezzel a PMI standardoknak.

Teljes sajtóközlemény

 

Megjelent a Projektmenedzsment Útmutató – PMBOK Guide hetedik kiadása magyar nyelven

2023. október 6.

A Projektmenedzsment Útmutató - PMBOK® Guide egy átfogó és teljességre törekvő kézikönyv, mely nélkülözhetetlen szakirodalma a projektmenedzsment nemzetközi tudásanyagának, mindemellett pedig alapvető forrása a projektmenedzsment területén alkalmazott minősítő vizsgáknak világszerte. A PMI Budapest, Magyar Tagozat által lefordított kiadás a helyi projektmenedzsment közösség munkáját képviseli, mely fordítás 28 önkéntes lektor munkáját tükrözi, akik több mint fél éven át működtek közre.

Teljes sajtóközlemény

 

Közeleg a 11. Art of Projects Konferencia - 2023. november 9. - Bosch Innovációs Kampusz

2023. szeptember 29.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat szervezésében idén 11. alkalommal rendezik meg az "Art of Projects" angol nyelvű konferenciát (https://artofprojects.hu/) Budapesten, a nemzetközi Bosch csoport egyik legjelentősebb európai autóipari fejlesztési központjában, a tavaly átadott Bosch Budapest Innovációs Kampuszon. A november 9-i konferencia témája ezúttal a mesterséges intelligencia lesz, azon belül is: „Hogyan fogja a mesterséges intelligencia befolyásolni és átalakítani a projektmenedzsment szakmát?”

 Teljes sajtóközlemény

 

A PMI Budapest, Magyar Tagozat 20 éves fennállását ünnepli 2023-ban

2022. március 9.

A Projektmenedzsment Intézet (PMI) Magyar Tagozata 2023-ban ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.
A 2003-ban alapított PMI Budapest, Magyar Tagozat mára több mint 500 tagot számlál, akik a legkülönbözőbb háttérrel rendelkeznek. A tagozat személyes és online rendezvényeket tart Magyarországon, aktívan népszerűsíti a projektmenedzsmentet az ipar és az egyetemek körében, és olyan környezetet ápol tagjai számára, amely világszínvonalú lehetőségeket biztosít a személyes és szakmai fejlődéshez. Magyarországon belül a tagozat támogatja a tagokat kiszolgáló helyi szakmai érdekképviseletek is.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Szalay Imre nyerte el 2022-ben a Project Management Institute (PMI) által meghirdetett, nemzetközi „PMI Eric Jenett Person of the Year Award” díjat.

2022. december 5.

Szalay Imre jelölését továbbítottuk a 2022-es nemzetközi PMI Eric Jenett Person of the Year Award- ra, ahol nemzetközi szakértőkből álló zsűri választotta ki a két nyertest. Szalay Imre a nemzetközi PMI Eric Jenett Person of the Year Award, a legrangosabb egyéni PMI szakmai díjat nyerte el. A díjat Szaly Imre távollétében, Kremmer László a PMI Budapest, Magyar Tagozat Egyesület elnök vette át az Amerikai Egyesült Államokban, a PMI szervezésében megvalósuló PMI Global Summit 2022 konferencián, Las Vegasban 2022. december 2-án.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Az Év Projektmenedzsment Diplomamunkája - 2022

2022. november 3. 

2022. november 3-án került megrendezésre a 2022-as Év Projektmenedzsment Diplomamunka Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye a 10. Art of Projects konferencián. A pályázatra összesen 23 szakdolgozat érkezett 10 különböző egyetemek hallgatóitól. A beérkező szakdolgozatok közül tizenegy hattagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket. 

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Kihirdettük az idei év Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díj és Fiatal Projektmenedzser Szakember Díj nyerteseit!

2022. november 3. 

A díjátadóra 2022. november 3-án került sor a „10. Art of Projects” konferencia keretében. Ez évben második alkalommal osztjuk ki az Eric Jenett díjat és a Fiatal Projektmenedzser Szakember Díjakat.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

A Tagozat megtartotta 10. Art of Projects Konferenciáját - 2022

2022. november 3.

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a MOMART szervezésében megvalósuló Art of Projects konferencia, számos kiváló előadóval az USA-ból, Grúziából és Magyarországról. A PMI Budapest, Magyar Tagozat ismét otthont adott Közép-Európa legnagyobb nemzetközi, angol nyelvű projektmenedzsment konferenciájának, mely rendezvényen idén több mint 220 vendég vett részt.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

PMI Budapest - BCE Projektmenedzser Bérfelmérés 2022

Az első, 2020-ban készült magyarországi projektmenedzser bérfelmérés hatalmas érdeklődését és sikeres fogadtatását látva a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a Budapesti Corvinus Egyetem egy újabb közös kutatás eredményeként ismét feltérképezte a hazai projektmenedzsment szakmában tapasztalható jövedelmi viszonyokat. Az első kutatásra 2020-ban, január és augusztus között, a másodikra pedig 2022 áprilisa és 2022 augusztusa között került sor. A közös kutatási jelentésünk, amely továbbra is a "PMI Earning Power: Project Management Salary Survey" módszertanát követi, lehetőséget nyújt a szakembereknek, hogy átfogó képet kapjanak a Magyarországon dolgozó projekt-, program-, és portfoliómenedzser szakemberek jövedelmi viszonyairól és a jövedelem alakulás trendjeiről.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

10. Art of Projects Konferencia - 2022

2022. november 3.

Az "Art of Projects" konferencia visszatér a személyes jelenléthez, és 10. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Music Centerben, 2022. november 3-án! Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő, 2022-es AOP konferencia témája a fenntartható növekedés a társadalmi jó érdekében: Ötletek, emberek és projektek összekapcsolása. A konferencia mottója: "A projektmenedzsment jövője. Ne élj a múltban! Csatlakozzon hozzánk a jövő útján!" A tavalyi virtuális konferencia többszáz résztvevőt vonzott. 2022-ben több, mint 300 résztvevővel számolnak a szervezők a BMC koncert termében.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Megvannak az idei év Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díj és Fiatal Projektmenedzser Szakember Díj nyertesei!

2021. november 4. 

A PMI Budapest Tagozata 2021-ben úgy határozott, hogy a nemzetközi hagyományokat követve Magyarországon két új szakmai díjat alapít. A díjátadóra 2021. november 4-én került sor a „9. Art of Projects” konferencia keretében.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Az Év Projektmenedzsment Diplomamunkája

2021. november 4. 

2021. november 4-én került megrendezésre a 2021-as Év Projektmenedzsment Diplomamunkája Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye. A pályázatra összesen 19 szakdolgozat érkezett különböző egyetemek tanulóitól (BME, Budapesti Corvinus Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Óbudai Egyetem, Eötvös Lóránd Egyetem, Stuttgarti Egyetem). A beérkezőszakdolgozatok közül egy hattagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Art of Projects Konferencia - 2021

2021. november 4.

A jelenlegi világjárvány körülményei között a PMI Budapest, Magyar Tagozat virtuálisan tartotta éves szakmai konferenciáját, mint a 2021-es virtuális „Art of Projects” Konferencia. „Az emberek képessé tétele az ötletek megvalósítására” témájára építve a tagozat több, a projektmenedzsment területéről ismert kiváló előadót sorakoztatott fel. A Project Management Institute (PMI) Budapest, Magyar tagozat a Nemzetközi Projektmenedzsment Napon, 2021 november 4-én tartotta meg az online konferenciát.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

A Robert Bosch Kft. és a PMI Budapest, Magyar Tagozat közös projektmenedzser mentoring programot indít 2021-ben

2021. október 24.

A Robert Bosch Kft., Magyarország egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központja és a világ legnagyobb projektmenedzsereket tömörítő szervezetének, a PMI-nak a hazai tagozata, a PMI Budapest, Magyar Tagozat közös mentoring programot indított projektmenedzserek képzésére. Az Együttműködési megállapodás aláírására az elmúlt héten került sor.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Project Management Institute Authorized Training Partner minősítést szerzett a Corvinus

2021. szeptember 11.

A Budapesti Corvinus Egyetem az első hazai felsőoktatási intézmény, amely bekerült a Project Management Institute minősített oktatói intézményeinek sorába. A PMI a világ legnagyobb, projektmenedzsereket tömörítő, szakmai nonprofit szervezete, amely olyan stabil működésű, megfelelő minőségbiztosítási rendszerrel rendelkező szervezeti partnerekkel dolgozik együtt, akik több éve, magas színvonalon teljesítenek a projektmenedzsment képzésben.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

PMI Budapest, Magyar Tagozat - Csatlakoztunk az AmCham Hungary szervezethez

2021. július 27.

Az AmCham egy csomópont azok számára, akik hosszú távú partnerségeket szeretnének kialakítani és változást akarnak elérni a közösségben. Szeretne segíteni az embereket a kapcsolatteremtésben, olyan platformot biztosítva, amely egyedi programokat, együttműködési lehetőségeket és szakmai és társadalmi események széles skáláját kínálja.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

PMI Budapest, Magyar Tagozat - Két nemzetközi díjat hírdet meg a Tagozat - 2021

2021. július 15.

A PMI fontosnak tartja, hogy a projektmenedzser szakembereknek lehetőséget nyújtson a megmérettetésre, eredményeik megismertetésére a tágabb szakmával. A PMI díjak nemcsak a pályázók saját országában jelentenek elismerést, de lehetőséget nyújtanak a nemzetközi fordulóban való részvételre is. A PMI Budapest, Magyar Tagozat 2021-ben két nemzetközi díjat hirdet meg, az Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díj-at valamint a Fiatal Projektmenedzser Szakember Díj-at.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

PMI Budapest, Magyar Tagozat - Óbudai Egyetem - 2021

2021. június 15.

Együttműködési megállapodást kötött a PMI Budapest, Magyar Tagozat és az Óbudai Egyetem azzal a céllal, hogy elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai elképzeléseik megvalósítása érdekében együttesen mozgósítják.

A partnerek kiemelt feladatuknak tartják a szakmai együttműködés fejlesztését, a felsőoktatás gyakorlatorientáltságának biztosítását és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmai tartalmak fejlesztését.

 Teljes sajtóközlemény letöltése

 

PMI Budapest, Magyar Tagozat - Budapesti Corvinus Egyetem - 2021

2021. március 24.

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és a PMI Budapest: közös projektmenedzser szakirányú továbbképzést indítanak 2021. szeptemberétől

Magyarország vezető gazdaság- és társadalomtudományi képzést nyújtó egyeteme, a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb, projektmenedzsereket tömörítő, szakmai nonprofit szervezete a PMI (Project Management Institute Budapest) hazai tagozata, a PMI Budapest stratégiai megállapodást kötött.

A stratégiai megállapodás célja, hogy a projekt; program- és portfóliómenedzsment szakma hazai elismertségét és szakmai színvonalát közös kutatásokkal, rendezvényekkel és oktatási programokkal növeljék.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

PMI Budapest - BCE Salary Survey - 2020

2021. március 16.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat 2020-ban készített egy bérfelmérést, amelyben a magyar projektmenedzserek fizetését vizsgálták, valamint azt térképezték fel, milyen tényezők játszanak szerepet a fizetések alakulásában.

A kutatást a Budapesti Corvinus Egyetem szakemberei végezték, akik amellett, hogy követték a PMI módszertanát, igyekeztek a helyi sajátosságokat is figyelembe venni az adatok értékelése során. Ez a kutatás az egyik első közös projekt, amely a nemrégiben létrejött stratégiai együttműködés keretében valósult meg a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a Budapesti Corvinus Egyetem között, amelyet több közös munka, így egy projektmenedzsment szak fejlesztése is követ.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

 
Év Diplomamunkája Pályázat - 2020

2020. november 11.

November 5-én került megrendezésre a 2020-as Év Diplomamunkája Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye. A pályázatra összesen 22 szakdolgozat érkezett különböző egyetemek tanulóitól (BME, Corvinus, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Óbudai Egyetem). A beérkező szakdolgozatok közül egy hat tagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

Art of Projects Konferencia - 2020

2020. szeptember 25.

A jelenlegi világjárvány körülményei között a PMI Budapest, Magyar Tagozat virtuálisan tartja éves szakmai konferenciáját, mint a 2020 Virtuális Art of Projects Konferencia. A „Projektgazdaság: A következő évtizedet átalakító projektmenedzser, az ötlettől a megvalósulásig” témájára építve a tagozat több, a projektmenedzsment területéről ismert kiváló előadót sorakoztat fel.

Teljes sajtóközlemény letöltése

 

ELINDULT AZ ÚJ WWW.PMI.HU WEBOLDAL

2020. augusztus 1.

Öt hónap megfeszített munka után örömmel jelentjük be, hogy a PMI Budapest, Magyar Tagozat www.pmi.hu új weboldala 2020. augusztus 1-én elindult. Célunk volt, hogy az új weboldalunk gyorsabb, könnyebben navigálható és felhasználóbarát legyen.
 
 

PMI.ORG legújabb sajtóközleményei (ENG)