<< Vissza

Miért fontosabb a vezetői jelenlét a sikerhez, mint valaha?

Ha megérti, hogyan működik ma a világ, és hogyan reagálnak Önre az emberek a távoli környezetben, az a kulcs ahhoz, hogy megváltoztassa az Önről, mint vezetőről alkotott képet - és hogy segítsen a karrierje jövőbiztosításában. Sokféleképpen nevezik: vezetői jelenlét, gravitáció, bravúr, a színpad uralása. De különböző embereknek mást és mást jelenthet - és az elmúlt néhány évben, amikor egy elsősorban digitális munkakörnyezetben zsonglőrködtünk, mindannyiunk számára drámaian megváltozott, hogy mit jelent a megkülönböztető vezetői jelenléttel vezetni.

A múltban minden szem "arra az egy" vezetőre szegeződött.

Néhány vezető képes volt a szoba hőmérsékletét tetszés szerint megváltoztatni - csak azzal, hogy ott állt. "Ó, ember, itt van a vezérigazgató . ...hagyd abba a hülyéskedést!" "Jobb, ha vigyázok a P és Q kérdéseimre, mert ő határozza meg a bónuszomat." Lehetséges, hogy Ön is mondta vagy gondolta már ezeket a mondatokat, amikor "az az egy" vezető bejött a helyére. Az elmúlt néhány évben elszállt az a képesség, hogy ilyen tekintélyt parancsoló jelenléttel vezessen. Ez bajokat jelenthet azoknak a vezetőknek, akik nem tartottak a programmal. A vállalati megbeszéléseken mindannyian ugyanarra a kis dobozkára redukálódunk a számítógép képernyőjén. Az előnye eltűnt. Ez a kiegyenlített játéktér alááshatja vezetői jelenlétét, és negatívan befolyásolhatja hatás kifejtési képességét. Bár mindannyian azt mondjuk, hogy "rendben van", hogy a költségvetési megbeszéléseken silány kamerák és hang, giccses hátterek, és alkalmanként négylábú barátaink vendégszereplése is előfordulhat, ez valójában nincs rendben. Legalábbis egy olyan vezetőként, akinek egy globális szervezeten belül megbecsülést kell kivívnia. Minimalizálnia kell ezeket a kifogásokat. Fontolja meg a következőket, hogy növelje vezetői jelenlétét. A jutalom nem csak az önbizalmadat fogja növelni, hanem azt is, hogy valóban visszaveheted a vezetői gyeplőt a vállalatodon belül. Íme, miben érdemes elgondolkodnia a változtatáson.

ÖLTÖZZÖN A SIKERHEZ

Lehet, hogy időpocsékolásnak tűnik, de ha vezetői szinten vagy, úgy kell kinézned az irodában, mint "a régi időkben". Igen, a határok bizonyára elmosódtak, de az üzleti öltözködéshez való visszatérés a jelenlétedben egy finom módja annak, hogy szavak nélkül nyilatkozz. Mindannyian túlságosan is kacérkodunk azzal, hogy "mindig be vagyunk kapcsolva". Az otthoni munka egyesek számára 24/7-es feladattá válhat. Ha pizsamában ugrasz ki az ágyból, és komolyan kell beszélned egy válsághelyzetről vagy konfliktusról, egyszerűen nem vagy mentálisan annyira felkészült. A hozzáállás ebben az esetben minden, és hatással lesz a teljesítményére. És egy gyors megjegyzés: Ha magas vezetői pozíciót tölt be, akkor érdemes lehet befektetnie jobb mikrofonokba (mint amilyeneket a podcastoknál használnak) és világításba az otthoni irodájában. Nem azt sugallom, hogy valahogy kevésbé vagy kompetens, mert melegítőnadrágban vagy - komolyan, megértem -, de a kiváló testtartással, szép öltözékkel és professzionális irodai környezettel, professzionális világítással és hangosítással erőteljes benyomást kelteni, megéri a befektetést, ha a karrieredet a következő szintre akarod emelni.

TISZTELJE A MÁS KULTÚRÁKAT

Ez akkor is igaz lenne, ha az irodában dolgoznál, de az utazási korlátozások miatt más kultúrákban élő emberekkel dolgozni már más élmény. A szétszórtan dolgozó csapatokban alap norma, és a kimagaslóan sikeres vezetőktől elvárják, hogy pozitív hatást gyakoroljanak az időzónákon, kultúrákon és országokon átívelő emberekre. A bostoni és a stuttgarti csapatának másképp kell látnia Önt. Nem kivitelezhető, hogy más városokba repüljön, és ott érvényesítse tekintélyét és jelenlétét. Gyorsan kell dolgoznia azon, hogy visszanyerje a bizalmat, megmutassa, hogy törődik (és ezt valóban komolyan is gondolja), és nagyobb távolságból (és mindezt abból az aprócska Zoom ablakból) megfeleljen az egyes csapatok egyedi elvárásainak. Itt az ideje, hogy világosan megfogalmazza és kezelje a kultúrák közötti elvárásokat. Gondolja át a kultúra és az időzónák közötti különbségeket minden egyes találkozó előtt. Ne várjon gyors válaszokat, ha megzavarja az irodán kívüli munkaidőt. Vegye figyelembe az egyes csapatok normáit - jobban szeretik a személyes csevegést, vagy értékelik a közvetlen, lényegre törő kommunikációt? Tudja, hogy milyen ünnepnapokat tartanak? Milyen munkaórák védettek a kultúrájukban? Minél proaktívabb és empatikusabb a csapatai igényeivel, annál jobban fogadják majd, és annál komolyabban veszik majd.

ÉRTELMES KAPCSOLATOT TEREMTSEN A CSAPATÁVAL

A távmunka általánossá válásával az empátia fontosabb, mint valaha. Tervezzen rendszeres, akár személyes, akár szakmai beszélgetéseket a csapattagjaival. Kisebb csapatok esetében hetente, közepes csapatok esetében félévente, túl sok közvetlen beosztottal rendelkező vezetőként pedig havonta. Koncentráljon arra, hogy megelőzze a potenciális konfrontációkat, ahelyett, hogy a távmunkát ürügyként használná azok elkerülésére. Minél jobban ismeri a csapattársait, annál jobban tud velük szakszerűen bánni, és annál inkább érezhető lesz a vezetői jelenléte. A radikális őszinteség bevált koncepciója itt is jól alkalmazható, bár néhány aspektusát át kell majd alakítania az erősen digitalizált irodához. Ezért Kim Scott, aki a „radikális őszinteségről” szóló könyvet írta, úgy igazította ki az elképzelést, hogy ne csak az idő nagy részében személyesen kommunikálj, hanem a távoli vezetői képességeidet is a lehető legjobban használd ki. Ez azt is jelenti, hogy mindenkit jól képviseljen a megbeszéléseken, legyen szó akár egyszemélyes megbeszélésről, akár egy nagyobb csoporton belül. Itt valódi párbeszédről beszélünk, nem pedig arról, hogy Ön percekig beszél.

LEGYEN A HATÁROK SZÓSZÓLÓJA

Vezetői jelenléte sok szempontból segíthet abban, hogy tekintélyt parancsoló legyen, ugyanakkor segíthet abban is, hogy tiszteletben tartsa csapata munka és magánélet egyensúlyát. A határok kommunikálása saját magad számára, és ezek képviselete a csapatod számára elengedhetetlen a nagyszerű teljesítményhez (és önző módon, hogy ne tűnj hidegnek vagy közönyösnek). Ha megérti, hogyan működik ma a világ, és hogyan reagálnak Önre az emberek távoli környezetben, az a kulcs ahhoz, hogy megváltoztassa az Önről, mint vezetőről alkotott képet - és hogy segítsen a karrierje jövőjét biztosítani. Észre fogja venni, hogy a tartalmas kapcsolatok kiépítése nemcsak mások teljesítményének javulását eredményezi, hanem a saját személyes és szakmai fejlődését is.

Forrás:https://www.fastcompany.com/90733553/why-executive-presence-is-more-critical-to-success-than-ever

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!