<< Vissza

Interjú Billal Ben Redouane-val, aki a PMI Budapest 2023-as választásának egyik alelnök jelöltjeként indul

Kiemelt
BBR.png
 
Interjú Billal Ben Redouane-val, CAPM® tanúsítvánnyal rendelkező projektmenedzsment szakemberrel, aki kiterjedt tapasztalattal rendelkezik a globális IT üzleti műveletek és infrastruktúrák terén.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat Közgyűlése az Alapszabály előírásai szerint két évre választja meg az egyesület tisztségviselőit. Az idei tisztújítás időpontjaként az Elnökség 2023. április 20. csütörtök tűzte ki. Jelölteket a következő tisztségekre lehet idén megszavazni: Négy fő elnökségi tag, két évre megválasztva (1 fő elnök + 3 fő alelnök). Tagtársainkat emailben értesítettük a szavazás részleteiről.

 

Mi ösztönözött abban, hogy elfogadd a jelölést a PMI Budapest, Magyar Tagozat alelnöki pozíciójára?

Mindenek előtt hatalmas megtiszteltetésnek érzem a jelölést, nagyon jólesik, hogy az eddig végzett önkéntes munkámmal sikerült elnyernem a Tagozat bizalmát. Jelenleg szakmai programok szerevezésében veszek részt amit nagyon élvezek mert rengeteg izgalmas, érdekes témával és előadóval ismerkedhetek meg. Az általános motivációm, hogy a saját ismereteim bővítése mellett segíthessek átadni a Tagozat munkája iránt érdeklődöknek egy sokszínű, izgalmas tudást, amit később a saját munkájuk során is alkalmazhatnak majd.

Hogy kezdődött az utad a PMI Budapestnél?

2019 nyarától vagyok a PMI Budapest Tagozat tagja. Célom volt a CAPM certifikáció megszerzése, ezen felül érdekelt a Tagozat munkája és küldetése is. Ezek motiváltak, hogy taggá váljak. Önkéntesként tavaly novemberben kezdtem el dolgozni.

Hogyan hasznosítanád tapasztalataidat a Tagozat munkájának erősítéséhez?

Mivel IT területen dolgozom, nagyon közel állnak hozzám az innovatív műszaki-mérnöki megoldások, így többek között ezt a tapasztalatot, érdeklődést és ambíciót hoznám az alelnöki szerepkörömbe. Ezen felül nagyon fontosnak tartom a csapatmunkát és a kollégákkal való hatékony együttműködést általános és szakmai, projektmunka értelemben is. Van tapasztalatom a csapatvezetés, motiváció, oktatás, coaching, szakmai fejlesztés területén is, amit a Tagozat munkájának erősítéséhez használnék.

Szerinted melyek a legnagyobb kihívások, amelyekkel a Tagozatnak jelenleg szembe kell néznie? Hogyan kezelnéd ezeket alelnökként?

Úgy gondolom, hogy mint sok más terület, így a Projektmenedzsment szakma is változik. Ahhoz, hogy ezeket a változásokat követni tudjuk, a Tagozatnak is több új területre kell fókuszt helyeznie. Ezek egy része jelenleg is zajlik, mint például az egyetemi oktatásba beemelni a PMI certifikációk változásainak az ismertetését, ezáltal a hallgatókhoz közelebb vinni a legújabb trendeket és megismertetni velük a változtatásokat. Másik nagy kihívás az olyan innovatív megoldások megismerése és széles körű alkalmazásának elősegítése, mint a mesterséges intelligencia kapcsolata a projektek kezelésével. Az új megoldások mint pl. a ChatGPT alapjaiban változtathatják meg egy projektmenedzser munkáját, hiszen ha jól tudja használni ezeket a megoldásokat, akkor időt és pénzt spórolhat több munkafolyamat / iteráció alatt. Célom alelnökként, hogy többek között ezeket a felsorolt kihívásokat transzparenssé tegyem a Tagozatban és segítsem továbbképzéseken keresztül a megismerésüket, helyes alkalmazásukat.

Milyen szakmai/önkéntes terveid vannak a jövőre nézve?

Mind szakmai, mind önkéntes munkám során szeretném egyszerűsíteni a processz jellegű munkafolyamatokat világos és egyszerű folyamatleírások alkalmazásával, valamint megismerni és alkalmazni a Mesterséges Intelligencia által nyújott lehetőségeket. Ezen kívül célom, hogy oktatásokon, továbbképzéseken keresztül minél sokszínűbben, szélesebb körben megismertessem a projektmenedzsment iránt érdeklődökkel, hogy milyen területeket ölel fel ez a szakma.

 

A 2023-as választásra jelöltek bemutatkozását itt nézheted meg!

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!