<< Vissza

Projektvezetés stresszmentesen

Kiemelt
AOP

A digitális átalakulás és a projektvezetés kölcsönhatásával, a gyorsan változó, összetett körülmények eredményes kezelésével foglalkozik a Project Management Institute Budapest, Magyar Tagozata idei Art of Projects konferenciáján. Az interaktív előadásokat másnap mesterkurzus követi.

Egyre újabb kihívásokkal szembesíti a projektvezetőket a digitalizáció, de az átalakuló gazdasági környezetben az izgalmas lehetőségek is sorra tárulnak fel előttünk - mondta Kremmer László, az alapításának idén már 15. évfordulóját ünneplő PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöke, aki a májusi tisztújító közgyűlés óta tölti be ezt a pozíciót. - Anyaszervezetünk, az Egyesült Államokban 1969-ben alapított Project Management Institute (PMI) a szakmát értékelő éves jelentésében (Pulse of the Profession) kiemeli, a digitális átalakulás hatására jelentősen tovább nő a vállalatoknál zajló fejlesztések száma, mivel üzleti sikerük múlik azon, hogy milyen rugalmasan és jól tudnak alkalmazkodni a gyorsan változó piaci körülményekhez. A projektmenedzserek ezért ma keresettebbek, mint valaha. A fejlesztések mind nagyobb része ugyanakkor feljövő, friss technológiák és új üzleti modellek bevezetését célozza, ami feltételezi, hogy a projektvezetők az ebből adódó, kevéssé kitapasztalt helyzetekben is feltalálják magukat.

A projektek növekvő számából adódik, hogy azokat rövidebb átfutással és kisebb keretből, minél hamarabb mérhető eredménnyel kell megvalósítani, miközben a vállalatok egyre nagyobb szakember-hiánnyal küzdenek, és az üzleti kultúrában jelentkező generációs különbségeket is át kell hidalniuk.           

- Mindez növekvő nyomással nehezedik a projektmenedzserek vállára, akiknek az agilis módszertanokat előtérbe helyező naprakész szakmai ismereteken túl emberi oldalon is megfelelő adottságokra, kifinomult képességekre lesz szükségük ahhoz, hogy megfeleljenek az egyre összetettebb elvárásoknak - mondta Kremmer László.

Kremmer László elnök, PMI Budapest, Magyar Tagozat           

Puha képességek


Idei Art of Projects konferenciáján, amelynek november 8-án a budapesti MOM Kulturális Központ ad otthont, a PMI Budapest, Magyar Tagozata nemzetközi előadók gondolatébresztő, interaktív előadásain keresztül vizsgálja, hogy a projektvezetők miként kezelhetik a stresszt és a komplexitást, érhetik el munkájukban a legjobb eredményeket.           

- Immár hatodik alkalommal, 2013 óta rendezzük meg éves konferenciánkat, amely a régió meghatározó szakmai eseményeként az eddigiekben egy-egy kiemelt részterülettel, módszertannal foglalkozott behatóbban, most azonban a projektvezetés emberi oldalát, a "puha képességeket" állítjuk középpontba - mondta Prattinger Balázs, a PMI Budapest, Magyar Tagozatának alelnöke és a konferencia programigazgatója. - Témaválasztásunk általánosabb, de minden projektvezetőt közvetlenül érint, amit az eseményt övező élénk érdeklődés is tükröz. Gyorsan telnek a helyek, érdemes minél előbb regisztrálni a weboldalunkon (www.pmi.hu).           

Yohan Abrahams, a Londoni Közlekedési Vállalat portfóliómenedzsere és a PMI egyesült királysági tagozatának volt elnöke két előadásában például a szigetországban alkalmazott megközelítést ismerteti és a konkrét tapasztalatokat is megosztja közönségével. Brad Bigelow, aki tanácsadóként részt vett a NATO informatikai projektosztályának létrehozásában, és tagja a PMI szabványok fejlesztését koordináló bizottságnak, kifejti majd, hogy egy projekt sikerességének megítélésekor miért kell figyelembe venni a bevezetett megoldás hasznosságát is. Kamil Mroz, a projekt- és portfóliómenedzsment nemzetközi szakértője a komplexitás, Susanne Madsen vezetői tanácsadó, coach és szakíró pedig a stressz kezeléséről, a kiégés elkerüléséről fog beszélni.           

- Vendégelőadóként idén Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány igazgatója lép pódiumra, aki a hátrányos helyzetű emberekkel végzett munkájukba ad bepillantást - mondta Prattinger Balázs. A konferencia házigazdája pedig Bőgel György PhD, a Közép-Európai Egyetem menedzsment professzora lesz.

Prattinger Balázs alelnök, PMI Budapest, Magyar Tagozat           

A szakma művészete

November 9-én változatlan helyszínen félnapos mesterkurzus (MasterClass) követi az Art of Projects konferencia előadásait. A műfaj az előadóművészet területét idézi, ahol a közvetlen, személyes tapasztalat-átadást helyezik előtérbe a mesterkurzusok során.           

- Az áthallás nem véletlen - mondta Kremmer László. - Miközben konferenciánk közönségét is interaktivitásra bátorítjuk, ahhoz kapcsolódva, de különálló rendezvényként minden évben mesterkurzust is szervezünk, amelyen kis csoportokban zajló gyakorlati műhelymunkába vonja be a résztvevőket a konferencia egyik előadója. Idén ez Susanne Madsen lesz, aki olyan eszközöket és módszereket fog átadni, amelyek segítségével a projektmenedzserek magabiztos, lendületes és fókuszált vezetőkké fejlődhetnek.

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!