KUTATÁS ÉS BETEKINTÉS

A Szakma támogatása

Míg a szervezetek változatos nevekkel és leírásokkal hivatkoznak a projektekre és programokra, azok alapvetően a változás módját és a munka elvégzését jelentik.

PM Szakma Ütőere azaz Pulse of the Profession 

A projektportfólió menedzsment lehetővé teszi a vezetők számára, hogy a hatékony döntéshozatal révén teljesítsék a szervezeti célokat. A portfóliómenedzsment gondolkodásmód és egyben kompetencia is, amely fenntartja, hogy a szervezeteket a prioritásokra és a változási tényezőkre összpontosítsanak.

pulse-of-profession.png

2006 óta a PMI a Pulse of the Profession® felmérésen keresztül ábrázolja a projektmenedzsment fő trendjeit.

A 2017. évi Pulse of the Profession® számos iparágon belül 3 234 projekt szakembertől, 200 vezetőtől és 510 projektiroda igazgatótól kínál visszajelzést és bepillantást.

A PMI legújabb Pulse of the Profession® elemzése szerint pozitív változást lát abban, ahogyan a szervezetek projekt- és programmenedzsmentet folytatnak. Öt év alatt először egyre több projekt felel meg az eredeti céloknak és üzleti szándékoknak, és költségvetés keretein belül valósulnak meg. Nyerjen betekintést azon tevékenységek sorába, amelyek révén a szervezetek a művészet szintjére emelik a projektmenedzsment szakmát és annak bajnokává válnak.

Bővebb információ a PMI.ORG-on

thought-leadership.png

A PMI különféle témákról szóló "Vezető üzleti gondolkodás" jelentései igazolják a projekt-, program- és portfóliómenedzsment fontosságát stratégiai üzleti hajtóerőként.

Pulse of the Profession® kutatásokból eredően, a PMI megvizsgálja azokat a mérvadó trendeket, amelyek tükrözik, hogy a szervezetek milyen kihívásokkal találják szemben magukat, illetve mit tesznek annak érdekében, hogy azokat leküzdve sikeresebbé váljanak.

2016-ban a PMI mélyrehatóan megvizsgálta a szervezeti felépítés előnyök megvalósulásának világát, a szervezet minden szintjén keresztül, a vezetéstől a projektirodai funkción át az üzleti műveletekig. Ahol bevált gyakorlatok léteznek, ott a PMI felfedezi azokat, hogy segítsen a szervezeteknek a projekt befektetéseik által elérni a kívánt eredményt.

További információ