Miért érdemes pályázni

A jelölés feltételei

A pályázat tartalma

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Szakmai motiváció

Lebonyolítás menete

A PMI Budapest Tagozata 2021-ben úgy határozott, hogy a nemzetközi hagyományokat követve Magyarországon is megalapítja a PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat” azoknak a szakembereknek az elismerésére, akik figyelemre méltó teljesítményükkel, és a szakmához való hozzájárulásukkal maradandót alkottak a projektvezetés, a technikai projektmenedzsment, valamint a stratégiai és üzleti projektmenedzsment területén.
További információ

A díjakról Dr. Kertész Máté alelnököt, a szervezőbizottság vezetőjét kérdeztük.

A teljes interjú már elérehető Blogunkban.

"Véleményem szerint a pályázaton való elindulás egy nagyon jó önismereti tapasztalat lehet a pályázók számára, mert át kell gondolniuk, hogy a miként tudják bemutatni a projektmenedzsmentben betöltött szerepüket és szakmai munkájukat a zsűri számára. Hatalmas presztízsértéke van annak, ha valakinek sikerül a short list-be felkerülni, hiszen az pozitív szakmai visszaigazolás."

Teljes interjú

Együttműködő Partnereink

A PMI Eric Jenett nemzetközi díj több mint 23 éves múltra tekint vissza, amelyet a PMI 1998-ban alapított.

A PMI Budapest Tagozata 2021-ben úgy határozott, hogy a nemzetközi hagyományokat követve Magyarországon is megalapítja a PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat” azoknak a szakembereknek az elismerésére, akik figyelemre méltó teljesítményükkel, és a szakmához való hozzájárulásukkal maradandót alkottak a projektvezetés, a technikai projektmenedzsment, valamint a stratégiai és üzleti projektmenedzsment területén.
 
Eric Jenett a PMI harmadik tagja és első Project Management Professional (PMP®) képesítéssel rendelkező szakértője volt. Eric Jenett munkássága a PMI életében meghatározó jelentőséggel bírt. 1971-ben a PMI elnöki tisztségét töltötte be, 1972-ben bizottsági elnöki tisztségre jelölték, majd 1975-1976 között a PMI titkári tisztségében segítette a szervezet szakmai munkáját. Eric Jenett-et mint a PMI houstoni tagozatának alapító tagját a PMI 1975-ben kitüntetésben részesítette, továbbá 2010-ben életműdíjat adományozott neki. Eric Jenett számos PMI szemináriumhoz és előadáshoz adta a nevét, továbbá az ő személyéhez fűződik több kiváló, a Project Management Journal-ban® megjelent, magas színvonalú szakmai cikk. A fentieken túl Eric Jenett életében több, mint 40 technikai projektmenedzsmenttel kapcsolatos publikációval és előadással gazdagította és segítette a szakma elismertségét.

 

Miért érdemes pályázni?

A PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválósági Díj” nyertese:

 • elnyeri a projektmenedzsment szakma által elismert PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat ”, melyet nagy létszámú szakmai közönség előtt ünnepélyes keretek között vehet át.
 • ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk számára a PMI Budapest, Magyar Tagozat Art of Projects évente megrendezésre kerülő, angol nyelvű konferenciáján, ahol az ünnepélyes díjátadóra is sor kerül;
 • választhat egy a pmi.org gondozásában megjelent szakkönyvet ismereteinek további elmélyítésére;
 • nevezését biztosítjuk a PMI nemzetközi PMI Eric Jenett Project Management Excellence Award-ra, valamint segítjük a nemzetközi fordulóra való pályázat elkészítésében;
 • nemzetközi shortlistre kerülés esetén - a PMI szponzorálásában - lehetősége nyílik az Amerikai Egyesült Államokban  képviselni a magyar projektmenedzser szakmát, a PMI pályázat feltételei szerint;
 • projektmenedzsment területén elért eredményei széleskörű nyilvánosságot kapnak a szakmai sajtóban és egyéb fórumokon;
 • a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai rendezvényein előadási lehetőséget biztosítunk számára;
 • lehetőséget kap a PMI által oktatott egyetemi tantárgyakon, mint vendég oktató, óraadó részt venni, ezzel segítve PMI Budapest egyetemi oktatási munkáját;
 • meghívjuk a következő évi zsűriben való részvételre, mint bíráló bizottsági tag;
 • a PMI Budapest igény szerint személyes, vagy kiscsoportos konzultációval segíti a pályázat elkészítését.

A jelölés feltételei 

 • A jelölteknek nem szükséges PMI és PMI Budapest, Magyar Tagozat tagsággal rendelkezniük.
 • A jelöléshez legalább egy személy hivatalos jelölése szükséges.
 • A jelölt bármilyen területen tevékenykedhet: üzleti, kormányzati, nonprofit szervezet, tudományos kör, kutatás, tanácsadás, képzés.
 • Önmagát senki nem jelölheti a díjra.
 • PMI tisztségviselők, a PMI-nak dolgozó alvállalkozók és tanácsadók nem jogosultak a jelölésre.

 

Jelölő form

Sikeres jelölés

 • A PMI Budapest csapata megvizsgálja a jelöléseket és tovább küldi az erre kijelölt szakmai értékelő bizottságnak.
 • A szakmai értékelő bizottságban az üzleti és tudományos élet elismert szakértői vesznek részt.
 • A jelöléseket, az értékelési folyamatot és a jelöltekre adott pontszámokat a PMI Budapest bizalmasan kezeli.
 • A jelölő és a jelölt értesítést kap a jelölés aktuális státuszáról és annak eredményéről.
 • A PMI Budapest a jelölések értékeléséről, a rövid listára került jelöltekről 2021. októberében hivatalos közleményt bocsájt ki.

Sikertelen jelölés 

 • Sikertelen jelölés esetén a jelölést a következő évben lehet megismételni, egy az előző pontokban megadott kritériumok alapján összeállított új jelölés benyújtásával.

A pályázat tartalma 

 • A jelölt sikeres jelölés esetén értesítést kap, tájékoztatjuk a jelölő személyéről és a jelölés részleteiről, valamint pályázatának benyújtási határidejéről.
 • A jelölt pályázatának hossza maximum 2 oldal. A pályázatnak alábbi kötelező tartalmi elemeket kell tartalmaznia:
 1. A szakmai zsűri, a pályázó alkalmasságát és szakmai tevékenységét a díjjal kapcsolatban a Sikeres jelölés megnevezésű pontban jelölt kritériumok figyelembevételével dönti el.
 2. A pályázatnak részletesen ki kell térnie a pályázó szakmai tevékenységére, annak a szakmára gyakorolt hatására, eredményeire és egyéb erőfeszítéseire.

Kiadható Díjak

 • A PMI Budapest az évente odaítélhető díjak számát nem korlátozza.
 • A PMI Budapest fenntartja a jogot, hogy egy évben ne adja ki a díjat, amennyiben az elvégzett értékelések azt mutatják, hogy a jelölések nem felelnek meg a megadott szakmai kritériumoknak.

 

Azon személyek jelentkezését várjuk akik:

 1. A szakmában nyújtott teljesítményükkel kivételesen pozitív hatással vannak a projektmenedzsment megítélésére, továbbá a jelölt projektmenedzsmenttel kapcsolatos tevékenyége legalább 8 éves szakmai múltra tekint vissza.
 2. Szakmai tevékenységükkel a szélesebb projektmenedzsment közösség számára is értéket hordoznak, akár üzleti, vagy tudományos, oktatási területen tevékenykednek.
 3. Tevékenységük kiváló vezetési, szervezési, és kezdeményezési képességüket igazolja.
 4. Projektmenedzsmenttel kapcsolatos szakmai tevékenységük a PMI standardokat és értékeket tükrözi.
 5. Tevékenységük benchmark-nak tekinthető valmaint jelentős hatást gyakoroltak vagy gyakorolnak arra a szervezetre vagy iparágra, melynek keretein belül a jelöltek a projektmenedzsmenttel kapcsolatos szakmai munkájukat végzik.
 6. A jelölő személynek fel kell tüntetnie a jelölttel való szakmai kapcsolatuk hosszát és típusát. 

 

A pályázatra való jelentkezés és annak elbírálása a következő módon történik:

Jelölés benyújtása:  2021. augusztus 15-ig

Az letölthető Jelölőlapot kérjük az alábbi űrlapon kitölteni. A Jelölteket emailben értesítjük, és továbbítjuk számukra a Jelölőlapon benyújtott információkat.

 

Pályázat benyújtása: 2021. szeptember 15-ig

Amennyiben elfogadja  a jelölést, kérjük pályázatát a honlapunkon elérhető elektronikus Jelentkezési lapon nyújtsa be 2021.09.15-ig.

A pályázat kérdéseinek előzetes áttekintéséhez  a Jelentkezési lapon megadandó információkat itt tudja letölteni.

Rövidlistára került jelöltek szóbeli meghallgatása: 2021. október második fele

A jelölteket e-mailben vagy telefonon megkeressük, és a szóbeli meghallgatásra időpontot egyeztetünk.

 

Eredményhirdetés az Art of Projects konferencián: 2021. november 4.

A konferencia on-line kerül megrendezésre, de a díjátadás személyesen a lebonyolítás helyszínén történik.

 

A jelöléshez, illetve a pályázat benyújtásához a jelentkezési lapot itt lehet letölteni.

 

Jelölő form

 

Jelentkezesi lap

 

 

Egyéb kérdések esetén kérjük írjon az awardsinfo@pmi.hu e-mail címre.

Nemzetközi elismerés

Nemzetközi shortlistre kerülés esetén - a PMI szponzorálásában - lehetősége nyílik az Amerikai Egyesült Államokban képviselni a magyar tagozatot

Presztízsérték

Elnyeri a projektmenedzsment szakma által elismert PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat ”, melyet nagy létszámú szakmai közönség előtt ünnepélyes keretek között vehet át.

Benchmarking

Ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk számára a PMI Budapest, Magyar Tagozat Art of Projects évente megrendezésre kerülő konferenciáján.

Vizibilitás

Projektmenedzsment területén elért eredményei széleskörű publicitást kapnak a szakmai sajtóban és egyéb fórumokon. A PMI szakmai rendezvényein előadási lehetőséget biztosítunk számára.