<< Vissza

Mi történt a 2022-es PMI Global Summiton. Forradalmi. Hatalmas. Globális. Felejthetetlen.

Kiemelt
Önkéntesek

Az idei PMI Global Summit résztvevői elragadtatással nyilatkoztak. A PMI által valaha szervezett legnagyobb virtuális és személyes esemény, több mint 4000 projekt szakembert, önkénteseket, PMI tagozatokat és csapattagokat hozott össze a világ minden tájáról. A 2022-es PMI Globális Csúcstalálkozónk tele volt kapcsolatépítési, tudás- és szórakozási lehetőségekkel! A jövőbe mutató megoldásokkal teli kiállítóterem mellett egy újra gondolt díjátadó ünnepség is volt, amelyen a szakmát előre mozdító emberek és ötletek kaptak kitüntetést (és néhány sztárszerű zenei előadás).  A több mint 140 oktatási előadás és szakértő - a fenntarthatóságtól a villamosenergia-technikai készségekig - révén a résztvevők hihetetlen tartalmak széles skálájához férhettek hozzá, hogy projektjeikben és karrierjükben is magasabb szintre léphessenek. Íme, öt legfontosabb tanulság:

 

LA.png

LA2.png

Amy Webb on stage at PMI Global Summit

Amy Webb a PMI Global Summit fő színpadán

1. Hajolj az agilitás felé

A mély bizonytalanság az új valóság - ezért ne próbáljuk meg irányítani - mondta Amy Webb, a nyitó főelőadó, szerző és a Future Today Institute vezérigazgatója. Webb tanácsa? Legyen hajlandó megkérdőjelezni a legkedvesebb hiedelmeit, és gondolja újra a status quo-t. És ne rohanjon minden csillogó új dolog után. A valódi trendek a jövőbe visznek minket, és hosszú távú változásokat jeleznek - magyarázta.  Mégis döntő fontosságú, hogy tudjuk, mikor kell megfordulni. A vállalatok számára ez a "do or die" időszaka: Ha nem agilisak, nem maradnak életben - mondta Mohamed Khalifa, DASM, PMI-ACP, DASSM, PMI-PBA, PMI-RMP, PMI-SP, PMP, PgMP, PfMP, Lifelong. De ehhez többre lesz szükség a sprinteknél. Szükség van az elmék újraindítására - mondta. És nem baj, ha kicsiben kezdjük. Gondoljon a mikro-átalakításokra, mint "falatnyi győzelmekre", amelyek lelkesítik az embereket, és abba az irányba mozdítják őket, amerre haladni szeretne, mondta Michelle Venezia, PMI-ACP, #PMP, PfMP, UR Medicine. 

Beatie Wolfe performing onstage at PMI Global Summit

Beatie Wolfe a PMI globális csúcstalálkozó színpadán.

2. Új terület kijelölése

Amikor a karrieredről van szó, ne érezd úgy, hogy egy sávot kell választanod, és ott kell maradnod. Fedezd fel, mi az, ami izgat - mondta Beatie Wolfe zenész és a #PMIFuture50 vezetője. Számára ez azt jelentette, hogy új módszerekkel kísérletezik az éghajlatváltozásról való beszédben. Egy példa? 800 000 évnyi adatot alakított át egy erőteljes műalkotássá: egy dal, amely a bolygó légköri CO2-szintjének emelkedését követi nyomon. 

Jessica O. Matthews, a záró előadónk a körülötte lévő embereknek köszönheti, hogy "arra ösztönöztek, hogy ne féljek a dolgoktól". És mi lett a vége? 19 évesen feltalált egy energiát hasznosító focilabdát, 22 évesen pedig elindította saját energetikai megoldásokkal foglalkozó vállalatát.

Jessica O. Matthews on the main stage at PMI Global Summit

Jessica O. Matthews beszédet mond a PMI globális csúcstalálkozón.

3. Határozza meg saját vezetői stílusát

Ahogy a világ folyamatosan átalakul, úgy változik annak meghatározása is, hogy mit jelent vezetőnek lenni. Néha ez azt jelenti, hogy meg kell mutatnod, hogy nem vagy tökéletes - mondta Marcus Glowasz, a GmbH munkatársa, PMI-ACP, PMP, PgMP. A nyílt és hiteles projektvezetők megszüntetik a csapattagok félelmét a megszólalástól és a kudarcok beismerésétől - magyarázta.  A modern vezetők azt is felismerik, hogy érdemes befektetni a jól teljesítő csapatok kialakításába és megtartásába. Az egyik bevált stratégia? A mentorálásra való összpontosítás, mondta Benjamin Anyacho, PMP, Apostolic Bridge Builders. A Meta munkatársa, Vijay Ratthinam egyetért ezzel - állítva, hogy a mentorok ugyanannyit profitálnak a mentori kapcsolatokból, mint a tanítványok. 

PMI President and CEO Pierre Le Manh posing with a group of Rising Leaders at PMI Global Summit

Pierre Le Manh, a PMI elnök-vezérigazgatója a Rising Leaders (felnövekvő vezetők) társaságában.

4. A képviselet számít

A sikeres projektmenedzsmentet az innováció, a kreativitás és a mindenkitől - beleértve a nőket is - érkező visszajelzések táplálják, magyarázta Fabiola Maisonnier, PMP az SLB-től. Ha nincsenek női példaképek, akkor más nők is azt gondolhatják, hogy ők sem képesek rá - mondta Ana Maria Rodriguez, PMP, PMI-ACP, ERA Project Management. És ne hagyjuk figyelmen kívül a fiatalokat sem. A feltörekvő vezetők jelentik a szakma jövőjét, mondta Aliki Courmanopoulos, PMP. 

Az elméknek ez a keveréke hatalmas erő lehet. A különböző típusú gondolkodók különböző módon oldják meg a problémákat, mondta Teresa Lawrence, PMP, International Deliverables. Nem mindig arról van szó, hogy senki sem csinált még valamit - hanem arról, hogy senki sem csinálta még, aki úgy néz ki, mint te - mondta Tammara Buckey, PMP, BDO Global. 

No alt text provided for this image

A Creative Destruction Lab átveszi az Év projektje díjat

5. Ünnepeljük az eredményeket

Innovációban idén sincs hiány - és a projektvezetők nagy győzelmeket aratnak az ágazatokban. A legjobbak legjobbjait 2022-ben az ILLUMINATE! #PMIAwards ünnepségen:

1. Az év PMI-projektje díjunkat a CDL Rapid Screening Consortium kaparintotta meg, egy nonprofit kezdeményezés, amelyet a Creative Destruction Lab vezetett a kanadai gazdaság biztonságos újraindítása érdekében.

2. A PMI nagy- és megaprojekt díját a Dubai Roads and Transport Authority Dubai Metro Route 2020 projektje kapta, amely biztonságos, fenntartható, inkluzív és építészetileg jelentős közlekedést biztosított a városnak - és 2030-ra várhatóan 275 000 ingázót fog elérni.

3. A PMI Small and Mid-Size Project Award díját a Medical Oxygen Plant projektünk nyerte. A Tata Advanced Systems Ltd. csapata 309 üzemet telepített a Prime Minister Cares Fund számára, így a COVID-19 második hulláma során Indiában 46 350 kórházi ágyat látott el éjjel-nappal oxigénnel.

4. Az év PMI PMO-ja díjat pedig a Dubai Municipality Project Management Office kapta, amely évente átlagosan 180 projekt szakértői központjává vált, 380 projektgyakorlóból álló közösségével.

5. PMI Eric Jenett Person of the Year Award: Szalay Imre - https://awards.pmi.org/#imre

Tudjon meg többet ezekről a hihetetlen projektekről, azokról az emberekről, akik megvalósították őket, és tekintse meg a 2022-es díjazottak teljes listáját a Díj Galériánkban: https://awards.pmi.org/

Ezek és más tanulságok sok gondolkodnivalót adtak a résztvevőknek az új évre való felkészüléshez.  Inspiráltnak érzi magát? Tudjon meg még többet, ha az összes előadáshoz igény szerint hozzáfér.

Ha pedig már most is FOMO-zol, jegyezd be a naptáradba a 2023 októberében megrendezésre kerülő #PMIGlobalSummit-ot Atlantában, GA-ban. Ott találkozunk!

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!