Tagság kontra Minősítés

 A PMI minősítésekkel kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Tagnak kell lennem a PMI minősítésre történő jelentkezéshez?

Nem. A PMI tagsági viszony független a PMI minősítésektől. PMI tagként azonban számos előnnyel fog rendelkezni, ideértve a minősítési vizsga díjának kedvezményeit, valamint a szakmai továbbfejlesztési lehetőségek kedvezményeit, amelyek segítenek a minősítés(ek) fenntartásában. 

Milyen hosszú időre szól a tagsági ciklusom?

A PMI tagság a tagság aktiválásától számított egy év. 90 nappal a lejárat napját megelőzően már megújíthatja tagságát. A myPMI profiljában a PMI.org oldalon találhatja meg tagsági viszonyának mindenkori állapotát. 

Befizettem a minősítésem megújítási összegét. Megújult ezzel a tagsági viszonyom is?

Nem. A tagsági viszony és a minősítés megújításának díjai és folyamatai különbözőek. A tagsági viszony ciklusideje egy év, a minősítést pedig három évente kell megújítani. 

Tagsági viszony automatikus megújítása 

Beállíthatom-e tagsági viszonyomat automatikus megújításra?

Igen, beállíthatja a tagságát automatikus megújításra, ha az a következő tagsági típusok valamelyike: 

PMI tagság 

Nyugdíjas tagság 

Tagozati tagsági viszony, ha a következő megújítási lehetőségek egyikét választja

A fenti tagsági típusok egyikét online újítja meg

Amikor csatlakozik vagy megújítja a fenti tagsági típusok egyikét, a PMI tagsága és tagozati tagsága is automatikusan megújul. A tagság automatikus megújításának feltételeit a PMI.org fizetési oldala mutatja be. 

A következő tagsági típusok esetében nem lehet az automatikus megújítást választani: 

Diák- és hallgatói tagozati tagság 

PMIEF adományok

Csoportos számlázási forma 

Papír alapú kérelmek és megújítások 

Méltányossági tagság 

Könyvtári előfizetések 

Lehetséges-e a tagság automatikus megújítását visszautasítani?

Igen, ez egy opcionális szolgáltatás. Ha úgy kívánja, kikapcsolhatja ezt a funkciót, és évente megújíthatja e-mailben, telefonon vagy online. 

Ha a PMI tagsági viszonyom automatikus megújításra van beállítva, ez azt is jelenti, hogy a tanúsításom is automatikusan megújul?

Nem. A tagsági viszony és a minősítések megújításának díjai és eljárásai eltérőek. Ezek mindenkori állapotának megtekintéséhez jelentkezzen be a PMI.org oldalra, és lépjen be a myPMI profiljába. 

A tagsági viszony megújítása

Mi történik, ha elmulasztom a tagsági viszonyomat időben meghosszabbítani?

Ha a lejárati dátumig nem újítja meg tagságát, akkor tagsága lejár, és már nem veheti igénybe a tagsági viszonnyal járó kedvezményeket, így például a minősítések kedvezményes díjait, a tagok számára exkluzív webináriumokat, a kiegészítő PDU lehetőségeket, vagy tagozati tagságának fenntartását. A PMI tagság automatikus megújításának beállítása zavartalan hozzáférést biztosít a tagsági viszonnyal járó kedvezményekhez 

Mikor kell megújítanom a PMI tagságomat?

PMI tagságát már 90 nappal a lejárat előtt megújíthatja. A tagság megújítása az eredeti csatlakozási dátum alapján történik. Ha a lejárat dátumától számított 10 hónapon belül megújítja tagsági viszonyát, az abban a hónapban újul meg, amelyikben eredetileg csatlakozott a PMI-hoz. 

Hol lehet megújítani a tagsági viszonyomat?

Jelentkezzen be a PMI.org oldalra, és lépjen be a myPMI profiljába. Innen eléri a vezérlőpultot és meg tudja újítani a PMI és a tagozati tagsági viszonyát. 

Kedvezmények igénybevétele 

Hogyan férhetek hozzá a tagsági viszonyom által nyújtott kedvezményekhez?

Jelentkezzen be a PMI.org oldalra, és kattintson a myPMI fülre. Kattintson az „vezérlőpult” linkre. A jobb oldali oszlopban egy „Tudástár” szakasz található. Válassza ki a PMI-kiadványokat a PMI-szabványok online verziójának megtekintéséhez. Ezen felül, az online közösség eléréséhez szükséges eszközöket, sablonokat, webináriumokat, virtuális eseményeket és még sok minden mást talál a Projectmanagement.com weboldalon. 

Tagságom részeként online közösségekhez, eszközökhöz, sablonokhoz, webináriumokhoz, virtuális eseményekhez és még sok mindenhez hozzáférhetek. Hol találom meg ezeket?

Online közösségek, sablonok, csak tagok számára elérhető webináriumok, virtuális események és még sok minden más elérhető a www.pmi.org weboldalon. A kezdőlapon kattintson a „Bejelentkezés PMI-jal” feliratú gombra. A lap felső oldalán található vízszintes sávban vannak felsorolva a navigálást elősegítő menüpontok. 

Egy PMI rendezvényre való regisztráció részeként vásároltam tagságot (konferencia, Seminars World). Meddig tart, amíg tagságom megjelenik a profilomban?

A tagság röviddel a kérelem beadása és a fizetés kézhezvétele után válik aktívvá. Megerősítő e-mailt fog kapni, amelyben a PMI értesíti Önt a tagsági viszonya aktiválásáról. 

Tagság és Tagozatok 

Mi a különbség a hallgatói tagság és a PMI tagsági viszony között?

A hallgatói tagok ugyanolyan előnyöket élveznek, mint a PMI tagok, azzal a különbséggel, hogy a hallgatói tagok kizárólag elektronikus formátumban férhetnek hozzá a kiadványokhoz. 

Lehetek-e PMI tag, és később csatlakozhatok-e egy helyi tagozathoz? Meddig érvényes a tagozat tagsági viszonya?

Igen. Bármikor csatlakozhat egy vagy több PMI tagozathoz. PMI tagsági viszony nélkül azonban nem lehet a tagozat tagja. A PMI és a tagozatok tagsági viszonyának lejárati dátumai azonosak lesznek, függetlenül attól, hogy mikor lép be egy vagy több tagozatba. Ezért, ha csak négy hónapja van hátra a PMI-tagságból, akkor a tagozati tagsága is négy hónapon belül lejár, annak ellenére, hogy mikor csatlakozott a tagozathoz. 

Mennyi időt vesz igénybe a tagozati tagsági viszonyom aktiválása?

Tagozati tagsága akkor lesz aktív, ha a PMI-hoz beérkezett a tagsági díj. Megerősítő e-mailt fog kapni arról, hogy tagozati tagsága feldolgozásra került. Az értesítés időpontja a tagozattól függ, általában néhány napot vesz igénybe. 

Fizetés 

Milyen fizetési módokat fogad el a PMI?

A fizetés amerikai dollárban történik hitelkártyával, csekkel vagy banki átutalással. A PMI a következő fizetési módokat fogadja el: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club és Discover. 

Megszűntethetem-e a tagsági viszonyomat, és kaphatok-e díj visszatérítést?

A PMI-tagság nem téríthető vissza és nem ruházható át. Dönthet úgy, hogy a PMI tagságát nem újítja meg a ciklus idő lejáratakor. 

Miért számítanak fel 10 dollár „egyszeri” jelentkezési díjat, ha a múltban tag voltam?

Ha PMI tagsága lejárt, és újra csatlakozik a PMI-hoz, akkor a PMI új tagnak tekinti Önt. Emiatt 10,00 USD feldolgozási díjat számít fel Önnek. 

Kaphatok-e kedvezményt a tagsági díjra?

A PMI nem ad kedvezményeket a PMI tagságra.