<< Vissza

Kísérletezzen új munkamódszerekkel

A neofóbia az új dolgoktól való félelem. Ez egy természetes emberi reakció a változásra. Kisebb-nagyobb mértékben mindannyiunkban megvan. De hogyan győzheti le a neofóbiát a csapatában, ha egy projekt során akadályokba ütközik - vagy ha a csapat nem hozza ki magából a benne rejlő lehetőségeket? Lehet, hogy egyértelmű, hogy valamin változtatni kell. De hogyan tudja rávenni a csapatát, hogy elősegítse a változást?

A csapat ösztönzése az új munkamódszerek kipróbálására művészet és tudomány is egyben. Tudni kell, hogy mit kell megváltoztatni, és ismerni kell a lehetséges alternatív megközelítéseket. De szükség van annak megértésére is, hogyan lehet elősegíteni és irányítani a változás folyamatát - amit mi lean változásmenedzsmentnek nevezünk. A Disciplined Agile® (DA) mindkét területen támogatást nyújt. Egész egyszerűen segítünk a szervezeteknek abban, hogy jobbá váljanak a fejlődésben. Ezt úgy tesszük, hogy a világ legkiterjedtebb munkamódszer-gyűjteményét kínáljuk. Ezután pedig útmutatást nyújtunk a lean változásmenedzsmenthez - hogyan tárgyaljon a csapatával az új munkamódszerekről.

És a "tárgyalni" a helyes kifejezés. A csapat végül is önszerveződő. A csapat a saját munkamódszerét birtokolja. Tehát fel kell mérnie a csapat változással szembeni ellenállását, és életképes lehetőségeket kell felajánlania, amelyeket követhetnek. Ennek egyik módja a folyamatokkal való kísérletezés. Az ötlet lényege, hogy egy alternatív munkamódszert javasol, és kísérletet javasol a csapatnak: próbálja ki az új munkamódszert egy bizonyos ideig. Ha a dolgok nem javulnak, akkor a csapat visszatér a korábbi munkamódszerhez. Ez a megközelítés általában kevésbé fenyegető, mert egy "kiutat" kínál - visszatérést a megszokott dolgokhoz. Emellett Önre, mint a csapat vezetőjére vagy Agilis Coachra hárul annak bizonyítása, hogy a javasolt munkamódszer megoldja az eredeti problémát.

És jó esély van rá, hogy ez így is lesz - mert a DA nem csak különböző munkamódszereket sorol fel. Megtanítja, hogy mik azok, elmagyarázza, hogy melyek azok, amelyek valószínűleg a legjobban működnek a különböző helyzetekben, és útmutatást nyújt a megvalósításukhoz. A DA eszköztárban található alternatív munkamódszerek közül sokan sorrendbe rendezett listák formájában jelennek meg - az általában hatékonyabb stratégiák állnak a lista elején. Így könnyebben eldöntheti, hol kezdje el.

Egy nemrégiben megjelent bejegyzésemben például a projektfinanszírozáshoz való hozzáférés alternatív megközelítéseit tárgyaltam - ez a feladat általában a pénzügyi csapattal való tárgyalást jelenti. Tegyük fel, hogy a pénzügyesei egy fix ár/költség megközelítést kérnek, amelyhez üzleti tervet, projektköltségeket és részletes becsléseket is mellékelnek. Természetesen tudja, hogy mindez a tervezés a csapatát a korábban tervezett munkától való eltérítést igényli - talán több hétre.

A DA eszköztárban azonban van egy rendezett lista, amelyen két előnyben részesített lehetőség szerepel: az idő- és anyagalapú megközelítés vagy a szakaszkapus megközelítés. Az eszköztár ismerteti mindkettő előnyeit és hátrányait. Ez rengeteg hasznos forrást ad a pénzügyi csapattal való hatékonyabb munkamódszer megtárgyalásához.

A cél itt az, hogy mindig jobban és okosabban dolgozzunk, és ahol csak lehet, fokozatos fejlesztéseket hajtsunk végre - nem a "gyors kudarc", hanem a gyors tanulás és a gyorsabb siker az irányított folyamatos fejlesztés (Guided Continuous Improvement, GCI) folyamatán keresztül. 

A GCI-folyamat még hatékonyabb lehet, ha egy agilis coach vezeti - valaki, aki minden munkamódszerben (agilis, vízeséses és hibrid) jártas, és aki támogatni tudja a csapatot az új stratégiákkal való kísérletezésben. A Gartner® egy nemrégiben megjelent jelentésében valóban azt állítja, hogy a szervezetek "maximalizálhatják az agilis coachok használatának előnyeit egy belső coaching-képesség kiépítésével", és "tisztázhatják az agilis coach szerepét a HR-rel együttműködve, hogy világos munkaköri leírásokat és karrierutat hozzanak létre". A Gartner azt is ajánlja, hogy a szervezetek "a belső agilis coachingot a tapasztalt külső agilis coachokkal való együttműködés és szinergiakapcsolat révén erősítsék meg". Sőt, a jelentés azt is megállapítja, hogy "2024-ig a külső és házon belüli agilis coachingot kombináló vállalatok 80%-a sikeresebb lesz az agilis átalakulásban, mint a társaik".

A DA eszköztárral felvértezett, hozzáértő coach különösen hatékony lehet, amikor a közvetlen projektmenedzsment csapaton túli új munkamódszerekről kell tárgyalni - ha például olyan funkcionális csapatokkal kell együttműködni, mint a HR vagy a pénzügy, ahogy azt korábban említettük, vagy ha az egész vállalat értékáramlataival kell tárgyalni a fejlesztésekről - mondjuk egy egész szervezetre kiterjedő átalakítás során.

 

A DA minden szinten támogatást nyújt:

 

Bármilyen ijesztő is lehet a változás, nem kell, hogy nyomasztó legyen. Megnyugodhat abban a tudatban, hogy egy adott projekthez szükséges összes fejlesztési stratégiát már sokszor kipróbálták és kipróbálták. A kulcs egyszerűen az, hogy ismerje a lehetőségeket, megértse az egyes lehetőségek kompromisszumait, és elsajátítsa a lean változásmenedzsment művészetét.

A DA minden területen támogatást nyújt. Felgyorsíthatja az Ön útját, és segíthet abban, hogy kompetenciát szerezzen a különböző munkamódszerekben, függetlenül a szakterületétől vagy a tudásszintjétől. A DA segítségével az újfóbia nem kell, hogy olyan jelentős kihívást jelentsen Önnek vagy csapatainak.  

 

Jogi nyilatkozat: Gartner, How to Build an Agile Coaching Team That Drives Your Agile Transformation, 2021. szeptember 20., Bill Blosen, Akis Sklavounakis.

A GARTNER a Gartner, Inc. és/vagy leányvállalatai bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten, és a jelen dokumentumban engedéllyel szerepel. Minden jog fenntartva.  

Ez a cikk eredetileg a The Official PMI Blogon jelent meg.

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!