<< Vissza

PMBOK® Guide legújabb HETEDIK magyar nyelvű kiadásához, szakmai, nyelvi lektorokat keresünk

Kiemelt
PMBOK

Az „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) - SEVENTH EDITION” 2021. márciusában fog megjelenni angol nyelven. A PMI Budapest, Magyar Tagozat tervezi a Project Management Institute legismertebb kézikönyvének, a PMBOK® Guide legújabb hetedik kiadásának magyar nyelvű megjelentetését. (Az angol kiadásról bővebben itt olvashat) Az új magyarnyelvű kiadást az teszi szükségessé, hogy az új PMBOK® hetedik kiadás szövegét teljesen átdolgozták. (Erről bővebben itt olvashat) A PMBOK® Guide szakkönyv a projektmenedzserek bibliájának is tekinthető megkerülhetetlen alapmű, amely az előző kiadásokkal és fordításokkal együtt több mint hétmillió példányban kelt el szerte a világon. Többek között az új PMP® vizsga egyik alapját képezi, jól hasznosítható a felsőfokú tanulmányok során és természetesen sokat forgatják a gyakorlati projektvezetési munkában is. A könyv a projektvezetés összes lényeges aspektusát lefedi.

A fordítási és a lektorálási feladatok elvégzésére önkéntes jelentkezőket várunk. Önkéntesnek bárki jelentkezhet, aki rendelkezik megfelelő szakmai nyelvtudással és ambícióval.

A következő pozíciókra várunk önkénteseket:

  • A fordítói pozícióra 1-2 fő jelentkezését várjuk. A fordítók azok, akik a tényleges fordítási munkálatban vesznek részt: a fordítok feladata, hogy a PMBOK7-et angol nyelvről magyarra fordítsák.
  • A fordítási szakaszt követi a lektorálási fázis. Erre a folyamatra 30 – 40 lelkes önkéntes jelentkezését várjuk, akiknek feladata abban áll, hogy az elkészült fejezeteket átnézzék, az esetleges hibákat kijavítsák, az egységes magyar terminológiát megteremtsék.

Az önkéntesek egy közös munka keretén belül létrehoznak egy definíciótárat és egy szószedetet, a munka ezen része biztosítja a közös értelmezést. Ha szívesen részt venne a PMBOK7® fordításában vagy lektorálásban, ha szeretne tapasztalatot szerezni egy szakmai könyv kiadása körüli munkálatokban, akkor várjuk jelentkezését az alábbi címen: 

Translation Verifier / PMBOK Guide V7 Hungarian Edition - Opportunity Details: 29922
https://vrms.pmi.org/OpportunityView/OpportunityView/?opId=29922&volunteerView=true

A hivatalos felhívás meg fog jelenni a PMI Budapest, Magyar Tagozat honlapján és a PMI Budapest Hírlevélben is. Ezt a levelet a korábbi lektorok kapják meg bcc:-ben. Az önkéntes munkájáért cserébe annyi PDU pontot számolhat el, ahány órát ténylegesen a lektorálásra fordított. Ezen túl a neve bekerül a kiadványba, valamint 1 db PMBOK7 magyar nyelvű tiszteletpéldányt ajánlunk fel Önnek.

Üdvözlettel,
PMI Budapest, Magyar Tagozat Egyesület

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!