<< Vissza a naptárba

Lunch & Learn: Genetikailag újraprogramozott őssejtek felhasználása a regenerációs medicina területén

lunch-and-learn-new.jpg

 

Számos krónikus betegség hátterében áll sejt- és szövetpusztulás, amit hagyományos kémiai gyógyszer kezeléssel nem lehet meggyógyítani. A regenerációs medicina paradigmaváltást jelent ezen a területen és egy új egészségipari háttéripart megteremtve ez a gyorsan fejlődő, nagy hozzáadott értékű üzletág most van kibontakozóban. Ennek egyik fő eszköze az őssejtekre alapozott gyógyító sejt előállítás, nagy mennyiségben és orvosi minőségben.

Előadó:

Prof. Dr. Dinnyés András

BioTalentum Kft. alapítója és ügyvezetője

 

A BioTalentum Kft. társalapítója és vezérigazgatója. 1985 óta foglalkozik embriológiával, kriobiológiával, klónozással és őssejtbiológiával. 1991-92-ben Fulbright-ösztöndíjas volt az Egyesült Államokban, majd 1997-99 között a Connecticuti Egyetemen (USA) dolgozott, ahol feltalálta és szabadalmaztatta a szilárd felületű vitrifikáció (SSV) technológiáját. 2000-ben a Roslin Intézet klónozó csoportjának (a "Dolly-csoporthoz") lett a csoportvezetője. Csapatának sikerült létrehoznia az első génkiütött bárányt és az első klónozott malacot Európában. Az amerikai Geron Inc. tanácsadója volt. 2001-ben visszatért Magyarországra, mint Wellcome Trust International Senior Research Fellow és megalapította Közép-Európa első sikeres klónozó csoportját. A Szent István Egyetem (2008 - ) és a Szegedi Tudományegyetem (2018 - jelenleg) rendes professzora, valamint meghívott professzora volt az Utrechti Egyetem Állatorvosi Karának (Hollandia) (2010-2016), és tiszteletbeli professzora a Szecsuáni Egyetemnek (Kína) (2019- jelenleg). 2013-ban megkapta a Gábor Dénes Innovációs Díjat. Dinnyés professzor 2018-ban az Academia Europaea tagja lett. Szakérteleme kiterjed az őssejt-technológiák, sejtdifferenciálás, kriokonzerválás, reprodukciós technológiák, molekuláris technikák, géntechnológia, tesztek fejlesztése; ipari szintű minőségellenőrzés és új vállalkozások fejlesztése területeire.

 

Találkozzunk május 11-én 12:00 órakor!

 

A lemondásnak az eseményt megelőző 5 munkanappal 17:00 óráig kell beérkeznie, és írásban, e-mailben kell elküldeni a info@pmi.hu címre. A lemondás esetén 20%-os adminisztrációs díjat számítunk fel, amelyet levonunk a visszatérítésből. Az esemény előtt 5 munkanappal nem fogadunk el lemondási/visszatérítési kérelmeket. Helyettesítést azonban szívesen fogadunk. Kérjük, hogy a rendezvényt megelőző napon 12:00 óráig jelezze a info@pmi.hu e-mail címen, hogy kit szeretne helyettesíteni.

 

Fényképezés és filmezés: A PMI Budapest, Magyar Tagozat rendezvényein néha fénykép-, hang- és videofelvételek készülnek. A regisztrációval a résztvevők engedélyt adnak a PMI Budapest, Magyar Tagozat Hungarian Chapter és képviselői számára, hogy a rendezvényeken fotózzák és/vagy rögzítsék őket, és (most és a jövőben is) a résztvevők képét vagy hangját az ilyen eseményekről és tevékenységekről készült fényképeken, videokazettákon, elektronikus reprodukciókban és hangfelvételeken terjesszék.

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

Rendezvény információ

A rendezvény típusa: Lunch & Learn Webinar

A rendezvény típusa:

Dátum: 11 Május 2022

Óra: 12:00 - 13:00

Nyelv: Magyar

PDU pontok száma: 1.0

Ár információ

Tagi regisztráció: Ingyenes

Nem tagi regisztráció: Ingyenes

Helyszín információ