<< Vissza

PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai beszámoló 2021

Kiemelt

Tisztelt Tagtársunk,

Minden esztendő végén egy visszatekintéssel jelentkezünk, amiben összefoglaljuk a mögöttünk hagyott tizenkét hónapot és visszatekintünk arra a munkára, amit közösen elvégeztünk. Az idei esztendő is minden tekintetben egy rendkívüli év a PMI Budapest, Magyar Tagozat életében. 2020-ban arról számoltunk be, hogy mi módon találtuk meg a világjárvány által okozott egészségügyi válsághelyzetben a lehetőségeket, míg 2021-ben arról tudunk hírt adni, hogy alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez mi módon tudtuk +20%-al növelni a taglétszámunkat és megduplázni a szakmai programjaink számát.

Kérem tekintsünk vissza közösen a 2021-es esztendő szakmai eseményeire, rendezvényeire:

  • január 1-én 397 főt számlált a PMI Budapest, Magyar Tagozat tagsága. Ma azaz 2021. december 20-án, amikor ezeket a sorokat jegyzem összesen 475 fős a tagságunk. Az idei esztendőben az előző évhez képest +20%-kal nőtt a taglétszámunk, amivel Magyarország legnagyobb, nemzetközi szervezethez tartozó projektmenedzsment közössége vagyunk továbbra is 2003 óta.
  • 2021-ben összesen 159 új tag csatlakozott a szakmai közösségünkhöz. A számok tükrében azt is látjuk, hogy a megváltozott gazdasági környezetben néhányan úgy döntöttek, hogy külföldi munkavállalás, karrier váltás, vagy más anyagi és szakmai megfontolásokból a tagságukat nem tartják fenn a közösségünkben. Mindezek mellett 51 olyan tagunk van, akik több, mint 10 éve velünk tartanak és 36 kolléga már több, mint 15 éve a tagunk.
  • 2021-ben tagjaink között tudhatunk 391 PMI minősítéssel rendelkező kollégát, így: PMP® 300 fő, PMI-ACP® 31 fő, CAPM® 33 fő, DASSM® 2fő, CD-MC® 2fő, AH-MC® 1 fő, PMI-PBA® 17 fő, PgMP® 2 fő, ECC 1 fő, DASM® 1 fő és végül, de nem utolsósorban PMI-RMP® 1 kolléga.
  • Magyarországon jelenleg összesen 705 PMI tagot számlálunk, így a PMI tagok 67% tagja a PMI Budapest, Magyar Tagozatnak is. Összesen 1305 hazai szakember rendelkezik PMI minősítéssel, amiből 988 a PMP®, 200 fő CAPM® és 73 fő PMI-ACP® és 23 fő PMI-PBA®. Világszerte 681,807 PMI tag van. Összesen 1362 305 PMI által minősített szakember, amiből 1 233 744 fő PMP®.
  • Ezúton is köszönöm, hogy az idei esztendőben is, már közel 500-an kitartottatok mellettünk, illetve csatlakoztatok hozzánk és tagságukkal segítettétek a projektmenedzsment szakma elismertségének, fejlesztésének, népszerűsítésének a fejlődését Magyarországon.
  • Az idei esztendőben is összeállítottuk, a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai beszámolóját, illetve Közhasznúsági jelentését, valamint sikeresen megújítottuk a PMI Charter Agreement megállapodást, amivel immáron 18 éve a nemzetközi PMI szakmai közösség, szerződött és minősített tagozata vagyunk. Talán nem mindenki tudja, hogy a PMI minden esztendőben felülvizsgálja, mind a 309 PMI Tagozat munkáját és ennek eredményeképpen mi is minden évben kötelesek vagyunk számot adni a munkánkról és éves tervet kell beadnunk, amit a PMI jóváhagy.
  • A 2021-es évben töretlen lelkesedéssel folytattuk a 2019 januárjában útjára indított „Lunch and Learn” webinár sorozatot és minden hónapban újabb és újabb témákkal jelentkeztünk.
  • 2021-ben is, szinte minden eseményünket a virtuális térbe tereltük kezdve a szakmai programoktól a PMI Budapest, Magyar Tagozat éves közgyűlésén és vezető tisztségviselő választáson át az elnökség kétheti és havi megbeszéléséig.
  • Az idei esztendőben váltottunk és a korábbi PMI Webex platformról átálltunk a saját Zoom rendszerünkre, amit minden virtuális, online eseményünkhöz nagy sikerrel használtunk.
  • január 19-én, a "Nemzeti Hauszmann Program" projekt kihívásairól hallgathattunk meg egy tartalmas előadást, Madaras Bence, a Várkapitányság NZrt. Vezérigazgatója és Balla Zsolt, a Várkapitányság NZrt. Projektkoordinációs igazgatója volt a vendégünk.
  • január 27-én, Keszthelyi Viviennel a világ legfiatalabb, női autóversenyzőjével beszélgettünk az autósport projektekről.
  • február 10-én, a PMI Vizsga tapasztalatok megosztása, online kerekasztal beszélgetés keretében vendégünk volt, Csépke Levente, PMP®; Détár Imre, PMP®; Gergely Balazs, PMP®; Hölgyesi Rita, PMP®; Huszár Levente, PMP®; Kiss Istvan, PMP®; Müller Gergő, PMP®; Pál Gergely, PMP®; Pénzes János, CAPM; Szabolcs Zoltán, PMP®; Varga Lajos, PMP®; Venczel Bence, PMP®
  • február 16-án, a „Liget Budapest Projektet” mutatta be Sághi Attila a Liget Budapest Projekt Fejlesztési és Műszaki vezérigazgató-helyettese.
  • február 19-re hirdettük meg, Peter Taylor: Társadalmi projektcsapat menedzsment workshopját.
  • február 22-23-án, Mindfulness alapok vezetőknek és projektvezetőknek tanfolyamot tartottunk, Török Zoltán, PMP®, projektmenedzsment szakértő, nemzetközi akkreditált mindfulness tanárképzőt végzett tudatos jelenlét tanár, life és business coach vezetésével.
  • február 24-én, 650 fő (!) részvételével online előadás keretében mutattuk be a Projektmenedzser bérfelmérés 2020 eredményeket (PMI Salary Survey Hungary) A PMI Budapest, Magyar Tagozat és a Budapesti Corvinus Egyetem egy közös, átfogó kutatás eredményeként elkészítette a "PMI Earning Power: Project Management Salary Survey" módszertanát követve, az első magyarországi, projektmenedzser bérfelmérést. A közös kutatási jelentésünk bemutatta a szakembereknek a legátfogóbb képet a projektmenedzserek jövedelméről Magyarországon. Az előadás során Tóth János: A kutatás menetét, a menedzselési nehézségeket mutatta be, míg Dr. Blaskovics Bálint, PMP®: Az adatok feldolgozásának módját.
  • március 1-én, Reményi Gergely / PMI Budapest - Mentoring Program Manager irányításával indult el a 2021-es PM Mentoring Program, aminek a keretében 37 Mentor/Mentee pár kezdte meg a közös munkát, ami hat hónapig tartott. Köszönet Gergőnek, hogy elvállalta és sikerre vitte a 2021-es Mentor Programunkat. Jellemző a nagy érdeklődésre, hogy 2020-ban még csak 25 Mentor/Mentee páros vett részt a programban, míg 2021-ben 12 párossal több 37 páros, így összesen 74 kolléga dolgozott együtt. Ezúton is köszönöm a Mentor kollégák áldozatos önkéntes munkáját és a Menteeknek, hogy aktívan részt vettek a Mentoring megbeszéléseken és hétről-hétre, illetve hónapról-hónapra időt és energiát nem kímélve képezték magukat.
  • március 4-én, a SOTE – Digitális Egészségtudományi Intézet meghívására az egészségügyi szervező szak hallgatói számára vendégelőadást tartottunk „Az első száz nap a vezető székben” címmel.
  • március 4-5-re, Stresszkezelés mesterkurzus vezetőknek és projektvezetőknek képzést hirdettünk, Török Zoltán, PMP®, nemzetközi akkreditált mindfulness tanárképzőt végzett tudatos jelenlét tanár, life és business coach vezetésével.
  • március 5-én bemutattuk a 2021-es esztendő I. negyedévében végzett „Ifjúsági és társadalmi hatás” tevékenységünket. Ennek keretében többek között: „A toronyjáték” magyarul is megjelent, ami Kutas Ildikó és Dudás Dezső munkáját dicséri, köszönet érte. A toronyjáték online próbaverzióját megtartottuk, valamint megtörtént a PMI bemutatása a Pécsi Tudományegyetem doktoranduszai számára. Részt vettünk a Budapesti Gazdasági Egyetem Projekthét rendezvényén egy önálló modullal, ami 3 kredit pontot ért a hallgatóknak, illetve előadást tartottunk az Óbudai Egyetemen a Projektnapon is. A PMIEF anyagai alapján projektmenedzsmentet bevezető orientációs program kidolgozását kezdtük meg középiskolák számára. „Bevezetés az Agilitás és Scrum világába” címmel MBA hallgatóknak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartottunk előadást. Továbbá "Az első 100 nap az új vezetői szerepkörben" címmel a Semmelweis Orvostudományi és Egészségtudományi Egyetemen tartottunk mesterkurzust rendeztünk.
  • március 9-én, „A modern nő, a vezetői kihívásokban a COVID-19 utáni korszakban” kerekasztal beszélgetés során vendégünk volt Baráth Viktória - Project Manager; Czifra Julianna, PMP®, ACC - Leadership Coach; Halász Katinka, PMP® - PMO Manager; Héjj Csilla, PMP® - Senior Expert; Holló Zita, PMP® - Project Manager; Karagits Kíra - Communications Expert; Pataki Anna, PMP® - Management Consultant; Tóth Mária - ERP Project Manager és Vereczkei Brigitta CMC, PMP®, PgMP, CDA - Sr.Consultant – Partner.
  • március 16-19-e között, a Budapesti Gazdasági Egyetem meghívására, „Projektmenedzsment a gyakorlatban” online szabadon választható kurzust tartottunk, 54 hallgató számára. Oktatóink voltak: Török Zoltán, MSc, PMP® PMBOK folyamatcsoportok ismerete 1.; Dobos Oszkár, MSc, PMP® PMBOK folyamatcsoportok ismerete 2.; Dudás Dezső, MSc, PMP® Projekt tervezés; Kertész Máté, MBA, PMP® Projekt megvalósítás; Györök Balázs, MBA, ITIL v3 Projekt megvalósítás; Kremmer László, MBA, CLC, PMP® Projekt Kommunikáció; Kónya László, MBA, PMP® Projekt tevékenységek virtuális környezetben és Balogh László, MBA, PMP® Projekt zárás témakörben. Hatalmas volt az érdeklődés a képzés iránt, amit köszönünk a BGE-nek. Természetesen nem maradhat el a köszönet önkéntes oktatóinknak sem, akik kiváló előadásokat tartottak a BGE Projekthét során.
  • április 7-8 között került megrendezésre a 23. Projektmenedzsment Fórum, melynek a szervezésében és meghirdetésében részt vettünk. A Fórum szervezőbizottságának elnöke, Dr. Prónay Gábor tagtársunk volt, aki immár több, mint két évtizede a gazdája és szervezője az eseménynek.
  • április 7-én a PMI Budapest, Magyar Tagozat Könyvklub keretében, Malchiner Maximilian Péter: "You are more" című könyvéről tartott könyvismertetőt Buti Tamás, PMP®, Business Coach, Lead Technical Project Manager. Ezúton is elismerésünknek szeretnék hangot adni.
  • április 9-én, PMI Budapest, Magyar Tagozat az Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Karral közösen projektnapot szervezett „Digitalizáció és agilitás – új trendek a projektmenedzsmentben” címmel, melyen több, mint 450 hallgató vett részt.
  • április 12-én, angolnyelvű Lunch and Learn keretében „A Project Team’s Performance is the Key to Greater Project Success” előadást tartottunk. Vendégünk volt Peter Taylor (The Lazy Project Manager) és Bentzy Goldman (CEO Founder of Perflo)
  • április 28-án, online tartottuk meg a PMI Budapest, Magyar Tagozat közgyűlését, ahol új elnökségi tagokat választottunk Dudás Dezső, PMP® és Horváth Viktor, PMP® személyében. Külön köszönet a jelölő bizottsági munkáért Czibók Zoltánnak, Farkas Tamásnak és Kovács Ádámnak. Végül, de nem utolsósorban a Számvizsgáló Bizottság tagjainak Bartalis Krisztina, Hargitay Mátyás és Gábriel Zsolt munkáját is szeretném megköszönni.
  • május 6-án, a PMI Budapest, Magyar Tagozat volt a szervező házigazdája a Light Up 360 angolnyelvű, online rendezvénynek, melyet a PMI Northern Italy, PMI Croatia, PMI Austria, PMI Slovenia és a PMI Budapest közösen hirdetett meg. Keynote előadónk volt, Ashwini Bakshi a PMI Europe ügyvezetője, valamint Willy Benko és Peter Taylor is. Több, mint 400 fő vett részt az eseményen. Az első helyezett Alenka Slabe lett, aki meghívást kapott az Art of Projects 2021 konferenciára, valamint Master Classra is. Köszönet Nemesné Kanyó Anikó önkéntesünknek, aki a rendezvény főszervezője és projektmenedzsere volt, amiért „President’s Award 2021” díjban részesült.
  • május 19-én, a PMI 4.0: Stratégiai változások a PMI életében előadás keretében mutattuk be a PMI új stratégiai irányait.
  • június 2-án, DAMA x PMI Budapest- Adatmenedzsment és projektmenedzsment kapcsolata előadást hallgathattunk meg. Ezúttal Halász Gábor és Horváth Márton, PMP®, a Data Management Association International (DAMA-I) magyarországi, alakulóban lévő tagszervezetének alapítói mutatták be az adatmenedzsment fogalmát, keretrendszerét, és hogy a PMI projektmenedzsment módszertan mely elemeivel lehet jól kombinálva még hatékonyabban tervezni és nyomon követni az adattal érintett projekteket.
  • június 7-én, a COVID-19: stressz a Home Office-ban előadást tartottunk. Az előadás során a témában végzett nemzetközi kutatásokra is kitértünk, és a (projekt)menedzserek számára is hoztunk gyakorlati tanácsokat. A webináron Czifra Julianna, PMP®, ACC mutatta be a BME munka- és szervezetpszichológia mesterszakos kutatás eredményeit (kutatócsoport tagjai: Fazekas Viktor, Kacz Tünde, Szécsényi Fruzsina, Takács Gergő) A Budapesti Corvinus Egyetem oldaláról pedig Valasek Vivien mutatta be saját TDK dolgozatának eredményeit.
  • június 25-én az idei esztendőben első alkalommal, mintegy 60 PMI Budapest, Magyar Tagozat tag és meghívott vendégeink és önkénteseink részvételével tartottuk meg, a PMI Budapest - „Volunteers’ Day" Nyárköszöntő Rendezvényt Horváth Erzsébet, Karagits Kíra és Horváth Viktor önkéntesünk szervezésében egy nyár köszöntő, sörkóstolóval egybekötve. Az este során hivatalosan is bejelentettük és bemutattuk számos új szakmai kezdeményezésünket, így többek között hírt adtunk a: Budapesti Corvinus Egyetem és a PMI Budapest, Magyar Tagozat által 2021. szeptember 1-én induló, diplomát adó, angolnyelvű „Nemzetközi projektmenedzser / projektmenedzsment szakközgazdász” képzésről. Ezzel párhuzamosan első ízben hírt adtunk arról, hogy stratégiai megállapodást írtunk alá a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel és az Óbudai Egyetemmel is. Beszámoltunk arról is, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel, hogy haladnak az előkészítő tárgyalások. Bemutattuk az új szakmai díjainkat is, így az „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat”, mely 23 éves múltra tekint vissza, illetve az „Év Fiatal Projektmenedzsment Szakembere Díjat” és az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája Díjat” is. Lehetőség volt találkozni a PMI Budapest, Magyar Tagozat önkéntesekből álló elnökségének minden tagjával és személyesen is megismerkedhettünk új tagjainkkal is. A jó hangulatról a Bortársaság által biztosított MONYO sörkostoló gondoskodott. Természetesen nyári, könnyű finomfalatokkal is készültünk. Köszönet a Deutsche Telekom IT & Telecommunications Hungary Kft-nek a helyszínért.
  • július 1-én, „BCE-PMI Budapest: A szakma és az akadémia találkozása” előadás keretében hivatalosan is bejelentettük és bemutattuk a „Nemzetközi Projektmenedzser” angolnyelvű képzést. A PMI Budapest stratégiája szerint zászlójára tűzte a projektmenedzsment szakma támogatását, fejlesztését magas hozzáadott érték létrehozásával. A fejlesztési cél elérése a K+F+I-vel biztosítható a leginkább, a támogatás pedig az utánpótlás képzéssel, vagyis az oktatással. Ezekben a tevékenységekben az akadémiai szféra szereplőinek van a legnagyobb tapasztalatuk, ezért az egyetemek kulcsfontosságú partnerek a PMI Budapest számára a következő években. Az előadás első felében a PMI Budapest akadémiai programját, majd pedig a program keretein belül létrejött Budapesti Corvinus Egyetemmel való együttműködés fontos eredményterméke, a közösen fejlesztett nemzetközi projektmenedzser szak került bemutatásra. Előadóink voltak: Dobos Oszkár MSc, PMP® (PMI) Egyetemi Kapcsolatokért Felelős Alelnök; Dr. Szabó Lajos (BCE) Oktatási rektorhelyettes; Dr. Fehér Péter (BCE) Executive Degree Programokért és Szakirányú Továbbképzésekért Felelős Dékán, valamint Dr. Blaskovics Bálint PMP® (BCE) Szakfelelős.
  • július 28-án, Lunch and Learn: A PMI Budapest, Magyar Tagozat új szakmai díjainak bemutatása keretében részletesen ismertettük az új szakmai díjainkat. A PMI Budapest, Magyar Tagozat 2021-ben két nemzetközi díjat hirdetett meg: Az „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díj”-at azoknak a szakembereknek az elismerésére hoztuk létre, akik figyelemre méltó́ teljesítményükkel és a szakmához való hozzájárulásukkal maradandót alkottak a projektvezetés, a technikai projektmenedzsment, valamint a stratégiai és üzleti projektmenedzsment területén. A „Fiatal Projektmenedzser Szakember Díj”-at azoknak a fiatal szakembereknek az elismerésére alapítottuk, akik 25 és 35 év közöttiek és munkájukkal már jelentős mértékben hozzájárultak a projektmenedzsment szakma fejlesztéséhez, alkalmazva a projektmenedzsment gyakorlatát megfelelve ezzel a PMI standardoknak. A webinár során többek között bemutattuk, hogy miért érdemes pályázni, illetve a lebonyolítás menetéről, a jelölés és a jelentkezés feltételeiről is említést tettünk. Külön köszönet Dr. Kertész Máté MBA, PMP® szakmai pályázatokért felelős alelnökünknek, akinek az áldozatos munkája nélkül nem tudtunk volna megszervezni az idei esztendőben az új díjak meghirdetését.
  • 2021-ben is közel féltucat „Guest PM Blogger”, hétről-hétre új szakmai írásokkal jelentkezett a PMI Budapest Blog-ban. Az ő munkájukat Karagits Kira és Holló Zita koordinálta, amit köszönök!
  • szeptember 15-én, Lunch and Learn keretében „Első kézből a PMBOK7 újdonságairól” tartottunk előadást.
  • szeptemberében elindítottuk a PMBOK7 magyar kiadási projektet. A „Projektmenedzsment Útmutató” (PMBOK® Guide) ismeretanyaga a PMI zászlóshajó kiadványa, amely a hatékony projektmenedzsment alapvető forrása bármely iparágban. Az évek során az üzleti élet jelentősen megváltozott, de a projektek továbbra is az üzleti siker kritikus mozgatórugói. A PMBOK® Guide 7 kiadvány tartalmazza az ANSI/PMI 99-001-2021 amerikai „Projektmenedzsment Szabványt” is. A szabvány az az alap, amelyre a projektmenedzsment tudásanyag épül, az útmutató pedig ennek a tudásnak a gyakorlati alkalmazására és összefoglalására szolgál. A magyarnyelvű PMBOK7 szerkesztőhe Dr. Pálvölgyi Lajos lesz, illetve a kiadást Lóki Csava fogja össze, mint projektvezető.
  • szeptember 29-én, Lunch and Learn: Agilitás mindenáron? előadást tartottunk. Ezúttal a PMI Budapest, Magyar Tagozat Mentoring programjában résztvevő, Mentor és Mentee párosunk előadását hallgathattuk meg tapasztalataikról. Előadónk volt: Susányi István, PMP®, CSM, SAFe® 5 Agilist, Senior Project Manager, Deutsche Telekom IT Solutions, GP/PM SSC/MS Szeged és Dr. Mindák László, PMP®, CSSBB Minőségbiztosítási igazgató, Klinikai kutatási terület.
  • október 11-én, Lunch and Learn: A PMI® tanúsítási keretrendszer 2021-es aktualitásainak bemutatása keretében előadónk Kiss Norbert, MSc, PMP®, PMI-ACP® alelnökünk volt.
  • október 12-én, középiskolai tanári workshopot tartottunk, „Agilis gyakorlatok témában” melyen Kutas Ildikó és Dudás Dezső vett részt.
  • október 14-én, Balló Dorka és Gyenge Brigitta „Középiskolai orientációs előadás”-t tartott, angol és magyar nyelven
  • október 20-án, angolnyelvű Lunch & Learn: PMO as Portfolio Benefits Realization Governance Center előadást hallgathattak meg az érdeklődők, Marek Rudnicki előadásában.
  • október 22-én, a Robert Bosch Kft. és a PMI Budapest, Magyar Tagozat közös projektmenedzser mentoring programot indított. A Robert Bosch Kft., Magyarország egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központja és a világ legnagyobb projektmenedzsereket tömörítő szervezetének, a PMI-nak a hazai tagozata, a PMI Budapest, Magyar Tagozat közös mentoring programot indított projektmenedzserek képzésére. Az Együttműködési megállapodás aláírására 2021. októberében került sor.
  • október 18-án bemutattuk a PMI Budapest, Magyar Tagozat „Ifjúsági és társadalmi hatás” tevékenységét, melynek a keretében, Dudás Dezső MSc, PMP® beszámolt róla, hogy ezen tevekénységünk eredményeként az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázatot 2021-ben is kiírtuk. Meghirdettük az „Év Fiatal Projektmenedzsment Szakembere” díjpályázatot. Angolnyelvű posztgraduális nemzetközi projektmenedzser kurzust dolgoztunk ki és indítottunk el a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen tudományos szakértőkkel együttműködve. Dudás Dezső vezetésével önkénteseink lefordították magyar nyelvre „A toronyjáték” szimulációs programot, amit három alkalommal is középiskolásokkal végrehajtottunk. Köszönet Balló Dorka, PMP®, Horváth Erzsébet és Dudás Dezső, MSc, PMP® önkéntes munkájáért.
  • október 25-én, Lunch & Learn: Hogyan segíthet a Mindfulness a projektek és Projektvezetők sikeresebbé tételében? Webinárt szerveztünk. Előadónk volt Török Zoltán, PMP® projektmenedzsment szakértő, tanácsadó, life és business coach, nemzetközi mindfulness tanár
  • november 2-3-án, Mindfulness alaptechnikák projektvezetőknek tréninget szerveztünk. A mindfulness, azaz magyar kifejezéssel a tudatos jelenlét segít megtalálni a belső egyensúlyi állapotot, azonnali stresszcsökkentő, fókusznövelő és energizáló, hosszú távon alkalmazva pedig jelentős életminőség javító hatású, egyszerű technika, amit megfelelő útmutatás mellett bárki könnyedén el tud sajátítani.
  • november 1-én értesített a PMI Europe bennünket, hogy a „PMI Guest Pass Program” keretében az idei esztendőben a PMI 500, 1000 és 1500-as Club tagjai lettünk, ami Takács Anita munkáját dicséri. Európában a Top 3-ban végeztünk, azaz program keretében 60 kolléga csatlakozott hozzánk egy költségmentes, próbaévre.
  • november 4-én, az Art of Projects, angolnyelvű konferencia 9 éves történetében először, hibrid AOP-ot tartottunk. A szervező munka oroszlánrészét Horváth Viktor PMP®, Prattinger Balázs PMP® a MOMART Kft-vel közösen végezte. Munkáját segítette Takács Anita PMP®, Dr. Kertész Máté PMP® és Balogh László PMP®, valamint Bugár Szabolcs PMP®, köszönet érte. Külön köszönöm az OTP Bank, Deutsche Telekom IT Solutions Hungary Kft. és a SZINERGIA Kft. szponzori támogatását. Az idei AOP-ra, 320 kolléga regisztrált. Az eseményről bővebben itt: www.pmibudapestevents.hu.
  • november 5-én, Willy Benko „Master Class”-t tartott az AOP 2021 kisérő rendezvényeként.
  • november 4-én átadtuk az „Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díjat, melynek nyertese Szalay Imre PMP® a Project Management Institute, Magyar Tagozat alapító elnöke, a Digital Equipment Magyarország egykori rendszerintegrációs igazgatója, a Compaq Magyarország egykori Professzionális Szolgáltatások egykori igazgatója, a Hewlett-Packard egykori szolgáltatási igazgatója, a Vodafone Hungary  egykori projektiroda és belső szabályozási igazgatója, a Neumann János Számítógép-tudomány Társaság jelenlegi Ügyvezető igazgatója. Gratulálunk a megérdemelt díjhoz!
  • november 4-én, adtuk át az AOP során, az „Év Fiatal Projektmenedzsment Szakembere Díjat”, aminek a nyertese Molnár-Füredi Eszter PMP® a HungaroControl Zrt. projektmenedzsere, akinek köszönhetően számos komplex projekt valósulhatott meg sikeresen. Ezen pályázatunk zsűrijét Dudás Dezső PMP® vezette, köszönet érte.
  • november 4-én, az AOP során átadtuk az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázat díjait. Az 1. helyezett MSc/MA kategóriában Fejes Petra szakdolgozatát Viselkedési projektmenedzsment: Nudge-ok alkalmazása a projektsikerért címmel írta a Corvinus Egyetemen. Konzulense Dr. Aranyossy Márta volt. Az 1. helyezett MBA/Posztgraduális kategóriában Taletovics-Bagi Renáta szakdolgozatát A kompetens üzleti elemző, mint az informatikai projektek sikerének kulcsa címmel írta a Budapesti Metropolitan Egyetemen. Konzulense Csanádi Péter volt. Az idei esztendőben is Dr. Kertész Máté MBA, PMP® alelnökünk gondozta a pályázati kiírást, ami soha nem látott érdeklődést mutatott és a több, mint 20 induló alaposan megdolgoztatta a szakmai zsűrit. Köszönet Dr. Szabó Lajosnak, Dr. Prónay Gábornak, Dr. Kocsir Ágnesnek, Ungár Györgynek / Citibank, Kónya László / DT-ITS, Dobos Oszkár PMP® / PMI Budapest.
  • november 4-én, Dr. Görög Mihály részére a hazai Projektmenedzsment szakma fejlesztésében elért, elévülhetetlen eredményei elismeréseképpen, 70. születésnapja tiszteletére „PM Szakmai Életműdíjat” adtunk át, melynek előterjesztője az Eric Jenett Projektmenedzsment Kiválóság Díj szakmai zsűrije volt. Gratulálunk a díjhoz!
  • november 12-én, részt vettünk az Óbudai Egyetem B2B Marketing és Projektkonferencia rendezvényén, ahol Agilitás: Mítosz és Valóság címmel Dudás Dezső, MSc, PMP® alelnökünk tartott előadást, majd K+F+I projektek és az agilis projektvezetés címmel Dobos Oszkár MSc, PMP®, Egyesületi Titkár / Egyetemi Kapcsolatokért Felelős Alelnök. A rendezvény zárásaként kerekasztal beszélgetésen vettek részt önkénteseink.
  • október 20-án a Budapesti Corvinus Egyetemen, az angolnyelvű „Nemzetközi Projektmenedzser” posztgraduális képzés keretében bemutattuk a „Toronyjáték gyakorlat”-ot, melyet Horváth Erzsébet és Dudás Dezső PMP® vezetett
  • december 1-én, „Lunch & Learn: Labdarúgó Európa bajnokság szervezése Budapesten” webinárt szerveztünk. Ezúttal Szabó Vilmos – Magyar Labdarúgó Szövetség, Eseményszervezési osztályvezető – tartotta meg előadását, Labdarúgó Európa bajnokság szervezése Budapesten címmel. Előadásában bemutatta az EURO2020 szervezési folyamatát a pályázat megnyerésétől az EB végső, hármas sípszójáig, valamint Eb szervezési és szerkezeti struktúráját, a projektek pontos szerepét a labdarúgó Európa bajnokság ideje alatt. Hogyan is történik egy esemény megszervezése, mik történnek a színfalak mögött! alcímmel.
  • 2021-ben beadtuk a pályázatunkat a NEA pályázatra, melyet Dobos Oszkár PMP®
  • 2021-ben második ízben előkészítettük a „PMI Salary Survey” felmérést, a Budapesti Corvinus Egyetem szakemberivel közösen, melyet 2022. januárjában fogunk elindítani. A feladatot Megyeri Lajos koordinálja, Karagits Kírával és Dr. Blaskovics Bálinttal közösen.
  • 2020-ban hosszú előkészítő munka után, aláírásra kerül egy a PMI Budapest, Magyar Tagozat életében jelentős szakmai megállapodás a Budapesti Corvinus Egyetemmel, aminek eredményeképpen a felek szakmai együttműködésüket szorosabbra fűzik. Ennek első eredménye, hogy a BCE végzős hallgatói évről-évre kimagasló eredményeket érnek el az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázaton. Szintén az idei esztendő eredménye a „PMI Budapest Salary Survey 2020” kutatási jelentés is.
  • 2020-ban a Budapesti Corvinus Egyetem a hazai egyetemek közül elsőként PMI ATP – Authorized Training Partner minősítést kapott.
  • A 2021. szeptember 1-vel a Budapesti Corvinus Egyetem és a PMI Budapest, Magyar Tagozat közösen, angolnyelvű, diplomát adó, projektmenedzsment szakirányú továbbképzési szakot indított. A teljes együttműködési megállapodás Dobos Oszkár PMP® titkárunk és egyetemi kapcsolatokért felelős alelnökünk, valamint Dr. Blaskovics Bálint szakfelelős munkáját dicséri. A képzésben a PMI Budapest, Magyar Tagozat által delegált oktatók: Török Zoltán, MSc, PMP®; Dudás Dezső, MSc, PMP®; Kertész Máté, MBA, PMP®; Kremmer László, MBA, CLC, PMP®; Kónya László, MBA, PMP® és Balogh László, MBA, PMP®.

A 2021-es esztendő minden tekintetben egy mozgalmas és szakmai programokban bővelkedő év volt. Köszönöm tagjainknak, szakmai együttműködő szervezeteinknek, szponzorjainknak, önkénteseinknek és az elnökség tagjainak, hogy egész évben kitartottak mellettünk.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Üdvözlettel,

Kremmer László MBA, CLC, PMP®/Elnök

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!