Neumann után, szabadon - A Neumann Társaság és a SZTAKI ünnepi konferenciája a #neumann120 évben | Neumann János Számítógéptudományi Társaság (njszt.hu)

N2023-konf-header-weblap.jpeg

Neumann János 1955-ös cikke, a Can We survive technology? – Túléljük-e a technikát? – soha nem volt olyan aktuális, mint napjainkban.

Látjuk, hogy az emberiség egy egymásra utalt közösség - és tudjuk, hogy az elkerülhetetlen fejlődésnek vannak kockázatai. Szorongás helyett nézzük meg, hogy miben segíthet a tudomány, jelesül az IT abban, hogy a jövő kihívásainak meg tudjunk felelni. Felhő, kvantumtechnológia, informatika – és zöld megoldások...  Mi úgy gondoljuk, az informatikai gondolkodásmód és az IT-s megoldások segíthetnek élhetővé tenni a jövőnk. Más lehetőségünk nincs: "türelem, rugalmasság, intelligencia".

Megfontolt technooptimizmus - Neumann után, szabadon.

A Neumann Társaság és a HUN-REN SZTAKI közös, jövőorientált konferenciáján a friss, új szemléletű előadások mellett az NJSZT hagyományos díjainak átadására is sor kerül. Itt adjuk át a Neumann Társaság, az IVSZ és az Infotér közös Kovács Attila-díját is, melyet az Év informatikai újságírója kaphat meg.

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

Rendezvény információ

A kategória típusa: Hírek és szakmai cikkek

A rendezvény típusa:

Dátum: 15 november 2023

Óra: 14:00 - 16:00

Nyelv: Magyar

PDU pontok száma: 0.0

Ár információ

Tagi regisztráció: Ingyenes

Nem tagi regisztráció: Ingyenes

Helyszín információ

HUN-REN SZTAKI - Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, Kende 13-17.