<< Vissza

Interjú Prattinger Balázzsal

Kiemelt
Önkéntesek

A PMI Budapest Magyar Tagozat idén leköszönő, Szakmai rendezvényekért felelős alelnökét, Prattinger Balázst kerestük meg ezúttal. Az interjú során megkértük, értékelje a Tagozatnál eltöltött hat évét, illetve, hogy mit várna az idei, 2021-es évtől. Milyen célok, ambíciók vezérlik újabb sikerek elérése érdekében?

 

Ha visszatekintesz az elmúlt hat évre mi az, ami a legemlékezetesebb, legnagyobb siker számodra az önkéntes munkában?

Önmagában az önkétes munka is újdonság volt számomra. Ha van időd és energiád, egyszerűen jó dolog visszaadni valamit a környezetednek, a hivatásodnak, bárminek, vagy bárkinek. Önkéntesként én azt az utat választottam, hogy a szakmám népszerűsítéséért, támogatásáért dolgozzak. Az önkéntesség megélése így nagy élmény volt számomra.

A másik, amit megemlítenék, hogy felelőse lehettem ez egyik legkomplexebb témakörnek, nevezetesen a szakmai rendezvények lebonyolításának én voltam a felelőse. Természetesen ez nem egy one man show, a programjaink nagy részében az elnökök, az elnökség tagjai, valamint önkéntesek is nagy szerepet vállaltak, amiért nagyon hálás vagyok. Ha meg kell említenem egy rendezvényt, az egyértelmű az Art of Projects konferenciánk, ami mára Magyarország legnagyobb angol nyelvű projektmenedzsment eseményévé nőtte ki magát.

Emellett a szívemhez közel állnak a PMPub-ok is, ezt a programot rendszerint évente háromszor rendezzük meg.

Harmadrészt kiemelném, hogy nagyon sok értékes embert ismerhettem meg a Tagozaton keresztül. Az önkéntes lét egyik nagy előnye, hogy a szakmában sokféle típusú emberrel találkozhatsz, szinte észre sem veszi az ember, mekkora lehetőség nyílik új szakmai kapcsolatok kiépítésére.     

 

Szerinted mi az, ami megváltozott az elmúlt hat évben a PMI Budapest, Magyar Tagozatban?

Számos országban nagy kihívás, hogy a tagozatok a taglétszámot megtartsák, vagy legalább ne veszítsék el a tagokat. Ezzel szemben a Magyar Tagozat folyamatosan növelte a méretét, és lassan olyan számokat produkálunk, melyekre pár évvel ezelőtt nem is mertünk álmodni. Nem csak emiatt, de nem véletlenül nyerte el a Tagozat 2019-ben az Év Tagozata díjat a 25-300 tagozati kategóriában.

Amit még kiemelnék, hogy a tagjainkat egyre több csatornán találjuk meg, egyre több eszköz áll rendelkezésre megszólításukra, egyre több lehetőség adott a szakmai programunkba történő bevonásukra. Az „alap” értékeink, szolgáltatásaink mellett újabb ötletek, kezdeményezések születtek. Nyitottunk a nagyvállalatok, egyetemek felé, mentoring programunk elképesztően sikeres, a rendszeres lunch and learn eseményeinken akár 2-300 fő vesz részt, teljesen megújítottuk a honlapunkat, és még sorolhatnám a témákat.

Nagy kihívást jelentett a vírushelyzet az elmúlt 1 évben a Tagozat életében is. Azt gondolom, hogy a virtuális térben is kiválóan megálltuk a helyünket, ezt a tagozati növekedés is alátámasztja. 

Megemlíteném még, hogy a Tagozat körül egyre többen vállalnak kisebb-nagyobb feladatokat, függetlenült attól, hogy valaki önkéntes, tag, vagy tisztségviselő a nagy csapatban. A szakmától kapott segítség, közreműködés nélkül biztosan nem tudnánk elérni azokat a célokat, amiket folyamatosan kitűzünk magunk elé. 

 

Milyen tanácsokat adnál a hat évvel ezelőtti önmagának és az elnökségnek?

Csak lazán 😊. Ez nyilván magamra értendő, sajnos (vagy sem) képes vagyok dolgokat túlságosan komolyan venni. Bár azt gondolom, hogy ez a fajta szemlélet sok mindenen átsegített már az életemben.

Az elnökségnek azt kívánom, hogy a kitűzött célokat minél sikeresebben el tudja érni. Sokszor nem egyszerű feladat a család-munka mellett az önkéntességgel járó terheket, felelősséget viselni, ehhez sok erőt, kitartást, de főként sok örömöt kívánok!

 

Milyen szakmai/önkéntes terveid vannak a jövőre nézve?

Az alelnöki tisztségem megszűnésétől függetlenül a tagozati viszonyom fennmarad, továbbra is vállalok önkéntességet a Tagozatban. A szakmai rendezvények szervezésében segíteni szeretném a csapatot, továbbra is fontosnak tartom, hogy a rendezvények minél sikeresebbek legyenek. Ehhez az elmúlt években felgyülemlett tapasztalatot szeretném továbbadni a következő tagoknak, generációnak.

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!