Miért érdemes pályázni

A jelölés feltételei

A pályázat tartalma

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Szakmai motiváció

Lebonyolítás menete

Szakmai zsűri

A PMI Budapest Tagozata 2021-ben úgy határozott, hogy a nemzetközi hagyományokat követve Magyarországon is megalapítja a PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat” azoknak a szakembereknek az elismerésére, akik figyelemre méltó teljesítményükkel, és a szakmához való hozzájárulásukkal maradandót alkottak a projektvezetés, a technikai projektmenedzsment, valamint a stratégiai és üzleti projektmenedzsment területén.
További információ

Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díj

A PMI Eric Jenett nemzetközi díj több mint 23 éves múltra tekint vissza, amelyet a PMI 1998-ban alapított. Ezen hagyományt követve a PMI Budapest, Magyar Tagozat Magyarországon először 2021-ben hirdette meg a díjat a hazai szakma elismerésére. A díj 2024-ben ismét meghirdetésre kerül!

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea 

Együttműködő Partnereink

A PMI Eric Jenett nemzetközi díj több mint 23 éves múltra tekint vissza, amelyet a PMI 1998-ban alapított.

A PMI Budapest Tagozata 2021-ben úgy határozott, hogy a nemzetközi hagyományokat követve Magyarországon is megalapítja a PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat” azoknak a szakembereknek az elismerésére, akik figyelemre méltó teljesítményükkel, és a szakmához való hozzájárulásukkal maradandót alkottak a projektvezetés, a technikai projektmenedzsment, valamint a stratégiai és üzleti projektmenedzsment területén.
 
2021-ben a díjat  Szalay Imre  a Project Management Institute, Magyar Tagozat alapító elnöke, a Digital Equipment Magyarország egykori rendszerintegrációs igazgatója, a Compaq Magyarország egykori Professzionális Szolgáltatások  egykori igazgatója, a Hewlett-Packard egykori szolgáltatási igazgatója, a Vodafone Hungary Hungary egykori projektiroda és belső szabályozási igazgatója, a Nemumann János Számítógép-tudomány Társaság jelenlegi Ügyvezető igazgatója nyerte el.  
 

A 2022-es díjat dr. Pálvölgyi Lajos nyerte, aki szintén a PMI Budapest, Magyar Tagozat alapító tagja, több, mint 10 évig a Tagozat képzési és minősítési ügyekért felelős alelnöke volt. Kiemelkedő szerepe volt a PM szakszótár, magyar szakterminológia alakításában, szakmai lektorként aktív szerepe van a PM szakmai kiadványok honosításában. Trénerként, oktatóként mesterkurzusok, előadások tartásával hozzájárult a projektmenedzsment szakma színvonalának folyamatos emeléséhez.

 
Eric Jenett a PMI harmadik tagja és első Project Management Professional (PMP®) képesítéssel rendelkező szakértője volt. Eric Jenett munkássága a PMI életében meghatározó jelentőséggel bírt, különböző tisztségekben segítette a szervezet munkáját, amiért 2010-ben a PMI houstoni tagozat életműdíjat adományozott neki. Eric Jenett számos PMI szemináriumhoz és előadáshoz adta a nevét, továbbá az ő személyéhez fűződik több kiváló, a Project Management Journal-ban® megjelent, magas színvonalú szakmai cikk. A fentieken túl Eric Jenett életében több, mint 40 technikai projektmenedzsmenttel kapcsolatos publikációval és előadással gazdagította és segítette a szakma elismertségét. 
 
Miért érdemes pályázni? Eric-J-handout.pdf

A PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválósági Díj” nyertese:

 • elnyeri a projektmenedzsment szakma által elismert PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat ”, melyet nagy létszámú szakmai közönség előtt ünnepélyes keretek között vehet át.
 • ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk számára a PMI Budapest, Magyar Tagozat Art of Projects évente megrendezésre kerülő, angol nyelvű konferenciáján, ahol az ünnepélyes díjátadóra is sor kerül;
 • választhat egy a pmi.org gondozásában megjelent szakkönyvet ismereteinek további elmélyítésére;
 • nevezését biztosítjuk a PMI nemzetközi PMI Eric Jenett Project Management Excellence Award-ra, valamint segítjük a nemzetközi fordulóra való pályázat elkészítésében;
 • nemzetközi shortlistre kerülés esetén - a PMI szponzorálásában - lehetősége nyílik az Amerikai Egyesült Államokban  képviselni a magyar projektmenedzser szakmát, a PMI pályázat feltételei szerint;
 • projektmenedzsment területén elért eredményei széleskörű nyilvánosságot kapnak a szakmai sajtóban és egyéb fórumokon;
 • a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai rendezvényein előadási lehetőséget biztosítunk számára;
 • lehetőséget kap a PMI által oktatott egyetemi tantárgyakon, mint vendég oktató, óraadó részt venni, ezzel segítve PMI Budapest egyetemi oktatási munkáját;
 • meghívjuk a következő évi zsűriben való részvételre, mint bíráló bizottsági tag;
 • a PMI Budapest igény szerint személyes, vagy kiscsoportos konzultációval segíti a pályázat elkészítését.

A jelölés feltételei 

 • A jelölteknek nem szükséges PMI és PMI Budapest, Magyar Tagozat tagsággal rendelkezniük.
 • A jelöléshez legalább egy személy hivatalos jelölése szükséges.
 • A jelölt bármilyen területen tevékenykedhet: üzleti, kormányzati, nonprofit szervezet, tudományos kör, kutatás, tanácsadás, képzés.
 • Önmagát senki nem jelölheti a díjra.
 • PMI tisztségviselők, a PMI-nak dolgozó alvállalkozók és tanácsadók nem jogosultak a jelölésre.

 

Jelölő form

Sikeres jelölés

 • A PMI Budapest csapata megvizsgálja a jelöléseket és tovább küldi az erre kijelölt szakmai értékelő bizottságnak.
 • A szakmai értékelő bizottságban az üzleti és tudományos élet elismert szakértői vesznek részt.
 • A jelöléseket, az értékelési folyamatot és a jelöltekre adott pontszámokat a PMI Budapest bizalmasan kezeli.
 • A jelölő és a jelölt értesítést kap a jelölés aktuális státuszáról és annak eredményéről.

Sikertelen jelölés 

 • Sikertelen jelölés esetén a jelölést a következő évben lehet megismételni, egy az előző pontokban megadott kritériumok alapján összeállított új jelölés benyújtásával.

A pályázat tartalma 

 • A jelölt sikeres jelölés esetén értesítést kap, tájékoztatjuk a jelölő személyéről és a jelölés részleteiről, valamint pályázatának benyújtási határidejéről.
 • A jelölt pályázatának hossza maximum 2 oldal. A pályázatnak alábbi kötelező tartalmi elemeket kell tartalmaznia:
 1. A szakmai zsűri, a pályázó alkalmasságát és szakmai tevékenységét a díjjal kapcsolatban a Sikeres jelölés megnevezésű pontban jelölt kritériumok figyelembevételével dönti el.
 2. A pályázatnak részletesen ki kell térnie a pályázó szakmai tevékenységére, annak a szakmára gyakorolt hatására, eredményeire és egyéb erőfeszítéseire.

Kiadható Díjak

 • A PMI Budapest az évente odaítélhető díjak számát nem korlátozza.
 • A PMI Budapest fenntartja a jogot, hogy egy évben ne adja ki a díjat, amennyiben az elvégzett értékelések azt mutatják, hogy a jelölések nem felelnek meg a megadott szakmai kritériumoknak.

Azon személyek jelentkezését várjuk akik:

 1. A Szakmai tevékenységükkel a szélesebb projektmenedzsment közösség számára is értéket hordoznak, akár üzleti vagy tudományos, oktatási területen tevékenykednek.
 2. Tevékenységük benchmark-nak tekinthető valamint jelentős hatást gyakoroltak vagy gyakorolnak arra a szervezetre vagy iparágra, melynek keretein belül a jelöltek a projektmenedzsmenttel kapcsolatos szakmai munkájukat végzik.
 3. A szakmában nyújtott teljesítményükkel kivételesen pozitív hatással vannak a projektmenedzsment megítélésére, továbbá a jelölt projektmenedzsmenttel kapcsolatos tevékenyége legalább 8 éves szakmai múltra tekint vissza
 4. Projektmenedzsmenttel kapcsolatos szakmai tevékenységük a PMI standardokat és értékeket tükrözi.
 5. A jelölő személynek fel kell tüntetnie a jelölttel való szakmai kapcsolatuk hosszát és típusát. 

A pályázatra való jelentkezés és annak elbírálása a következő módon történik:

Jelölés benyújtása:  2024. július 30-ig

Az letölthető Jelölőlapot kérjük az alábbi űrlapon kitölteni. A Jelölteket emailben értesítjük, és továbbítjuk számukra a Jelölőlapon benyújtott információkat.

Pályázat benyújtása: 2024. augusztus 31-ig

Amennyiben elfogadja  a jelölést, kérjük pályázatát a honlapunkon elérhető elektronikus Jelentkezési lapon nyújtsa be 2024.08.31-ig.

A pályázat kérdéseinek előzetes áttekintéséhez  a Jelentkezési lapon megadandó információkat itt tudja letölteni.

Rövidlistára került jelöltek szóbeli meghallgatása: 2024. szeptember második fele/október eleje

A jelölteket e-mailben vagy telefonon megkeressük, és a szóbeli meghallgatásra időpontot egyeztetünk.

Eredményhirdetés az Art of Projects konferencián 2024. november 7-én!

A díjátadás személyesen a helyszínén történik.

 

A jelöléshez, illetve a pályázat benyújtásához a jelentkezési lapot itt lehet letölteni.

 

Jelölő form

 

Jelentkezesi lap

 

 

Egyéb kérdések esetén kérjük írjon az awardsinfo@pmi.hu e-mail címre.

Nemzetközi elismerés

Nemzetközi shortlistre kerülés esetén - a PMI szponzorálásában - lehetősége nyílik az Amerikai Egyesült Államokban képviselni a magyar tagozatot

Presztízsérték

Elnyeri a projektmenedzsment szakma által elismert PMI Budapest „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat ”, melyet nagy létszámú szakmai közönség előtt ünnepélyes keretek között vehet át.

Benchmarking

Ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk számára a PMI Budapest, Magyar Tagozat Art of Projects évente megrendezésre kerülő konferenciáján.

Vizibilitás

Projektmenedzsment területén elért eredményei széleskörű publicitást kapnak a szakmai sajtóban és egyéb fórumokon. A PMI szakmai rendezvényein előadási lehetőséget biztosítunk számára.

Zsűritagok

Tóth Gabriella

Tóth Gabriella

Senior Programme Manager

Havrancsik István

Havrancsik István

CEO, partner, Szinergia Kft.

Krejcarek Máté

Krejcarek Máté

Director Bosch Engineering System, Robert Bosch Kft.

Kappel Krisztián

Kappel Krisztián

Manager, KPMG Tanácsadó Kft.

Dr. Kertész Máté

Dr. Kertész Máté

SAP Transformation Programme Manager-Global Delivery Complex Projects at Deutsche Telekom IT Solutions HU

Szalay Imre

Szalay Imre

Managing director at John von Neumann Computer Society

Nemesné Kanyó Anikó

Nemesné Kanyó Anikó

Project Director at Governmental Information Technology Development Agency

Dr. Pálvölgyi Lajos

Dr. Pálvölgyi Lajos

Projecon Projekt Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója