<< Vissza

James R. Snyder emlékére

JS.jpeg

Kedves kollégák és barátok,

Nagy szomorúsággal és tisztelettel tájékoztatom Önöket szeretett alapítónk, előrelátó vezetőnk és kedves barátunk, James R. Snyder úr elvesztéséről. Ő volt a Project Management Institute utolsó élő társalapítója aki 1969-ben megalapította másokkal a PMI-t, és a legillusztrisabb közülük. Szeretettel neveztük őt "a PMI atyjának". Békésen hunyt el tegnap, 2024. február 19-én, családja körében.

Jim kulcsszerepet játszott abban, hogy a PMI a projektmenedzsment szakemberek első számú világméretű szervezetévé vált, elősegítve a szakmán belüli együttműködést, oktatást és innovációt. Az elmúlt 55 év során az ő vezetése, stratégiai meglátásai és kezdeményezései arra késztették a PMI-t, hogy újra megfogalmazza a szervezet stratégiai céljait, lehetővé téve, hogy a projektmenedzsment vezető tekintélyévé váljon világszerte, és a világ minden iparágában és minden országában több millió projekt szakembert képezzen fel és képezzen át.

Jim számos vezetői szerepet töltött be a PMI-nál, többek között ő volt az első vezérigazgató (akkori nevén ügyvezető igazgató), és 1970-1971-ben a PMI igazgatótanácsának elnöke. Önkéntes munkája jóval meghaladta az intézet vezetésében vagy irányításában betöltött szerepét. Társalapítója volt továbbá a PMI Delaware Valley-i tagozatának, a Gyógyszeripari Speciális Érdekcsoportnak és a PMI Oktatási Alapítványának, és aktívan részt vett azokban. A PMI világközpontjának építésénél (Newtown Square, Pennsylvania, USA) projektmenedzserként is tevékenykedett. Ő volt az első személy, akit 1982-ben a PMI Fellow díjjal tüntettek ki.

Jim alapvetően önkéntes volt, és a PMI-hoz való számos hozzájárulását a GlaxoSmithKline-nál a számítástechnikában, az operációkutatásban, a pénzügyekben és a nemzetközi marketingben eltöltött 37 éves figyelemre méltó karrierje mellett érte el, ahol világszerte részt vett üzleti rendszerek fejlesztésében és bevezetésében. Nyugdíjba vonulása után, 1997-ben a GSK-nál a tervezés és üzleti menedzsment, valamint a stratégiai termékfejlesztés társigazgatójaként dolgozott.

Számos eredményén túl Jimre kedvességéről, nagylelkűségéről és mentorálásáról is emlékezni fogunk. Bölcsességével, együttérzésével és feddhetetlenségével sokak életét megérintette. Feleségének, Ann-nek köszönheti a támogatást és az alapot, hogy előmozdította az Intézet törekvéseit, és a működés motorjának részese volt. Viccelődött azzal, hogy a pennsylvaniai Drexel Hillben lévő konyhaasztaluk volt a PMI szülőhelye a kezdeti időkben, ahol Ann és Jim gyermekei, Lynda és Doug is a PMI-al nőttek fel.

Jim olyan maradandó örökséget hagy hátra, amely még generációkon át inspirálja majd a projektekkel foglalkozó szakembereket. A projektmenedzsment területéhez való figyelemre méltó hozzájárulása kitörölhetetlen nyomot hagyott, és világszerte alakította a projektek végrehajtásának és irányításának módját. Öröksége számtalan emberen és projekten keresztül él tovább, akiket befolyásolt és inspirált.

Ő volt az egyik első ember, akivel találkoztam, amikor a PMI vezérigazgatói posztján távoli utódjaként magam is csatlakoztam a PMI-hoz. Azóta beszélgetéseink és szívélyes támogatása állandó inspirációt és útmutatást jelentetek számomra személyesen. A szakma és a világ változik, és mi úgy fogjuk a PMI-t ebbe a jövőbe lendíteni, hogy közben hűek maradunk ahhoz, amit Jim az intézet alapítása óta a PMI-al el akart érni.

Miközben búcsúzunk Jimetől, ünnepeljük figyelemre méltó életét és maradandó hozzájárulását, amely hozzájárult szakmánk és világunk felemelkedéséhez. Nyugodj békében, Jim, a hatásod még sok generáción keresztül érezhető lesz. Gondolataink és imáink lányával, Lyndával, fiával, Douggal és gyermekeikkel vannak.

Amint megtudjuk a részleteket a szertartásról, közölni fogjuk.

Pierre Le Manh, PMP
Elnök és vezérigazgató, Projektmenedzsment Intézet

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

A 10%-os kedvezményért az alábbi regisztrációs űrlapon nyújtsd be a jelentkezésedet:

Jelentkezem