<< Vissza

Beranek Dorottya Márta, az Év Projektmenedzsment Diplomamunka díj nyertese, BSc/BA kategóriában

Kiemelt
AOP

Bemutatjuk Beranek Dorottya Mártát, az Év Projektmenedzsment Diplomamunka díj nyertesét, BSc/BA kategóriában.

2022. november 3-án került megrendezésre a 2022-as Év Projektmenedzsment Diplomamunka Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye a 10. Art of Projects konferencián. A pályázatra összesen 23 szakdolgozat érkezett 10 különböző egyetem hallgatóitól. A beérkező szakdolgozatok közül tizenegytagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket.

Mi keltette fel az érdeklődését a projektmenedzsment szakma iránt?

Eleinte egészen más irányba készültem, orvos szerettem volna lenni, de aztán a sors másmerre sodort. Családomban Apukám az egyik legnagyobb példaképem, aki a projektmenedzsment és üzleti, pénzügyi tanácsadás elismert alakja, így ő motivált engem arra, hogy ebbe az irányba menve kiteljesedhessek.

Honnan értesült a pályázatról?

A pályázat meghirdetése után nem sokkal konzulensem keresett fel és az ő ajánlására adtam be nagy örömmel jelentkezésemet a pályázatra.

Mi motiválta arra, hogy pályázzon?

Az egyetemen, az alapképzésen való éveim alatt ismerkedtem meg az egyik kötelező tárgyamként a projektmenedzsmenttel. Nagyon tetszett a tárgy, kutatómunkákat, majd előadásokat is vállaltam a szemeszter során. Ekkor döntöttem el, hogy szeretném ezen tárgy keretein belül írni majd szakdolgozatomat is. A projektmenedzsment tárgyat tartó előadóm, majd később konzulensem által ismertem meg a PMI-t, ami rögtön nagy lehetőségek tárházának bizonyult. A szakdolgozatom megírását követően, konzulensem motivált arra, hogy beadjam a pályázatot. 

Miért ezt a témát választotta, hogyan gyűjtött anyagot a dolgozatához?

A jelenlegi munkahelyemen a Deloitte Magyarország technológiai tanácsadás területén dolgozom tanácsadóként. Itt megismerkedhettem az IT és a digitalizáció sok-sok területével. Lehetőségem volt már IT transzformációs projekteken dolgozni, így ez a komplex témakör közel állt a szívemhez. Szakdolgozatom elkezdésekor javában zajlott a Vodafone és a UPC akvizíciója, mely nagyon felkeltette érdeklődésemet. Ezt követően felkerestem a projektvezetőség illetékes munkatársait, majd az ő segítségükkel volt lehetőségem adatokat gyűjteni.

BDM3.jpg

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a pályázat elkészítése során?

Szakdolgozatom témájának komplexitása. Egy IT transzformáció alapból is nagyon összetett téma, főleg, ha ekkora cégnél történik. A szakdolgozat korlátait tartva nagyon nehéz volt minden lényeges területet megemlíteni a projektmenedzsment szempontjából.

Volt már alkalma vállalati környezetben is kipróbálnia a tanultakat? Ha igen, mik voltak a tapasztalatok?

A jelenlegi munkahelyemen már volt részem különböző projekteken való részvételben, így azt bátran állíthatom, hogy minden projekten nagyon fontos hangsúlyt fektetni a kellő projektmenedzsment tudásra, feladatokra. Sokszor az a tudás, amit a könyvből megtanultunk egészen másként jelenik meg gyakorlatban, így mivel a projektmenedzsment egy gyakorlati szakma, azt megtanultam, hogy nem szabad mindig foggal-körömmel ahhoz ragaszkodni, amit elméletben megtanultunk. 

Mit jelent a siker az Ön számára?

Engem a céljaim és azok elérései motiválnak leginkább az életemben. Általában szeretek nagyobb erőfeszítést igénylő célokat kitűzni magam elé. Azok elérése számomra a siker. Ez nem csak a karrieremben motivál, hanem az élet számos területén.

 

BDM.jpg

Egy jelentős szakmai díj elnyerését követően joggal fogalmazódik meg a kérdés, hogy melyek a rövid távú tervei?

Szeretném képezni magamat, amelyhez a PMI Art of Projects Konferencián való új ismeretségek biztos vagyok benne sokban hozzá fognak járulni. Szeretnék minden magamhoz telhetőt megtenni, minél több projekt tapasztalatot szerezni ahhoz, hogy én is PMP vizsgát tehessek, amint meglesz az elegendő tapasztalatom hozzá.

Megváltozott-e bármi is az Ön életében a pályázat megnyerését követően és, ha igen akkor mi volt az?

Eddig is motivált voltam, viszont ez a díj és a nagy szakmai tudással rendelkező bírálók elismerése megmutatta, hogy képes vagyok mindenre amit el szeretnék érni kellő erőfeszítéssel és kitartással.

Milyen területen szeretne a jövőben elhelyezkedni?

Menedzsment tanácsadás területén szeretnék maradni.

Mik a tervei a következő 3 évre?

Szeretnék minél több projekten részt venni, hogy minél több ügyfélnek segíthessünk elérni céljaikat együttes erőfeszítéseinken keresztül. A karrier utam lépcsőfokain szeretnék felfelé lépkedni, hogy minél nagyobb felelősséget vállalhassak üzleti projektjeinken. Jelenleg  a Big four-ok egyikénél dolgozom, azonban nagy motivációm, hogy stratégiai tanácsadó cégeknél fejlődhessek majd a jövőben.

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!