<< Vissza

Interjú Dr. Kozák Tamással, aki a PMI Budapest 2023-as választásán alelnök jelöltként indul

Kiemelt
KT2.png
 
Interjú Dr. Kozák Tamással. A Budapesti Gazdasági Egyetem docense, a Kereskedelem Tanszék vezetője, Klauzál Gábor, illetve Baross Gábor díjas közgazdász.

Mi ösztönözött abban, hogy elfogadd a jelölést a PMI Budapest, Magyar Tagozat alelnöki pozíciójára? Milyen egyedi szempontokat vagy tapasztalatokat hoznál a szerepkörbe?

Nagy megtiszteltetés számomra a PMI Budapest, Magyar Tagozat alelnöki pozíciójára érkezett felkérés. Szakmai kapcsolatom a PMI Budapest, Magyar Tagozattal nem újkeletű, profi csapatot ismertem meg együttműködésünk során. Közel 20 éves vállalati, vezetői és több, mint 10 éves egyetemi oktatói tapasztalat birtokában vállaltam el a jelölést nem sok gondolkodási időt hagyva magamnak. 

Hogy kezdődött az utad a PMI Budapestnél?

Kapcsolatom a PMI Budapesttel akkor kezdődött, amikor önkéntesként elvállaltam az Év Projektmenedzsment Diplomamunka pályázat lebonyolításának koordinálását. Már az első alkalommal 20 feletti pályázat zsűrizését, értékelését kellett lebonyolítani, szerencsémre már egy korábban is jól működő rendszerre tudtam támaszkodni.

Hogyan hasznosítanád tapasztalataidat a Tagozat munkájának erősítéséhez?

Életem korábbi szakaszában vállalatvezetőként, illetve projektvezetőként megtapasztaltam, hogy milyen fontos a sokszor "nagyívű" stratégiai céloknak a mindennapi gyakorlatba való eredményes átültetése, ennek a szemléletnek az érvényesítését az egyetemi világban - például kutatási projektekben - is képviselem. Az akadémiai világban felhalmozott tapasztalataimmal, kapcsolatrendszeremmel szeretnék a Tagozat munkájának erősítéséhez hozzájárulni. Izgalmas terület a projektmenedzsment világában megnyíló - főleg nemzetközi - pályázatokban rejlő lehetőség, például az akadémiai szektorral történő együttműködés alapján történő kihasználása ezeknek.

Szerinted melyek a legnagyobb kihívások, amelyekkel a Tagozatnak jelenleg szembe kell néznie? Hogyan kezelnéd ezeket alelnökként?

A kereskedelmi szektorban - ezt talán az átlagosnál jobban ismerem - zajló folyamatok azt mutatják, hogy a vállalatoknál nagyrészt olyan infrastruktúra, illetve üzletfejlesztések kerülnek előtérbe, amelyek a digitális gazdaságban rejlő előnyöket próbálják kiaknázni. Ez nem csak a szűkebb értelemben vett informatikai beruházásokra vonatkozik, hanem az új kihívásoknak megfelelő szervezetek, folyamatok kialakítását is feltételezi, ehhez projektszemléletű vezetők képzésére van szükség. Az oktatás világából jövök, ezért a projektmenedzsment oktatását nagyon fontosnak tartom, nemcsak a felsőfokú intézményekben, hanem a felnőtt, illetve vállalati képzésekben is.

Milyen szakmai/önkéntes terveid vannak a jövőre nézve?

A nagysikerű Év Projektmenedzsment Diplomamunka pályázatot idén is meghirdettük, ennek lebonyolítása a hetekben kezdődik. Kis túlzással akár hobbinak is lehetne nevezni üzleti modellek kidolgozását, ezért távlati szakmai terveim között szerepel olyan döntési szimulációs modell kiépítése, amely játékosan is hozzájárulhat a hallgatók, vállalati szakemberek projektmenedzsment ismereteinek elmélyítéséhez.
 
 
A 2023-as választásra jelöltek bemutatkozását itt nézheted meg!

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!