<< Vissza

CIO Podcast: Átalakuló vállalatok és az agilitás

Kiemelt

Egyre több magyar nagyvállalat kísérli meg az átállást az agilis működésre. A trendet a koronavírus-helyzet felgyorsította. A lehetőségekről és az eredményekről beszélgetett Alföldi Ferenc, a Budapest Bank CIO-ja, Kremmer László, a PMI Budapest Chapter elnöke, és Kovács István Péter, az Allianz Biztosító IT governance vezetője. (A moderátor a Bitport CIO Klub podcastok házigazdája, Szalkai Gergely volt  – a szerk.) A felvétel augusztus 28-án, az idei CIO Hungary második napján készült.

A beszélgetés fogalomtisztázással kezdődött: kiderült, sokféle megközelítése lehet a vállalati agilitásnak, valamint az agilis transzformációnak. Mint arra Kremmer László felhívta a figyelmet, a gyakorlatban általában pozitív jelentés társul az agilitás fogalmához: gyors reagálás, gyors szállítás, gyors igénykezelés stb. De nagyon fontos a mérték...

Maga az agilitás iránti igény mostanság elsősorban abból táplálkozik, hogy az üzletben egyre kevésbé tudjuk előrejelezni a jövőt. Így a rugalmasság felértékelődött, ami az IT-ra is kihat, akár az architektúra vagy például az IT-biztonság területén is.

A beszélgetésben terítékre került többek között, hogy mely szektorokban valósítható meg az agilis transzformáció nagyvállalati szinten, illetve ennek milyen szervezeti következményei vannak. Kiderül például, hogy árnyalni kell az agilis megközelítést a különböző területek szerint, nem lehet alkalmazni ugyanazt a megoldást még a fejlesztés és az operáció területén sem.

A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify és az iTunes, valamint a Google Podcast platformján is.

Forrás: https://bitport.hu/cio-podcast-6-atalakulo-vallalatok-es-az-agilitas

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!