<< Vissza

Együttműködési megállapodást kötött a PMI Budapest, Magyar Tagozat és az Óbudai Egyetem

Kiemelt

Együttműködési megállapodást kötött a PMI Budapest, Magyar Tagozat és az Óbudai Egyetem azzal a céllal, hogy elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai elképzeléseik megvalósítása érdekében együttesen mozgósítják.

A partnerek kiemelt feladatuknak tartják a szakmai együttműködés fejlesztését, a felsőoktatás gyakorlatorientáltságának biztosítását és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmai tartalmak fejlesztését.

A PMI Budapest, Magyar Tagozattal kötött együttműködési megállapodással mindkét fél egyértelműen kinyilvánította azon törekvését, hogy szellemi, tudományos kapacitását, valamint oktatási és képzési tevékenységét a magyarországi projektmenedzsment szakma ismertsége és elismertsége érdekében egyesíti.

 

MA.png

Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes kiemelte, hogy a kezdeményezés valóságosan is a gyakorlatorientált képzést szolgálja. A PMI-vel kötött megállapodás éppen ezért rendkívül hasznos az Egyetem számára. A szervezet oktatásban történő részvételét rendkívül fontosnak nevezte, hiszen a kooperáció révén a hallgatók számára nemcsak az elméleti tudást, hanem színvonalas gyakorlati képzési lehetőséget is biztosítani tudnak. A szerződésben foglaltak szerint a célzott szakirány indítása által kurzusokat is vezetnek majd, ezzel is erősítve a hiteles oktatást. A rektorhelyettes a pályázati és kutatási együttműködések jelentőségét is hangsúlyozta. A kooperáció számos eredményt hozhat a jövőben a PMI és az Egyetem számára egyaránt.

   
Kremmer_Laszlo.jpg

Kremmer László János, a PMI Budapest, Magyar Tagozatának elnöke úgy fogalmazott, hogy a megállapodás egy hosszú előkészítő munka egyik állomása. A kooperáció több éve működik már az Egyetem és a PMI között, a projektmenedzsment diplomamunkák értékelése, a zsűrizésben történő részvétel terén. Az idei évben nagy sikerrel szervezték meg a közös projektnapot, melyen 460 hallgató vett részt. Ez is bizonyította az Egyetem elköteleződését a szakma iránt, amit a PMI képvisel. Hozzátette, hogy a járvány miatt kialakult válsághelyzetben a Szervezet és az Intézmény is megtalálta a lehetőségeket a kutatásokban, képzésekben történő együttes részvétellel, illetve legutóbb különböző szakmai díjak közös odaítélésével. A PMI-ben alapvetően gyakorló projektvezetők dolgoznak, akik évek óta keresik az együttműködési lehetőséget az egyetemek akadémiai oldalával. Hangsúlyozta: a piacon hatalmas igény van a magasan képzett projektvezetőkre. A szakemberképzéshez eddig is minden lehetőség adott volt az Óbudai Egyetemen, a színvonal további emelésében nyújthat segítséget a PMI az együttműködés révén.

 

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!