<< Vissza

Interjú Vannay Zsuzsannával, a Fiatal Projektmenedzser Szakember Díj nyertesével

Kiemelt
AOP

Mit jelent ez a siker az Ön számára?

Szakmai megbecsülést, megerősítést, elismerést, hogy jó az irány.

Miért számít Ön jó projektvezetőnek, mit gondol mivel érdemelte ki a jelölést?

Számomra fontos az őszinte, nyílt kommunikáció. Én úgy gondolom, hogy mindent el lehet mondani, csak a megfelelő stílusban. Amennyiben valamilyen folyamattal, munkavégzési módszerrel nem vagyunk elégedettek, elengedhetetlen, hogy úgy fogalmazzuk meg ezt, hogy hogyan szeretnénk, ha a jövőben történne. Ezzel elérjük, hogy nem kritikaként, hanem fejlődési lehetőségként érezzék a kollégák visszajelzésünket és előrébb lehet lendíteni a dolgokat. Ezen felül a megfelelő problémakezelés is fontos számomra: nem azzal kell foglalkozni, hogy ki és miért idézte elő, hanem hogy hogyan tudjuk mihamarabb orvosolni. Ami még eszembe jut, az az „ownership”. Ha hozzám fordul bárki a szervezeten belül, próbálok segítséget nyújtani és végig szemmel tartom a megoldási folyamatot.

Képernyőfotó-2023-01-04---12.30.53.png

Mi motiválja Önt a projektvezetői munkája során?

Személyiségemből eredően szeretem, ha értékelnek és fontos tagja vagyok az adott közösségnek, jelen esetben a munkahelyemnek. Számomra elengedhetetlen, hogy az üzleti és vállalati folyamatokat end-to-end lássam és értsem, így mikor kérdeznek, releváns válaszokat tudok adni, sőt. Hasznos tudást is tudok ez által biztosítani más kollégák számára is. Ezen felül jó látni, mikor egy üzleti probléma megoldódik egy IT rendszer bevezetésével és elkezdik használni azt.

Kérem, mesélje el a legsikeresebb szakmai projekt élményét!

2022 nyarán egy, a területünk számára kiemelten fontos projektet kaptam. Vezetői elvárás alapján agilis módszertant követtünk, amiben nem volt tapasztalatom, valamint 1 projekten belül 3 különböző területen dolgoztunk 2 külön csapattal. Gyakorlatilag 1 projekten belül 3 kisebb volt egybe gyúrva. A cél az adatminőség ellenőrzése volt, valamint az egyiknél az energiahatékonyság vizsgálata. Az agilis működés újdonságnak számít nálunk, így a projekttel együtt a módszer ismertetése is feladatunk volt. A fél éves projekt sikeres volt, hisz 3 üzleti folyamat lett teljesen átvilágítva, amelyen megvizsgáltuk a digitális adatok minőségét, de az agilitásnak hála, új igények is megfogalmazásra kerültek.

Tapasztalata szerint mit várnak el egy sikeres projektvezetőtől? Melyek azok a képességek, amikkel rendelkeznie kell egy sikeres projektvezetőnek?

Véleményem szerint a holisztikus látásmód elengedhetetlen. Problémákat úgy a legkönnyebb megoldani, hogy látjuk és értjük is, mi zajlik körülöttünk, mik az üzleti folyamataink, és nem csak a saját részünket ismerjük. Egy példán keresztül talán érthetőbb. Projektvezetőként beszerzési igényeket kell feladni és idővel TIG-eket készíteni, így a beszerzési és a számlázási folyamatot is hasznos ismerni. Ha ez a tudás megvan, és elakad valahol a folyamat, könnyebb orvosolni. Ehhez szorosan kapcsolódik a problémamegoldás és a megfelelő kommunikáció.

DSC_3272.jpg

Hogyan kezeli a munkája során kialakuló stresszt, hogyan szokta levezetni a feszültséget?

Próbálom folyamatosan fejleszteni az önismeretemet, ami segít stresszhelyzetben is. Mai fejemmel már látom az ekkor jelentkező viselkedési mintát és tudatosan lépek fel ellenük: pánik helyett fókuszálok és folytatom a munkát, tanácsot kérek szükség esetén. Ezzel együtt tervezős típus is vagyok, így mindig van listám a teendőimről, amit tudok újrapriorizálni szükség esetén. Egyébként pedig rendszeresen sportolok és sok esetben, amennyiben erre van lehetőség, munka közben is zenét hallgatok, ami nekem oldja a feszültséget.

Egy ilyen jelentős elismerést követően felmerül a kérdés, hogy mit szeretne elérni a szakmai karrierjében, melyek a hosszútávú tervei?

December 5-től átvettem a domain portfolio manager-i pozíciót vezetőmtől, így most ebben szeretnék tapasztalatot szerezni, megbirkózni az új kihívásokkal. Úgy gondolom, hogy a people management illetve a portfólióhoz kapcsolódó feladatok bőven fognak új dolgokat tanítani, így izgatottan várom az előttem álló időszakot.

 

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!