Magyarországi Projektmenedzser Bérfelmérés 2022

Az első, 2020-ban készült magyarországi projektmenedzser bérfelmérés hatalmas érdeklődését és sikeres fogadtatását látva a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a Budapesti Corvinus Egyetem egy újabb közös kutatás eredményeként ismét feltérképezte a hazai projektmenedzsment szakmában tapasztalható jövedelmi viszonyokat. Az első kutatásra 2020-ban, január és augusztus között, a másodikra pedig 2022 áprilisa és 2022 augusztusa között került sor. A közös kutatási jelentésünk, amely továbbra is a "PMI Earning Power: Project Management Salary Survey" módszertanát követi, lehetőséget nyújt a szakembereknek, hogy átfogó képet kapjanak a Magyarországon dolgozó projekt-, program-, és portfoliómenedzser szakemberek jövedelmi viszonyairól és a jövedelem alakulás trendjeiről.

A kutatást a Budapesti Corvinus Egyetem szakemberei végezték, akik amellett, hogy követték a PMI módszertanát, igyekeztek a helyi sajátosságokat is figyelembe venni az adatok értékelése során.

 

Teljes sajtóközlemény letöltése

Kutatási jelentés

Folytatódik a Nemzetközi projektmenedzser szakmai továbbképzés 2022-ben is!

 

Bővebb információ

BCE-PMI Budapest - Szakdolgozati kérdőívek

A Budapesti Corvinus Egyetem, a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával nemzetközi, angol nyelvű, posztgraduális oklevelet adó, projektmenedzser szakirányú továbbképzési szakot indított 2021. szeptemberében. Az első évolyam 16 hallgatóval kezdte meg az oktatást, akik 2022. márciusában ráfordultak a célegyenesre és megkezdték a tanulmányaik lezárást megkoronázó Egyetemi Szakdolgozat írását. A munkájukat a PMI Budapest, Magyar Tagozat a képzésben résztvevő szakemberei és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói támogatják konzulensként. Mindegyik szakdolgozat a projektmenedzsmenthez kapcsolódó szakterületen íródik.

3f0f3f48-1d9f-5daa-e7bb-553419e61a52[1].jpg

Ezen az oldalon az elkövetkező időszakban rendszeresen közzéteszünk olyan kérdőíves kutatási kérdőíveket, melyet a végzős hallgatók készítettek. Kérjük tagtársainkat és a szélesebb értelemben vett hazai gyakorló Projekt; Program és Portfólió Menedzser szakembereket, hogy segítsék a hallgatók munkáját azzal, hogy kitöltik az anonim kérdőíveket.

 


 

A "stakeholder management" sajátosságai

Katona-Tajti Zsófia vagyok, a Corvinus Egyetem és a PMI Budapest által közösen meghirdetett „Nemzetközi Projektmenedzser” posztgraduális szak hallgatója. Szakdolgozatomban a stakeholder management (érintettek menedzsmentje) sajátosságait kutatom. Kérem, segítse munkámat az alábbi kérdőív kitöltésével. A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim. 
 


Kérdés, észrevétel esetén témavezetőmmel az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére:
 
 

 

Vajon vannak-e generációs eltérések a munkahelyi motivációban?

 
Kedves Kitöltő! Herényi Barnabás vagyok, okleveles építészmérnök, és jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem és a PMI Budapest által közösen meghirdetett "Nemzetközi projektmenedzser" szak hallgatója. Szakdolgozatomban a munkahelyi motivációt kutatom, elsősorban a motivációval kapcsolatos generációs eltérésekre  összpontosítva. Arra kérlek, hogy az alábbi, ~4-5 perc alatt kitölthető kérdéssor kitöltésével segítsd Te is a kutatásomat - őszintén nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!
 
A kérdőív kitöltése: 
  • Önkéntes és anonim, bármikor megszakítható. 
  • A kitöltés során kérlek, törekedj az őszinte válaszadásra. 
  • Minden választ bizalmasan kezelek.

A kérdőív kettő, jól elkülöníthető részből áll:

  • Az 1. részben a statisztikai elemzéshez szükséges alapadatok megadására kérlek,
  • A 2. részben felsorolt 24 kérdés esetén pedig 1-től 5-ig terjedő skálán jelöld kérlek, hogy az adott állítást mennyire tartod fontosnak a személyes motivációd szempontjából.

A kérdőív kitöltséhéz kérem kattintson ide!

Ha bármilyen kérdésed, észrevételed van a kutatással kapcsolatban, fordulj hozzám, vagy témavezetőmhöz bizalommal, az alábbi elérhetőségeken keresztül:

 


Challenges of Adopting Different Project Management Approaches and Methodologies in IT Projects

 

Dear Respondent,

Please contribute to my research by answering the below questionnaire by the 26th April (Tuesday).

In case you have any questions, please contact me at zsuzsa.matyas02@gmail.com.

Click here to fill in the questionnaire

 

Közös projektmenedzser szakirányú továbbképzés 

2021. szeptemberétől

A Budapesti Corvinus Egyetemen a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával nemzetközi, angol nyelvű, posztgraduális oklevelet adó, projektmenedzser szakirányú továbbképzési szakot indít 2021. szeptember elsejével. A szakon olyan projektmenedzsereket képeznek majd, akik közepes komplexitású hazai és nemzetközi projektekben egyaránt megállják a helyüket. A képzés a partnerség keretében folyamatosan fejlődik annak érdekében, hogy a program megfeleljen a dinamikusan változó piaci követelményeknek, amely garanciát jelent a végzett hallgatók naprakész tudására.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatást nyújt a Budapesti Corvinus Egyetemnek óraadó oktatók delegálásában a közösen kijelölt tárgyak oktatásához, továbbá a tananyagfejlesztésbe is bekapcsolódik.

 

  sajtóközlemény

 

 

Bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken: nemzetközi projektmenedzser

 

Magyarországi Projektmenedzser Bérfelmérés 2020

A PMI Budapest, Magyar Tagozat és a Budapesti Corvinus Egyetem egy közös  kutatás eredményeként elkészítette a "PMI Earning Power: Project Management Salary Survey" módszertanát követve, az első magyarországi projektmenedzser bérfelmérést. A közös kutatási jelentésünk lehetőséget nyújt a szakembereknek, hogy átfogóképet kapjanak a projektmenedzserek jövedelméről Magyarországon.
 
A "Magyarországi Projektmenedzser Bérfelmérés 2020" (PMI Salary Survey Hungary 2020) kutatási jelentésünk képet nyújt napjaink munkaerőpiaci trendjeiről és a különböző bérsávokról a projektmenedzsment szakterület tekintetében. A kutatási jelentés bemutatja továbbá a legfontosabb projektmenedzsment szakterületek jövedelmi és kompenzációs viszonyait is.

 

Ez az első magyarországi átfogó kutatás, mely számos kulcsfontosságú tényező, mint a pozíció, az iparág, valamint a Project Management Professional (PMP) ® minősítési státusz alapján kompenzációs információkkal látja el a szakembereket és a vezetőket.
 
PMI Budapest, Magyar Tagozat
  • Dobos Oszkár, PMP - Titkár / Egyetemi Kapcsolatokért felelős Alelnök
  • Kremmer László, MBA, CLC, PMP - Elnök

Budapesti Corvinus Egyetem

  • Dr. Blaskovics Bálint, PMP
  • Tóth János

sajtóközlemény

 

kutatási jelentés

 
 
 
Projektmenedzser bérfelmérés 2020 eredmények bemutatása

 

Előadó: Dobos Oszkár, Kremmer László, Dr. Blaskovics Bálint, Tóth János

Rögzítve: 2021.02.24