<< Vissza

James R. Snyder emlékére

JS.jpeg

Kedves kollégák és barátok,

Nagy szomorúsággal és tisztelettel tájékoztatom Önöket szeretett alapítónk, előrelátó vezetőnk és kedves barátunk, James R. Snyder úr elvesztéséről. Ő volt a Project Management Institute utolsó élő társalapítója aki 1969-ben megalapította másokkal a PMI-t, és a legillusztrisabb közülük. Szeretettel neveztük őt "a PMI atyjának". Békésen hunyt el tegnap, 2024. február 19-én, családja körében.

Jim kulcsszerepet játszott abban, hogy a PMI a projektmenedzsment szakemberek első számú világméretű szervezetévé vált, elősegítve a szakmán belüli együttműködést, oktatást és innovációt. Az elmúlt 55 év során az ő vezetése, stratégiai meglátásai és kezdeményezései arra késztették a PMI-t, hogy újra megfogalmazza a szervezet stratégiai céljait, lehetővé téve, hogy a projektmenedzsment vezető tekintélyévé váljon világszerte, és a világ minden iparágában és minden országában több millió projekt szakembert képezzen fel és képezzen át.

Jim számos vezetői szerepet töltött be a PMI-nál, többek között ő volt az első vezérigazgató (akkori nevén ügyvezető igazgató), és 1970-1971-ben a PMI igazgatótanácsának elnöke. Önkéntes munkája jóval meghaladta az intézet vezetésében vagy irányításában betöltött szerepét. Társalapítója volt továbbá a PMI Delaware Valley-i tagozatának, a Gyógyszeripari Speciális Érdekcsoportnak és a PMI Oktatási Alapítványának, és aktívan részt vett azokban. A PMI világközpontjának építésénél (Newtown Square, Pennsylvania, USA) projektmenedzserként is tevékenykedett. Ő volt az első személy, akit 1982-ben a PMI Fellow díjjal tüntettek ki.

Jim alapvetően önkéntes volt, és a PMI-hoz való számos hozzájárulását a GlaxoSmithKline-nál a számítástechnikában, az operációkutatásban, a pénzügyekben és a nemzetközi marketingben eltöltött 37 éves figyelemre méltó karrierje mellett érte el, ahol világszerte részt vett üzleti rendszerek fejlesztésében és bevezetésében. Nyugdíjba vonulása után, 1997-ben a GSK-nál a tervezés és üzleti menedzsment, valamint a stratégiai termékfejlesztés társigazgatójaként dolgozott.

Számos eredményén túl Jimre kedvességéről, nagylelkűségéről és mentorálásáról is emlékezni fogunk. Bölcsességével, együttérzésével és feddhetetlenségével sokak életét megérintette. Feleségének, Ann-nek köszönheti a támogatást és az alapot, hogy előmozdította az Intézet törekvéseit, és a működés motorjának részese volt. Viccelődött azzal, hogy a pennsylvaniai Drexel Hillben lévő konyhaasztaluk volt a PMI szülőhelye a kezdeti időkben, ahol Ann és Jim gyermekei, Lynda és Doug is a PMI-al nőttek fel.

Jim olyan maradandó örökséget hagy hátra, amely még generációkon át inspirálja majd a projektekkel foglalkozó szakembereket. A projektmenedzsment területéhez való figyelemre méltó hozzájárulása kitörölhetetlen nyomot hagyott, és világszerte alakította a projektek végrehajtásának és irányításának módját. Öröksége számtalan emberen és projekten keresztül él tovább, akiket befolyásolt és inspirált.

Ő volt az egyik első ember, akivel találkoztam, amikor a PMI vezérigazgatói posztján távoli utódjaként magam is csatlakoztam a PMI-hoz. Azóta beszélgetéseink és szívélyes támogatása állandó inspirációt és útmutatást jelentetek számomra személyesen. A szakma és a világ változik, és mi úgy fogjuk a PMI-t ebbe a jövőbe lendíteni, hogy közben hűek maradunk ahhoz, amit Jim az intézet alapítása óta a PMI-al el akart érni.

Miközben búcsúzunk Jimetől, ünnepeljük figyelemre méltó életét és maradandó hozzájárulását, amely hozzájárult szakmánk és világunk felemelkedéséhez. Nyugodj békében, Jim, a hatásod még sok generáción keresztül érezhető lesz. Gondolataink és imáink lányával, Lyndával, fiával, Douggal és gyermekeikkel vannak.

Amint megtudjuk a részleteket a szertartásról, közölni fogjuk.

Pierre Le Manh, PMP
Elnök és vezérigazgató, Projektmenedzsment Intézet

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!