<< Vissza

BESZÁMOLÓ: A PMI Budapest, Magyar Tagozat megtartotta éves rendes közgyűlését 2022. április 20-án

Kiemelt

Business-Meeting-V2-1024x7961-1024x796[1].jpg

 

Tisztelt Kollégák,

Értesítem, hogy a PMI Budapest, Magyar Tagozat megrendezte éves közgyűlését 2022. április 20-án. A közgyűlés során az elnökség megtartotta a 2021-re vonatkozó Szakmai Beszámolóját, valamint ismertette az egyesület 2021-es gazdálkodásáról szóló Pénzügyi Beszámolót és Közhasznúsági Jelentést is, és az egybegyűltek megismerhették a Számvizsgáló Bizottság jelentését. Köszönöm a Számvizsgáló Bizottság tagjainak, így Bartalis Krisztinának, Hargitay Mátyásnak és Gábriel Zsoltnak az alapos és szakszerű munkáját, amivel évek óta segítik az elnökség munkáját. A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a Szakmai és Pénzügyi Beszámolót is, melyet az elnökség tagjai, illetve főkönyvelőnk Tamás Mónika állított össze. Köszönet érte!

Az idei esztendőben vezetőtisztégivelő választásra került sor, tekintettel arra, hogy lejárt három önkéntes elnökségi tagunk megbízatása. A Választási Jelölőbizottság (Czibók Zoltán, Farkas Tamás, Kovács Ádám) a PMI Budapest, Magyar Tagozat Alapszabálya szerint, Farkas Tamás vezetésével, lebonyolította a jelölést és a választást. Köszönöm munkájukat! A tagság titkos szavazással választotta meg az új, tízfős elnökséget. Az elnökségben három új alelnök kezdi meg munkáját, illetve négy korábbi alelnököt és az elnököt is újra választották. Köszönjük a bizalmat!

Ezúton is szeretném megköszönni a leköszönő alelnökök áldozatos, önkéntes szakmai munkáját. Holló Zita, PMP és Dr. Kertész Máté, PMP két év után, míg Kiss Norbert, PMP, PMI-ACP hét év után adta át a stafétát. Gratulálok és tisztelettel köszöntöm az újonnan megválasztott alelnököket, így Karagits Kírát, Barosi Mihály, PMP-t, valamint Dr. Olusoji Owolabi PMP-t, akiknek sok sikert kívánok a munkájához. A tagság újraválasztotta alelnöknek: Balogh László, PMP; Dobos Oszkár, PMP; Tüske Bence, PMP; Takács Anita, PMP és Kremmer László, PMP-t. Tovább folytatja munkáját a 2021-ben megválasztott két elnökségi tagunk, Dudás Dezső, PMP és Horváth Viktor, PMP is. Az új elnökségről minden információt a https://pmi.hu/our-leadership-and-governance oldalon olvashat, illetve hamarosan egy interjú keretében mutatjuk be az új elnökségi tagokat. Az egyesületünk kommunikációs feladatait mostantól, korábbi közösségi média szakértőnk, Karagits Kíra, mint kommunikációért felelős alelnök irányítja majd.

A Közgyűlésen elhangzott Szakmai és Pénzügyi Beszámolót, Közhasznúsági jelentést és a PMI Budapest, Magyar Tagozat Számvizsgáló Bizottságának a jelentését a https://pmi.hu/annual-reports oldalon érheti el. Ezzel egyidejűleg a NAV és a Cégbíróság felé a beszámolókat és a Közgyűlési Jegyzőkönyvet beadjuk, melyet vezető jogászunk Dr. Lajtos László készít el. Ezúton is köszönöm minden tagtársunknak, akik a Közgyűlésen megjelentek, illetve leadták szavazatukat a választás során, hogy tagságukkal és szakmai támogatásukkal segítik az elnökség munkáját.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat jelenleg már több, mint 500 fős tagsággal rendelkezik, így Magyarország legnagyobb, nemzetközi szervezethez tartozó, Projekt-; Program és Portfóliómenedzsereket tömörítő szakmai szervezete vagyunk, mely 2023-ban fogja ünnepelni a fennállásának 20. évfordulóját. Hálás vagyok Takács Anita tagságért felelős alelnök áldozatos munkájáért, aminek eredményeképpen 2021-ben közel 20%-al nőtt a tagságunk, amivel Európában a legnagyobb növekedést értük el a PMI Tagozatok között. Köszönet illeti azért is, hogy az OTP Bank évek óta az AOP konferencia aranyfokozatú támogatója. 2021-ben 95 fő önkéntes segítette a munkánkat, amiért Kiss Norbertet illeti köszönet, illetve azért is, hogy a SZINERGIA Kft. az AOP Konferencia ezüstfokozatú támogatója évek óta.

Címszavakban a 2022-es esztendőről:

  • Kérjük ajánlja fel adója 1%-át A PMI Budapest, Magyar Tagozatnak! A PMI Budapest, Magyar Tagozat a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény, valamint az ezt kiegészítő kapcsolódó jogszabályok előírásai szerint 2006. óta közhasznú szervezetként működik. Ennek értelmében lehetősége van arra, hogy adója 1%-át felajánlja, ha az egyesületünk munkáját támogatni szeretné. A felajánlásokat az egyesület adószámának feltüntetésével, illetve a rendelkező nyilatkozat csatolásával teheti meg. Bővebben itt olvashat erről!
  • 2022-ben tovább folytatjuk az évek óta sikeres „Lunch and Learn” webinár sorozatunkat, valamint idén újra indul kétéves szünet után az angolnyelvű PMPub is és több személyes találkozót is tervezünk tagjainknak.
  • Elindítottuk a PMBOK7 magyarnyelvű kiadásának a projektjét is, melyet Dudás Dezső irányít.
  • Idén is meghirdetjük a szakmai díjpályázatainkat, amiről itt olvashat bővebben. Idén Dudás Dezső, Nemesné Kanyó Anikó és Dr. Kozák Tamás lesznek a zsűri elnökök az egyes szakmai díjpályázatokban.
  • A szervezetfejlesztési feladatokat 2022-ben továbbra is Balogh László alelnök irányítja, akinek munkáját dicséri, hogy 2021-ben Magyarország legnagyobb IT szolgáltatója a Deutsche Telekom IT Solutions Hungary Kft.  adott otthont az Art of Projects konferenciának és a „Volunteer’s Day” nyári összejövetelünknek, melyet Horváth Erzsébet szervezett.
  • 2022-ben ismét sikeresen pályáztunk a NEA Pályázat keretében, így 1,3 millió Ft, vissza nem térítendő támogatást nyertünk el, melyet az egyesület működésére fordítunk. Köszönet illeti Dobos Oszkár munkáját a pályázat összeállításáért.
  • szeptember 1-én, újra indul a Budapesti Corvinus Egyetem és a PMI Budapest, Magyar Tagozat, angolnyelvű, szakirányú, diplomát adó „Nemzetközi Projektmenedzser” egyetemi képzése is. A PMI Budapest, Magyar Tagozat tagjai speciális, egyedi kedvezménnyel jelentkezhetnek a képzésre. Bővebb információ az info@pmi.hu címen kérhető erről.
  • Nagy sikerrel folytatjuk az idei esztendőben is a Projektmenedzser Mentoring Programot, Hargitai Judit vezetésével. Köszönöm Reményi Gergely korábbi PM Mentoring Program Manager munkáját.
  • Az idei esztendőben új fokozatba kapcsol a PMI Organization Liaison Program, melyet Tüske Bence irányít. A program célja, a nagyvállalati kapcsolatok fejlesztésére irányul. A pilot keretében 9 PMI tagozat közösen egyezteti, hogy milyen irányelv mentén milyen módszerekkel és eszközökkel tudjuk leginkább fejleszteni a PMI és a vállalatok kapcsolatát, mindezt úgy, hogy a fókuszban a projektmenedzserek legyenek.
  • A PMI Youth and Social Impact programot Dudás Dezső vezeti, aminek keretében várjuk középiskolák jelentkezését, ahol projektmenedzsment orientációs workshopokat tarthatunk diákoknak és tanároknak egyaránt. Köszönet a programban dolgozó önkénteseknek: Balló Dorka, Kutas Ildikó, Gyenge Brigitta.
  • november 3-án, ismét a Budapest Music Center ad majd otthont, Közép-Európa legnagyobb, PMI tagozat által szervezett, Nemzetközi Angolnyelvű Projektmenedzsment Szakmai Konferenciájának az „Art of Projects”-nek, mely idén 10. alkalommal kerül megrendezésre. A konferencia főszervezője és programigazgatója Horváth Viktor lesz az idei esztendőben. A teljes AOP2022 szervezést és lebonyolítást a MOMART 2020 Marketing Kft. végzi idén is. A részletes programmal hamarosan a https://www.pmibudapestevents.hu/ oldalon jelentkezünk.
  • A PMI Budapest, Magyar Tagozat Projektmenedzsment bérfelmérés kérdőív, 2022. április 30-ig itt tölthető ki: https://www.surveymonkey.com/r/pmibudapestsalary2022?lang=hu

Üdvözlettel,
Kremmer László MBA, CLC, PMP®
Elnök

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!