Fejes Petra - Viselkedési projektmenedzsment, Nudge-ok alkalmazása a projektsikerért
Kepernyőfotó-2021-12-08---17.28.23.png

Az MSc/MA kategóriában 1. Helyezést ért el Fejes Petra, aki szakdolgozatát „Viselkedési projektmenedzsment: Nudge-ok alkalmazása a projektsikerért” címmel írta a Budapesti Corvinus Egyetemen. Konzulense Dr. Aranyossy Márta volt. 

Annotáció

Taletovics-Bagi Renáta - A kompetens üzleti elemző, mint az informatikai projektek sikerének kulcsa
Kepernyőfotó-2021-12-08---17.28.31.png

Az MBA/Posztgraduális kategóriában első helyezett Taletovics-Bagi Renáta lett, aki szakdolgozatát „A kompetens üzleti elemző, mint az informatikai projektek sikerének kulcsa” címmel írta a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

Annotáció

További kiemelt diplomamunkák - shortlist

 

Boa András - A projektsiker és a projektek kritikus sikertényezőinek vizsgálata az IT szektorban

 
Tiszai Balázs - Typical problems in the development of megaprojects in the construction industry, illustrated by the example of the Stuttgart–Ulm Rail Project
 

2021. november 4-én került megrendezésre a 2021-as Év Projektmenedzsment Diplomamunkája Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye. A pályázatra összesen 19 szakdolgozat érkezett különböző egyetemek tanulóitól (BME, Budapesti Corvinus Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Óbudai Egyetem, Eötvös Lóránd Egyetem, Stuttgarti Egyetem). A beérkező szakdolgozatok közül egy hattagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket.

A zsűri tagjai Dr. Papp Horváth Viktória (Budapesti Corvinus Egyetem, Egyetemi Adjunktus), Dr. habil Csiszárik-Kocsir Ágnes (Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar, Kutatási Dékánhelyettes, Egyetemi Docens), Dr. Fehérvölgyi Beáta (Pannon Egyetem, Dékán)

Dr. Prónay Gábor (Budapesti Műszaki Egyetem, Címzetes Egyetemi Docens), Ungár György (Citibank, Finance Üzletág Igazgató) és Kovács Endre (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Projektmenedzser), Dobos Oszkár (PMI Budapest, Magyar Tagozat Titkár), Balogh László (PMI, Alelnök) és Dr. Kertész Máté (PMI, Alelnök) voltak.

A pályázat idén is kiemelkedően magas pályamű érkezett, összesen 19 dolgozat. Minden dolgozat magas színvonalú volt, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga.


A díjazottak és témáik:


Az MSc/MA kategóriában 1. Helyezést ért el Fejes Petra, aki szakdolgozatát „Viselkedési projektmenedzsment: Nudge-ok alkalmazása a projektsikerért” címmel írta a Budapesti Corvinus Egyetemen. Konzulense Dr. Aranyossy Márta volt.

IMG_7020.JPG

 

Az MBA/Posztgraduális kategóriában 1. helyezett Taletovics-Bagi Renáta lett, aki szakdolgozatát „A kompetens üzleti elemző, mint az informatikai projektek sikerének kulcsa” címmel írta a Budapesti Metropolitan Egyetemen. Konzulense Csanádi Péter volt.

IMG_7034.JPG

A zsűri Taletovics-Bagi Renáta pályázatát nevezi a PMIEF James R. Snyder International Student Paper of the Year Award díjra.

A zsűri közös döntés alapján BSc/BA kategóriában 2021-ben idén díjat nem adományozott.
Az első helyezett elnyerte a szakmában elismertnek számító Év Diplomamunkája díjat projektmenedzsment tematikában, ingyenes részvételi lehetőséget kapott a PMI Budapest, Magyar Tagozat Art of Projects konferenciáján, valamint ingyenes részvételi lehetőséget kap a HTE szervezésében megrendezendő PM Fórum projektmenedzsment konferencián.

Az első három legjobbnak ítélt dolgozat szerzője a kiíró szervezetek elismerő oklevelén túl választhat egy, a pmi.org gondozásában megjelent szakkönyvet, ingyenes részvételi lehetőséget kapott az Art of Projects konferencián történő részvételre. Az első helyezett konzulense szintén ingyenes belépőt kapott az Art of Projects konferenciára, az első három helyezett konzulensének díja pedig egy tetszőlegesen választott, a pmi.org gondozásában megjelent szakkönyv.

Az eseményt a Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozata szervezte, együttműködve a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Projektmenedzsment szakosztályával.

A szervezők nagyon köszönik az összes pályázónak a részvételt és gratulálnak a nyerteseknek. A jövőben céljuk aktívabbnak lenni az egyetemeken, különösen a vidéki intézményekben, hogy még többen pályázhassanak az Év Diplomamunkája pályázaton.

A pályázattal fő missziójuk továbbra is a projektmenedzsment tudományának népszerűsítése és az ifjabb generációkkal való megismertetése lesz.