A gyakorlati útmutatók támogató információkat és utasításokat nyújtanak a PMI-szabványok alkalmazásához

A gyakorlati útmutatók akár lehetséges szabvánnyá is válhatnak, és ha igen, akkor a teljesen konszenzusos szabványok kidolgozási folyamatán mennek keresztül.

Az alábbiakban a PMI angol nyelvű könyveit ajánljuk a figyelmükbe.

Benefits-Realization-Mgmt-Cover.jpg

Benefits Realization Management

Az előnyök megvalósítása az a közös folyamat, amelyben a szervezeti stratégiától kiindulva, a projekt leszállítandókon át a projekt fel tudja mutatnai az elvárt előnyöket. A kutatások azonban azt mutatták, hogy az előnyök megvalósításának kezelése (BRM) gyakorlatait nem értik világosan, és nem használják hatékonyan a portfóliók, programok és projektek kezelésében.

agile-practice-guide.jpg Agile Practice Guide 

Az Agile Alliance®-vel együttműködésben létrehozott Agile Practice Guide eszközöket és iránymutatásokat kínál a jobb eredmények elérése érdekében.

Agilis Gyakorlati Útmutató címmel magyar nyelven is elérhető.

 

requirements-management-practice-guide.jpg Requirements Management: A Practice Guide 

A szervezetek továbbra is tapasztalják a projektekkel kapcsolatos problémákat, amelyek a követelményekkel kapcsolatos tevékenységek gyenge teljesítményéhez kapcsolódnak. Ez az útmutató megadja azokat az eszközöket, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy kitűnjön a követelmények fejlesztésében és kezelésében - az üzleti elemzés nagyobb területének összetevői, valamint a projekt-, program- és portfóliókezelés kritikus szaktudásai terén.

governance-of-portfolios-programs-and-projects.jpg Governance of Portfolios, Programs, and Projects: A Practice Guide 

Vizsgálja meg jobban a különféle irányítási típusokat, és tanulja meg, hogyan valósíthatja meg vagy javíthatja a portfóliók, programok és projektek irányítását.

business-analysis-practitioners-a-practice-guide.jpg Business Analysis for Practitioners: A Practice Guide 

Gyakorlati tanácsok, amelyek segítenek jobban megfelelni az ügyfelek elvárásainak, és olyan megoldásokat kínálnak, amelyek növelik az üzleti értéket.

navigating-complexity-a-practice-guide.jpg Navigating Complexity: A Practice Guide 

Tudja meg, hogyan lehet navigálni a projektek és programok komplexitásában a PMBOK® útmutatóban és más PMI alapvető szabványokban hivatkozott alapelvek, eszközök és technikák felhasználásával.

managing-change-organizations-a-practice-guide.jpg Managing Change in Organizations: A Practice Guide 

A szervezeti változási projektek a negyedik leggyakoribb projekt típus, de a szervezeteknek csak 20%-a alkalmaz formális szervezeti változásmenedzsment gyakorlatot. A tanulmányok azt mutatják, hogy a szervezetek nagyobb sikert érnek el szabványos, a szigorú változáskezelési megközelítésekkel összhangban lévő portfólió-, program- és projektmenedzsment technikák alkalmazásával.