<< Vissza

Soha nem késő a jövőbiztosításhoz egy projektmenedzsment-tanúsítvány megszerzése

Tanúsítvány
PMP

A jóból nagyszerűvé - az értékesből nélkülözhetetlenné - akarja tenni a karrierjét? Fontolja meg egy szakmai tanúsítvány megszerzését. A megfelelő tanúsítvánnyal fejlesztheti készségeit, növelheti szakmai tekintélyét, és növelheti versenyképességét a mai munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben Sierra Hampton-Simmons három lehetséges képesítést ajánl az Ön figyelmébe.

certifications-blog-post2.png

 

Bizonytalan gazdasági időket élünk. A munkanélküliség 50 éves mélyponton van, de a technológiai és pénzügyi szektorban egyre több az elbocsátás. Az infláció csökkenni látszik, de a Fed tovább emeli a kamatlábakat. Egyes gazdasági előrejelzők recessziót jósolnak, míg mások szerint a gazdaság puha leszállás felé tart.  Mit tehet tehát egy projekt szakember? Mint mindig, a legjobb védekezés a jó támadás. Sok szakember számára ez azt jelenti, hogy szakmai képességeinek csiszolását és a karrierje jövőbiztosítását szakmai tanúsítványok révén. 

A PMI szakmai minősítése biztosítja, hogy Ön készen áll a projektek és a munkáltatók igényeinek világszerte való megfelelésre. Tanúsítványaink szigorú szabványokon és folyamatos kutatásokon alapulnak, hogy megfeleljenek a szervezetek valós igényeinek. A PMI tanúsítással a neve mögött gyakorlatilag bármely iparágban, a világ bármely pontján és bármely projektmenedzsment-módszertannal dolgozhat.

A szakmai minősítés megszerzésének számos előnye van. Tudása és készségei bővítésével okosabban és hatékonyabban dolgozhat. Termékenyebb lesz a munkájában, és javítja szakmai megítélését - így versenyelőnyre tesz szert a munkaerőpiacon, és növeli a kereseti lehetőségeit. A PMI 2021-es fizetésfelmérése szerint a Project Management Professional (PMP)® minősítéssel rendelkezők 16 százalékkal magasabb fizetést kapnak, mint a minősítéssel nem rendelkezők. 

És tudjuk, hogy a rövid távú gazdasági bizonytalanságtól függetlenül a projekt szakemberek munkaerőpiaca erős. A projektmenedzsment a 11. helyen szerepelt a Világgazdasági Fórum (WEF) 2020-as, a növekvő keresletű munkakörök listáján. A PMI 2021-es, a tehetséghiányról szóló jelentése pedig kimutatta, hogy a globális gazdaságnak 2030-ig 25 millió új projekt szakemberre lesz szüksége.

A PMI-nél igyekszünk a lehető legkönnyebbé tenni a tanúsítás tanulási folyamatát. A tanfolyamokat a saját idejében, a saját tempójában, és bizonyos esetekben többféle módon is elvégezheti, azaz akár oktató által vezetett tanfolyamon, akár egy önvezető online tanfolyamon keresztül.

De mely képesítések nyújtják a legtöbbet a pénzéért? Íme három olyan tanúsítvány, amely véleményem szerint maximális karrier rugalmasságot biztosít, és amely azt üzeni a jelenlegi vagy potenciális munkáltatóknak, hogy Ön képes bármilyen projektet bármilyen módszertannal irányítani.

Project Management Professional (PMP)® 

A PMP® a világ vezető projektmenedzsment-tanúsítványa, amelyet a világ minden táján elismertek a szervezetek. Sőt, a CIO magazin nemrégiben úgy jellemezte, hogy ez a mi területünkön a minősítések "arany standardja". 

A PMI nemrégiben indította el a PMP® minősítő vizsga frissített változatát. Az új verzió tükrözi a kereslet eltolódását a kizárólag technikai projektismeretekről a változatosabb eszköztárra, beleértve az agilis és a hibrid megközelítéseket is. A frissített vizsga összesen 50 százaléka az agilis és a hibrid munkamódszerekkel foglalkozik.

A minősítés most már tükrözi az olyan hatalmi készségek fontosságát is, mint az együttműködő vezetés, az empátia és a kommunikáció a projektmenedzsmentben. A PMI kutatása szerint tízből kilenc projektprofi egyetért abban, hogy a hatalmi készségek segítenek okosabban dolgozni. Így a vizsgakérdések 42 százaléka mostantól a projektmenedzsment "Emberek" dimenziójára összpontosít.

A PMI kétféle vizsgaelőkészítési lehetőséget kínál a PMP® vizsgára: egy oktató által vezetett tanfolyamot az egyik ellenőrzött, felhatalmazott képzési partnerünkön keresztül, vagy egy önmegtartóztató online tanfolyamot, a PMI® Authorized On-demand PMP® Exam Prep nevű tanfolyamot. A közelmúltban indítottuk el a PMI Study Hallt, egy előfizetéses asztali és mobilalkalmazást, amely játékosított élményt kínál, hogy rejtvények, tanulókártyák, gyakorló kérdések és vizsgák stb. segítségével hatékonyabbá és élvezetesebbé tegye a tanulást. 

Jelenleg több mint egymillió PMP®-tanúsítványt birtokló személy van a világ több mint 200 országában, számos iparágban. A PMP® tanúsítással való elégedettség pedig 85 százalékos. 

Certified Associate of Project Management (CAPM)®

Ha Ön most kezdi pályafutását, vagy nemrég váltott a projektmenedzsment területén, érdemes megfontolnia a Certified Associate of Project Management (CAPM)® képesítést. A tanúsítás a belépő szintű szakembereket vezeti be a projektmenedzsment alapjaiba és a projekt szakemberek szerepébe. Ez egy alapvető első lépés a karrierépítésben. 

A CAPM® tanúsítás olyan területeket fed le, mint a projektmenedzsment-környezet és a projektintegráció-menedzsment. Magában foglalja a projektek terjedelmét, ütemezését, költségeit, minőségét és erőforrás-kezelését. És segít a beszerzési gyakorlatok, a kommunikáció, az érdekeltekkel való kapcsolattartás és a kockázatkezelés terén szerzett készségeinek kiélesítésében. 

A CAPM®-tanúsítvány birtokában olyan szerepkörökben lehet sikeres, mint a projektkoordinátor munkatárs és a junior projektmenedzser. Segíthet más fontos minősítések, például a PMP® megszerzésében is. A CAPM® tanúsítás megszerzésével automatikusan teljesíti a PMP® vizsgához szükséges 35 órás projektmenedzsment-oktatást és -képzést. 

Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)®

Ha az Ön szervezete agilis gyakorlatokat vezet be, vagy ha már agilis csapatban dolgozik, érdemes megfontolnia a PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)® képesítést. 

Egyre több szervezet tér át az agilis munkamódszerekre - és jó okkal. A PMI kutatása szerint az agilis szervezetek több projektjüket fejezik be sikeresen, mint a lassabban haladó vállalatok - 75 százalékkal 56 százalékkal szemben. A PMI-ACP®-t agilisok alkották agilisok számára. Az agilis számos megközelítését lefedi, beleértve a Scrumot, a Kanbant, a Leant, az extrém programozást (XP) és a tesztvezérelt fejlesztést (TDD). Formálisan elismeri az e gyakorlatokkal kapcsolatos valós ismereteket és az agilis technikák gyakorlati ismeretét. 

Akár elégedett a meglévő munkahelyén, akár pályamódosításon gondolkodik, ezek a tanúsítványok segítenek emelni a szakmai megítélését, és értékesebbé teszik Önt jelenlegi vagy leendő munkaadója számára. Élesítik készségeit, segítenek a komplexitás elfogadásában, és lehetővé teszik, hogy boldoguljon - függetlenül attól, hogy a globális gazdaság mit küld felénk.

 

Forrás: https://community.pmi.org/blog-post/74027/it-s-never-too-late-to-future-proof-your-career-by-earning-a-project-management-certification#_=_

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!