<< Vissza

Megvannak a Diákprojekt Középiskolai Projektverseny nyertesei!

Kiemelt
Önkéntesek

c3c35116-fe8c-1e74-f0d2-cea2f68c3ed4.png

A Projecon szervezésében megvalósuló Diákprojekt Középiskolai Projektverseny döntőjén 16 diákcsapat mutatta be projektjét a vállalati szakemberekből és egyetemi oktatókból álló zsűri előtt június 3-án az ELTE PPK épületében, mely esemény szakmai főtámogatójaként  a PMI Budapest, Magyar Tagozat is jelen volt.

 

A projektversenyre összesen 52 pályázat érkezett, melyek közül számos projekt a fenntarthatóság és a digitalizáció témáját járta körül.

A fődíjat az "Utazás az oktatás középpontja felé – Oktatási diákkonferencia" című projekt kapta. A csapat az oktatás kérdéseivel foglalkozó diákkonferencia projektjét tervezte meg. Emellett, MOL Fenntarthatósági Különdíjban részesült a "SolarWise Hordozható szigetüzemű napelemes rendszer" projektje.

A záróeseményen mintegy 120 résztvevő jelent meg. A verseny alkalmával összesen 15 projektcsapat kapott valamilyen díjat és további 14 csapat dicsérő oklevelet.

A zsűri tagjai között Dudás Dezső, PMI Budapest, Magyar Tagozat Elnök is jelen volt. A bemutatók után, amíg a zsűri tanácskozott a PMI Educational Fundation által megalkotott Toronyjátékban is kipróbálhatták magukat a diákok.

Az esemény alatt készült fényképek által a verseny jó hangulatú, izgalmas légkörét ismerhetjük meg, melyek megörökítését önkéntesünknek, Balás Ákosnak köszönhetjük.

A Diákprojekt verseny célja az önismeret és a pályaorientáció́ támogatása, valamint a projektekhez kapcsolódó́ kompetenciák fejlesztése. A diákprojektek célja az értékteremtés a szűkebb vagy tágabb környezet számára, bármilyen szabadon választható projektötlet megvalósítása útján. Olyan projektek bemutatását várták a szervezők, amelyek valamilyen probléma vagy nagyobb feladat megoldására, illetve valamilyen termék, kutatási eredmény, szolgáltatás, rendezvény vagy egyéb értékes, hasznos eredmény létrehozására irányulnak. A projekt kapcsolódhatott egy vagy több tantárgyhoz, az iskolai élethez, de lehetett ezektől független is. A versenyt a következő tanévben ismét megrendezik.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Bővebb információ a versenyről és az idei nyertesekről itt olvasható: https://diakprojekt.hu

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!