<< Vissza

Milyen projektmenedzsment képzésen vegyek részt?

Kiemelt
Tanúsítvány
AGILIS
PMI ATP

Ma már kevés olyan szervezet létezik, ahol ismeretlen lenne a projekt alapú működés fogalma. Azonban a tudatos projektkultúra kialakítása elengedhetetlen az üzleti sikerek és a kiemelkedő ügyfél-elégedettség eléréséhez. De hogyan érhetjük el a pénzügyi és a minőségi mutatók javulását? Megmutatjuk, milyen projektmenedzsment képzéseken szerezhető meg az az elméleti és gyakorlati tudás, amely elengedhetetlen a projektek sikerre viteléhez.

Projektmenedzsment képzések

A projektmenedzsment képzések sokszínűsége számos lehetőséget rejt magában a fejlődéshez. A projektmenedzsment tréning kiválasztása előtt meg kell határozni, hogy melyik irányzat az, amely jellemző szervezetünkre. A tradicionális irányok a hagyományos módszereket követik, mint például a vízesés modell. Ezek a képzések a sikeres projektvezetésre fektetik a hangsúlyt, céljuk a szükséges eszközök gyakorlati alkalmazásának bemutatása, a projektvezetői elkötelezettség megerősítése, valamint a projektszemlélet működésének megértése. A hagyományostól eltérő, agilis irányzatok a dinamikusan változó környezeti igényekre adnak megoldást. Az agilis képzéseken a résztvevők elsajátíthatják az agilis működés hatékonyságának növelését célzó projektek vezetését. A kettő ötvözetéből alakultak ki a helyzetfüggő, hibrid megoldások, mint például a folyamat- és lean menedzsment, amely mind a tradicionális, mind az agilis irányzatokból merít eszközöket.

PMI képzések Magyarországon

A projektmenedzsment képzések között találhatunk olyan tanfolyamokat, amelyekkel nemzetközi minősítés szerezhető. A Project Management Institute (PMI) a legtöbb projektmenedzsert összefogó nonprofit szervezet, amely nyolc nemzetközi minősítés megszerzését teszi lehetővé. Ezek közül a legnépszerűbbek a Project Management Professional (PMP) és a Certified Associate in Project Management (CAPM). A PMP minősítés olyan gyakorló projektmenedzsereknek szól, akik már szereztek jártasságot a projektmenedzsmentben, de szeretnék szakmai tudásukat bővíteni. A CAPM minősítés kezdő projektmenedzsereknek, projekttagoknak ajánlott, akik olyan szintű projektmenedzsment tudást sajátíthatnak el, amely segíti a csapaton belüli kohéziót. Aki megszerzi a CAPM

nemzetközi minősítést, az képes lesz közös nyelvet beszélni a csapattagokkal, megérteni a projektmenedzsment szemléletet és eszköztárat. A nemzetközi minősítések megszerzése a PMP esetén egy 200, míg a CAPM esetén egy 150 kérdésből álló tesztsorhoz kötött. Hazánkban a vizsga letétele akkreditált vizsgaközpontokban lehetséges, Budapesten, Székesfehérváron és Debrecenben.

A projektmenedzsment képzések előnyei

A projektmenedzser képzéseken résztvevők olyan tudással gyarapodhatnak, amelyet kamatoztatni tudnak a gyakorlatban egyéni és szervezeti szinteken is. Az előnyök között meg kell említenünk többek között a CAPM nemzetközi akkreditáció során elsajátított tudást, amely segíti a projektcsapaton belüli közös nyelv megértését, a gördülékeny folyamatokat. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki teljes tagként vegyen részt a projektben, hiszen az érintettek által használt kifejezések értelmezése létszükséglet a működés során. A projektmenedzsment képzéseken lehetőség adódik a soft skillek fejlesztésére is, mint például a kommunikációs készségek. Ezek a tanfolyamok megtanítják a résztvevőket az együttműködésre, valamint arra, hogyan ültessék át az elméleti tudást a gyakorlatba. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy aki a PMP vagy a CAPM nemzetközi minősítés birtokosa, magasabb fizetésre is számíthat szakmájában.

Fprrás: https://www.eszakhirnok.com/2020/12/03/milyen-projektmenedzsment-kepzesen-vegyek-reszt/

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!