<< Vissza a naptárba

Lunch & Learn: Project management for astronomy - JWST-MIRI

Napjaink egyik legizgalmasabb, legdrágább, a csillagászok és a közvélemény által rendkívüli módon várt projektje a James Webb Űrtávcső (JWST – James Webb Space Telesope).

Az JWST űrtávcsövet 2021. december 25-én bocsátották fel a French Guinea-i Kourou-ból. Azóta az úgynevezett commissioning support időszak tart kb. június végéig, mely időszak alatt végzik a szakemberek a végső beállításokat és finomhangolásokat, hogy előkészítsék a JWST-t a tudományos munkára.

Egy űrtávcső megépítése és fellövése már önmagban is igen izgalmasan hangzik, ennek a projektnek a kulisszái mögé tekinthetünk be projektvezetői szemmel.

Előadónk az űrtávcső 4 tudományos műszere közül az egyik legfontosabbnak a MIRI-nek (Mid-Infrared Instrument) az európai projektvezetője.

Projektvezetőként betekintést ad arról, hogy milyen, a technológiai kihívásokon túlmutató, esetenként rendkívül komplex promlémákkal kell szembesülnünk menedzsment oldalról. Illetve arról, hogy milyen is belülről egy ilyen csapat tagja lenni és vezetni azt.Előadó:

Tamás László, PMP

JWST MIRI EC Project ManagerAz új Zoom GDPR szabályozás értelmében, a részvevők e-mail címét nem látjuk. Annak érdekében, hogy az email címe elérhető legyen, kérjük hozzon létre egy ingyenes Zoom azonosítót a www.zoom.com oldalon történő regisztrációval. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a rendezvény után a regisztrált e-mail címére elküldjük a PDU igénylési kódot, illetve tartsuk Önnel a kapcsolatot. Ezt a regisztrációt csak egyszer kell elvégeznie.Találkozzunk április 27-én 12:00 órakor!

 

A lemondásnak az eseményt megelőző 5 munkanappal 17:00 óráig kell beérkeznie, és írásban, e-mailben kell elküldeni a info@pmi.hu címre. A lemondás esetén 20%-os adminisztrációs díjat számítunk fel, amelyet levonunk a visszatérítésből. Az esemény előtt 5 munkanappal nem fogadunk el lemondási/visszatérítési kérelmeket. Helyettesítést azonban szívesen fogadunk. Kérjük, hogy a rendezvényt megelőző napon 12:00 óráig jelezze a info@pmi.hu e-mail címen, hogy kit szeretne helyettesíteni.

 

Fényképezés és filmezés: A PMI Budapest, Magyar Tagozat rendezvényein néha fénykép-, hang- és videofelvételek készülnek. A regisztrációval a résztvevők engedélyt adnak a PMI Budapest, Magyar Tagozat Hungarian Chapter és képviselői számára, hogy a rendezvényeken fotózzák és/vagy rögzítsék őket, és (most és a jövőben is) a résztvevők képét vagy hangját az ilyen eseményekről és tevékenységekről készült fényképeken, videokazettákon, elektronikus reprodukciókban és hangfelvételeken terjesszék.

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

A rendezvényre már nem lehet regisztrálni

Rendezvény információ

A rendezvény típusa: Lunch & Learn Webinar

A rendezvény típusa:

Dátum: 27 Április 2022

Óra: 12:00 - 13:00

Nyelv: Magyar

PDU pontok száma: 1.0

Ár információ

Tagi regisztráció: Ingyenes

Nem tagi regisztráció: Ingyenes

Helyszín információ