1. A jelentkezési kritériumok teljesítése

Az összes PMI minősítés esetén, a jelentkezőnek meg kell felelnie az adott szakterületre vonatkozó szakmai tapasztalati elvárásoknak, iskolai végzettségnek vagy mindkettőnek. A szakmai tapasztalat és / vagy az iskolai végzettség igazolását be kell nyújtani a PMI-hoz, így célszerű, ha ezeket az információkat és igazolásokat a jelentkező, a jelentkezés folyamat megkezdése előtt összegyűjti.

A jogosultsági követelmények megismeréséhez, olvassa el az érdeklődésének legmegfelelőbb minősítés kézikönyvét. Mindegyik minősítés egyedi jogosultsági kritériumokkal rendelkezik.

2. A jelentkezés benyújtása

Amennyiben teljesíti a jelentkezési feltételeket, benyújthatja jelentkezését. Ehhez gyűjtse össze a következő információkat, majd használja a PMI online jelentkezési rendszerét, hogy az végig vezesse Önt a jelentkezési folyamaton!

  • Elérhetőségek - e-mail, cím, telefonszám
  • Iskolai végzettség – intézmény neve, végzettség szintje, okirat (bizonyítvány, oklevél, diploma) kelte
  • Szakmai tapasztalat - azoknak a projekteknek, programoknak, portfólióknak a részletei, amelyeken dolgozott, ideértve a figyelembevehető órákat, a foglalkoztatás dátumát, a munkakört, a szervezeti részleteket, a referenciákat és a tapasztalatok összegzését

Amennyiben elindítja jelentkezés folyamatát azt 90 napon belül be kell fejeznie és jelentkezését véglegesítenie kell. Ezen időszak eltelte után a jelentkezés már nem véglegesíthető rendszerben.

Tipp: A jelentkezési adatok gyors kitöltéséhez célszerű összegyűjti az összes szükséges információt és dokumentumot, mielőtt megnyitná az online jelentkezési rendszer. Ellenkező esetben valószínűleg több munkamenet lesz szükséges a jelentkezés befejezéséhez.

3. A jelentkezés vizsgálata

Miután jelentkezést a PMI befogadta, megvizsgálja, hogy a jelentkező megfelel-e a jelentkezési kritériumoknak, valamint, hogy tapasztalata és / vagy képzettsége megfelel-e és összhangban áll-e az adott minősítés kézikönyvében szereplő iránymutatásokkal.

Ennek időtartama általában az adott minősítéstől függően 5–10 nap. Amint kész az ellenőrzés, a PMI e-mailt küld a jelentkezőnek, hogy tegye meg a következő lépést.

Ha az vizsgálat során a PMI részéről tisztázandó kérdés merülne fel, a PMI e-mailben fogja megkeresni a jelentkezőt ezen kérdések tisztázása céljából egyúttal megfelelő útmutatással látja el a jelentkezőt a felmerült kérdések tisztázásának módjával kapcsolatban.

Minden egyes minősítés esetén a jelentkezők meghatározott százalékát a PMI véletlenszerűen kiválasztja auditra. A PMI az auditot a jelentkezési dokumentumokban meghatározott tapasztalat és / vagy oktatás igazolásának megerősítése céljából végzi.

Az ellenőrzés célja a minősítések rendszere és a minősítéssel rendelkezők hitelességének folyamatos javítása.

Olvassa el az jelentkezések ellenőrzési folyamatával kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket (EN).

A Program Management Professional (PgMP) ® és a Portfolio Management Professional (PfMP) ® minősítésekre történő jelentkezés esetén egy további – testületi úgynevezett panel - vizsgálatra is sor kerül. Miután az első vizsgálat lezárul, a PMI minősítéssel rendelkezők testülete értékelni fogja a munkatapasztalatokról szóló összefoglalót, hogy jóváhagyják jelentkezését.

4. Fizetés

Miután a PMI értesítette a jelentkezőt arról, hogy jelentkezését jóváhagyták, elindítható fizetési folyamatot, amely a jelentkezés utolsó lépése. A fizetés leggyorsabb és legegyszerűbb módja a PMI online jelentkezési rendszerén keresztül történő fizetés.

A fizetést követően a PMI e-mailben továbbítja a jelentkező számára a jelentkezési kódot, ami a vizsgaidőpont lefoglalásához szükséges, amelynek érvényessége egy év. Ezen egyéves érvényességi időszakon belül, a jelentkező legfeljebb három alkalommal tehet vizsgát.

5. A vizsgaidőpont lefoglalása

A jelentkezés jóváhagyását követően a PMI e-mailben elküldi a vizsgaidőpont lefoglalásához szükséges utasításokat és a jelentkezési kódot, amely szükség lesz a vizsgaidőpont lefoglalásához.

A vizsga időpontja online vagy telefonon egyaránt lefoglalható. A részletek megtalálhatók az adott minősítésre vonatkozó kézikönyv vizsgajelentkezésről szóló fejezetében. Ezt követően csak a vizsga van hátra.

Szeretne vizsgafelkészülési tervet készíteni?

Tipp:

  • Olvassa el az adott minősítésre vonatkozó kézikönyvet és a vizsgáról szóló összefoglalót - amely tartalmazza a vizsga menetének és vizsga témaköreinek leírását.
  • Olvasson az adott terület témaköreiről szóló aktuális cikkeket és könyveket.
  • Fontolja meg a részvételt egy vizsga előkészítő kurzuson, és alakítson ki tanulócsoportot kollégáival vagy barátaival.