Globális szabványaink fejlesztése önkéntes konszenzusos folyamatban történik, mely folyamat közelebb hozza egymáshoz az Önkénteseket és a Szakértőket, akik érdeklődnek a szabványok fejlesztése iránt. A folyamat a széleskörű visszajelzésekre épül, így Önnek számtalan lehetősége van részt venni ezen feladatokban.

Szabvány fejlesztési lehetőségek

Lehetőség van a szabvány tartalmának fejlesztésére figyelembe véve azon javaslatokat, melyek az előző kiadás, piaci vagy egyéb felmérések alapján érkeztek, illetve a projekt menedzsment szakma fejlődését.

Nyomon tudja követni a kommenteket, javaslatokat, visszajelzéseket beleértve az esetleges vitás kérdéseket és azok a PMI munkatársai által támogatott megoldását.

Lehetősége van a szabványok szövegének és grafikáinak áttekintésére, ezzel segítve, hogy a bennük megfogalmazott információ érthető, teljes és megfelelő.

Segíthet abban, hogy a tartalom egységes legyen más ide vonatkozó PMI szabványokkal.

Készíthet egy javaslatot új koncepciókról, megközelítésről és eszközökről a szabványokért felelős menedzser részére, melyek akár be is kerülhetnek a következő kiadásba.

Részvétel a szabványok kialakításában

Vegyen részt! Csatlakozzon egy munkacsoporthoz, vagy véleményezzen egy előzetes tervezetet.

A szabvány munkacsoportok két-három témáról szerveznek egyeztetéseket. Ezeket a tanács tagjai szervezik, akiknek szükségük van az ötletekre, visszajelzésekre. A megbeszéléseken történő részvétellel az Önkéntesek jogosultak lesznek PDU-k megszerzésére. A megbeszélések rendszeresen megrendezésre kerülnek a PMI Észak-Amerikai és Európai kongresszusain.

Az előzetes tervezetek fontos részei a konszenzus elérésének a sok résztvevő között, akik lehetnek a tanács tagjai, PMI tagok vagy projekt-, program-, és portfolió menedzserek világszerte.

Az előzetes tervezetek 30 napig elérhetőek. Ön hozzáférhet on- line, vagy akár le is tudja tölteni és kinyomtatni, majd meg tudja osztani visszajelzését, véleményét.

PMI Szabványok Program visszajelzés sablon

Amennyiben hibát talál a PMI szabványokban, vagy kérdése, változtatási javaslata lenne, kérjük használja a visszajelzés sablonunkat..

Letöltés (EN)

Itt tudja felfedezni (ENG) az Önkénteseknek a PMI által ajánlott lehetőségeket.

A jelenleg futó PMI szabvány projektek

Ahogyan a projekt menedzsment szakma fejlődik, úgy a PMI is folyamatosan fejleszti a szabványainak könyvtárát.

A Projekt Menedzsment szabvány

További információkért kérem küldjön emailt a standards@pmi.org címre. Cyndi Dionisio és Mike Griffiths a project vezetői.