A minősítések szabályozott fenntartására vonatkozó program (CCR)

A minősítés megszerzése komoly lépés, de a fenntartásnak nem kell annak lennie. A minősítések szabályozott fenntartására vonatkozó követelményeket (CCR) a PMI úgy tervezte meg, hogy általuk biztosított legyen a szakmai fejlődés és azon készségek fejlesztése, amelyeket a különböző szervezetek, piaci szereplő fontosnak tartanak és keresnek, egyúttal alkalmasak arra, hogy fenntartsák a megszerzett szakmai minősítés státuszát.

Mik a PDU pontok?

PMI_Icon_Magnify.JPG

A Professional Development Unitok (PDU-k) olyan egy órás időblokkok, amelyeket a PMI minősítéssel rendelkező tagok tanulásra, mások tanítására vagy önkéntességre fordítanak és azokat regisztrálhatják a PMI-nál. Ha a PMI minősítéssel rendelkező tag a szükséges PDU-kat - a három év fenntartási időszak alatt - sikeresen összegyűjti (amely folyamatot a PMI is nyomon követ) a minősítés státusza a PMI segítség megújításra kerül. Tájékozódjon, hogy hogyan gyűjthet PDUkat (ENG) és hogyan feleltesse meg PDU-it a PMI Talent Triangle®-lel.

PDU követelmények

PMI_Icon_Checked.JPG

A PMI minősítései megkövetelik, hogy a minősítés típusától függően, a PMi minősítéssel rendelkezők meghatározott számú PDU-t gyűjtsenek a három év fenntartási időszak alatt. Például, ha valaki Project Management Professional (PMP) ® minősítéssel rendelkezik, annak fenntartásához 60 PDU-t kell összegyűjtenie; míg mások, például az Agile Certified Professional (PMI-ACP) ® minősítéssel rendelkezőknek 30 PDU pontot kell összegyűjteniük.

PDU követelmények a minősítések típusai szerint (ENG).

A minősítés megújítása

PMI_Icon_cycle.JPG

Ha már elkezdte PDU-k gyűjtését, és meg akarja kezdeni a megújítási folyamatot, akkor tanulmányozza minősítések szabályozott fenntartására szolgáló rendszert (ENG) (amely a PDU-k jelentésére szolgáló  egyszerű, könnyen használható online eszköz).