Emlékfaültetés és minikonferencia Neumann János tiszteletére

Nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket május 26-án, pénteken 14.00 órakor a balatonfüredi Tagore sétányon elterülő emlékfaparkban, hogy együtt ültessünk emlékfát Neumann János tiszteletére. A gyönyörű helyszínen beszédet mond dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke és dr. Olti Ferenc, a Zsidó Kiválóságok Háza Alapítványának kuratóriumi elnöke. Az eseményen számítunk az emlékév főtámogatóinak jelenlétére is. 

A Neumann születésének 120. évfordulójáról való megemlékezés 15.30-tól Zsidó Kiválóságok Házában folytatott minikonferenciával folytatódik.

Tervezett program:

Megnyitó  - Beck György, a Neumann Társaság elnöke

Neumann János kettős élete – Dömölki Bálint, a Neumann Társaság tiszteletbeli elnöke, az NJSZT Informatika Történeti Fórumának alapítója

Idézetek Neumanntól, Neumannról – Hargittai István, akadémikus, BME

Neumann és Mesterséges Intelligencia – Gulyás László, az ELTE docense, a Neumann Társaság alelnöke

A rendezvény egyben a #neumann120 digitális tablókiállítás megnyitója is, melyen először látható a Neumann János életét és pályáját bemutató, friss, jubileumi tablósorunk képernyős változata.

emléknap

A lemondásnak az eseményt megelőző 5 munkanappal 17:00 óráig kell beérkeznie, és írásban, e-mailben kell elküldeni a info@pmi.hu címre. Helyettesítést azonban szívesen fogadunk. Kérjük, hogy a rendezvényt megelőző napon 12:00 óráig jelezze a info@pmi.hu e-mail címen, hogy kit szeretne helyettesíteni.

Fényképezés és filmezés: A PMI Budapest, Magyar Tagozat rendezvényein néha fénykép-, hang- és videofelvételek készülnek. A regisztrációval a résztvevők engedélyt adnak a PMI Budapest, Magyar Tagozat Hungarian Chapter és képviselői számára, hogy a rendezvényeken fotózzák és/vagy rögzítsék őket, és (most és a jövőben is) a résztvevők képét vagy hangját az ilyen eseményekről és tevékenységekről készült fényképeken, videokazettákon, elektronikus reprodukciókban és hangfelvételeken terjesszék.

Ezen információk kizárólag a PMI Budapest, Magyar Tagozat által szervezett és megrendezésre kerülő eseményeire vonatkoznak !

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

Rendezvény információ

A kategória típusa: Kiemelt események

A rendezvény típusa:

Dátum: 26 május 2023

Óra: 14:00 - 17:00

Nyelv: Magyar

PDU pontok száma: 0.0

Ár információ

Tagi regisztráció: Ingyenes

Nem tagi regisztráció: Ingyenes

Helyszín információ

Balatonfüred