Projektkonferencia 2023 Hazai és Külföldi Modellek a Projektoktatásban - Nemzetközi Tudományos Konferencia

projektkonferencia2020-logo.jpeg

 

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, A TUDOMÁNY ÉS AZ OKTATÁS FELELŐSSÉGE címmel Konferenciát szervez 2023. június 9-én 10:00 órai kezdettel, melyre tisztelettel meghívjuk.

 

A konferencia helyszíne:

Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar 

1034 Budapest, Doberdó u. 6. Schmalz terem.

A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a tudomány és oktatás felelősségére napjaink információval telített világában. A XXI. sz. tudás alapú társadalma az oktatástól a korszerű, hasznosítható tudást várja el. Egy olyan tudást, ami bölcsességgel párosul és gyakorlati alkalmazásával képesek leszünk az utóbbi évtizedek hiábavaló törekvéseit a globális környezeti problémák kapcsán a megoldás felé vezető útra terelni. Létünk és jövőnk azon múlik, hogy rájövünk-e a környezetünket befolyásoló folyamatok lényegére, és ezáltal képesek leszünk-e a folyamatokat a helyes irányba terelni. Ebből következően jogos elvárás az oktatás minden szintjével szemben a környezettudatosságra való nevelés és a környezeti etika társadalmi gyakorlattá válásának támogatása. Ezt segíti a gyakorlatközpontú oktatás, a projektpedagógia, mely a fenntartható fejlődés szemléletének a mindennapi gyakorlatba történő átültetéséhez szükséges azáltal, hogy komplex ismereteket közvetít, képességeket, attitűdöket fejleszt. A Konferencián elhangzó előadásokon és azokhoz kapcsolódó műhelybeszélgetéseken keresztül kívánjuk folytatni a projektoktatás kapcsán szerzett jó gyakorlatok tapasztalatainak megosztását.

A Konferencián résztvevő pedagógusoknak (óvodapedagógusok, tanítók, tanárok) a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet értelmében tanúsítványt adunk, amely 9 órával beleszámít a továbbképzések teljesítésébe. Projektmenedzserek 6,5 PDU pontot regisztrálhatnak.

Regisztráció meghosszabbítva 2023. május 19-ig a Regisztráció menüpont alatt:

https://projektkonferencia.rkk.uni-obuda.hu/regisztracio

A rendezvény regisztrációs díja 15 000 Ft, mely tartalmazza a részvételi díjat, a konferenciakiadványokat (absztrakt és tanulmány kötet), az ebédet, valamint a szünetekben kávét, vizet és aprósüteményt.

Az Óbudai Egyetem dolgozói, a meghívott plenáris előadók és a Tudományos Bizottság tagjainak a konferencián való részvétel ingyenes.

It is no longer possible to register for this event

It is no longer possible to register for this event

Information

Type of category: Featured Event

Type of activity:

Date: 9 June 2023

Hour: 10:00 to 15:45

Language: Hungarian

# of PDUs: 0.0

Price

Members: 15000 Ft

Non members and Guests: 15000 Ft

Location

Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

1034 Budapest, Doberdó u. 6. Schmalz terem.