Önkéntesként sokféle  módon hozzájárulhat a PMI-hez, amivel elősegítheti karrierjét is. Lehetőségeink széles körű érdeklődésre, készségekre és célokra terjednek ki, keresse meg az Ön számára legmegfelelőbbet.

PMI Igazgatótanács

A PMI-t egy önkéntes Igazgatóság irányítja, amely 15 főből, a tagság által megválasztott igazgatóból áll, akik hároméves hivatali időt töltenek be. Három igazgatót, akiket évente választ meg az igazgatóság, az intézet hivatalnokaiként teljesítenek szolgálatot. Az Igazgatóság kollektív bölcsessége, tapasztalata, sokszínűsége és szenvedélye révén kerül meghatározásra és végrehajtásra a PMI alapvető ideológiája: alapvető célunkat - a PMI létezésének okai és alapértékei - hogy fontos és tartós alapelvek irányítsák a PMI-t.

Tudjon meg többet (ENG)

PMI Educational Foundation (PMIEF)

A PMIEF egész évben kínál önkéntes lehetőségeket. Az önkénteseknek lehetőséget kapnak, arra hogy változásokat érjenek el, új emberekkel ismerkedjenek meg, megerősítsék készségeiket és szakmai fejlesztési egységeket (PDU-kat) szerezzenek PMI minősítéseik fenntartása érdekében.

Az önkéntesek támogatják és előmozdítják a PMIEF küldetését, amelynek célja a gazdasági, oktatási, kulturális és társadalmi fejlődés előmozdítása a projektmenedzsment koncepcióinak és elméleteinek alkalmazásával, fejlesztésével és előmozdításával.

Tudjon meg többet (ENG)

Belső csapatok (Insight Teams)

A stratégiai fókusz, az ügyfélközpontúság és a szervezet agilitásának támogatása érdekében a belső csapatok az üzleti egységeket támogatják a tárgyi szakértelem és az érintettek betekintésének biztosításával az üzleti területbe. Ez magában foglalja a csoportoknak az adatok és információk feldolgozását, valamint az adatok gondos kiértékelését, „mi következik” előretekintést nyújtva. Az „Insights” csapatok katalizátorként szolgálnak új értékteremtéshez tagjaink és ügyfeleink számára.

Régiós Mentor

A tagozatok világszerte történő támogatása érdekében a világ 21 régiós mentorja útmutatást és támogatást nyújt a PMI tagozatok vezetőinek, segítve vezető képességeik fejlesztését, valamint a PMI politikák és irányelvek betartásának biztosítását.

A regionális mentorok támogatják a tagozatok kialakítását, részt vesznek a tájékoztatási és érdekképviseleti erőfeszítésekben, valamint kommunikáció, együttműködés és oktatás útján támogatják a tagozatok vezetőit.

Szabványügyi Bizottságok

A projektmenedzsment szakma fejlődésével folytatjuk a globálisan elismert szabványok gyűjteményének bővítését és frissítését. A PMI-szabványokat egy önkéntes konszenzusos folyamat útján dolgozzák ki, amely összehozza az önkénteseket és a téma szakértőit, akik érdeklődnek a szabványok témáiban.

Ez a folyamat magában foglalja a bizottsági üléseket, a szabványprogramok munka üléseit és az expozíciós tervezeteket, és része az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) megfelelésének.

Tudjon meg többet a PMI szabványok fejlesztéséről (ENG)

Vizsgakérdés fejlesztés

A PMI arra törekszik, hogy az önkéntesek részt vegyenek a vizsgafejlesztő műhelyekben, amelyeket évente legalább egyszer szerveznek a négy földrajzi régió mindegyikében. A résztvevőket véletlenszerűen választják ki olyan speciális kiválasztási kritériumok alapján, mint a földrajzi terület, a tanúsított évek, az ipar és a tagság.

Ezekben a műhelyekben a kiválasztott önkénteseket, mint témaszakértőket (Subject Matter Expert, SME) fel lehet kérni, hogy írjanak, vizsgáljanak felül és módosítsanak kérdéseket a jövőbeni PMI minősítési vizsgákon való felhasználás céljából. Szintén feladatuk lehet, hogy ellenőrizzék, hogy a minősítési vizsgák fordításai megtartják-e a kérdések eredeti szándékát.

PMI Díjak bírálata

A PMI díjak bírálói virtuális önkéntesek, akiknek elkötelezettsége teszi lehetővé a PMI-díjak programját. A világ minden tájáról származó önkéntesek képviselik a szervezetek világát, amelyek a sikereik érdekében a projektmenedzsmentre támaszkodnak.

Az önkéntesek szakértelmük alapján függetlenül értékelik a pályázatokat, a nyilvános pályázati kiírás és a bizalmas értékelési irányelvek, valamint az értékelőlapok felhasználásával.

Fedezze fel PMI Awards Programot (ENG)

PMI rendezvény előadó

A PMI-rendezvényen részt vevők a készségeiket úgy fejlesztik, hogy új ismeretket tanulnak meg az előadóktól és tapasztalatokat osztanak meg a szakértőkkel. A PMI rendszeresen toborz önkénteseket, hogy információt szolgáltassanak vagy megosszák tapasztalataikat olyan eseményeken, mint globális kongresszusok, PMI konferenciák, tagozati események és vezetői értekezletek.

PMI Kiadvány véleményező 

A PMI számos kiadványt kínál időszerű frissítésekkel és erőteljes tudástartalommal, hogy folyamatosan tájékoztassa a projektmenedzsment szakembereit és segítse őket sikerességükben. Szükségünk van önkéntesekre, az alábbi kiadványok felülvizsgálatához.

Tagozatok önkéntesei

A PMI helyi tagozatain keresztül a tagok találkoznak társaikkal, új kapcsolatokat létesítenek, hálózatot szerveznek, tudást építenek, megoldásokat és ötleteket osztanak meg és rendezvényeken vesznek részt. Az önkéntes pozíciók a helyi tagozatokban a formális pozícióktól (például elnök, titkár, tagság alelnöke, szakmai fejlődés alelnöke, pénzügyi alelnök és önkéntes koordinátor) egészen a kevésbé formális pozíciókig terjednek, különféle rendezvények, fejezetprogramok és bizottságok segítésére.

Ezek a pozíciók kivételes lehetőséget kínálnak vezetői készségeik fejlesztésére.

Találja meg a helyi tagozatát (ENG)

Csatlakozzon a szakmai közösségünkhöz

A tagsági díjunk csak US$25/év

Csatlakozzon hozzánk