<< Vissza

A vezetőknek prioritásként kell kezelniük a munkahelyi mentális egészséget a járványon túl is

Amerikaiak milliói térnek vissza az irodába vagy a munkahelyükre. De bár sok arc ismerősnek tűnhet, maguk az emberek mélyrehatóan megváltoztak. Közel 3 évvel a világjárvány után szinte mindenki magán viseli a COVID-19 okozta stresszt és terhet. A legtöbbjüknek új elvárásai vannak a távmunkával és a személyes munkavégzéssel kapcsolatban, és másfajta munka-magánélet egyensúlyt alakítottak ki. Sokan akut mentális és viselkedési egészségügyi problémákat is tapasztaltak.

Hogyan kell a munkáltatóknak reagálniuk?

Empátiával, rugalmassággal és támogatással. És annak felismerésével, hogy a munkahelyre való visszatérés saját kihívásokkal jár. A munkavállalók több mint egyharmada (36%) számolt be negatív mentális egészségügyi hatásokról, miután visszatért a helyszíni munkába - derült ki a McKinsey nemrégiben készült tanulmányából. Azok közül, akik még nem tértek vissza, közel fele (49%) arra számít, hogy ez negatív hatással lesz a mentális egészségükre. A COVID-19 zavarai által súlyosbított új mentális egészségügyi kihívások "átírták a szabályokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan, hol és mikor dolgozunk" - írja Christina McCarthy, a One Mind at Work ügyvezető igazgatója egy nemrégiben megjelent Medium-cikkben. "Nem lehet olyan "vissza a normálishoz", amely figyelmen kívül hagyja a munkavállalók mentális egészségét".

Míg a legtöbb üzleti vezető elfogadja ezt a feltevést, a megoldásokat illetően már sokkal kevésbé vannak tisztában. Annak érdekében, hogy segítsenek a munkavállalóknak kezelni a világjárvány okozta mentális egészségügyi kihívásokat, a vezetőknek prioritásként kell kezelniük a hatékony stratégiákat, amelyek elősegítik a munkahelyi mentális jólétet. A munkavállalók pszichológiai biztonságát támogató taktikák, a mentális egészséggel kapcsolatos beszélgetéseket üdvözlő környezet kialakítása és az erős támogató rendszerek biztosítása kulcsfontosságú a "következő normális" munkahelyi követelmények teljesítéséhez.

A munkáltatóknak három fronton kell azonnal lépéseket tenniük:

  • Osszák meg a mentális egészséggel kapcsolatos kihívásokat és fogadják el a kezdeményezéseket. Azok a vezetők, akik aktívan részt vesznek abban, hogy a mentális egészséget a munkavállalók körében prioritásként kezeljék, és teret teremtenek a nyílt beszélgetéseknek, pozitívan alakítják a munkahelyi kultúrát. Azzal is hozzájárulhatnak, hogy megosztják saját mentális egészséggel kapcsolatos küzdelmeiket, valamint támogatják és magukévá teszik a munkahelyi mentális egészséggel kapcsolatos kezdeményezéseket. A munkahelyi mentális egészség iránti erős vezetői elkötelezettség erősebb programokat, egészségesebb kultúrát és jobb eredményeket eredményez.

 

  • Hozzon létre pszichológiailag biztonságos munkahelyet. A munkavállalóknak térre és rugalmasságra van szükségük ahhoz, hogy újra alkalmazkodni tudjanak az új munkahelyi dinamikához. A pszichológiailag biztonságos munkahelyeket úgy alakították ki, hogy támogassák a munkavállalók mentális és érzelmi jólétét. Az ilyen munkahelyek olyan védőfaktorokat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a munkavállalók számára a "munkatartalom" és a "munkakörülmények" megválasztását. Az előbbi biztosítja, hogy a munkavállalók kezelhető munkaterhelést kapjanak, és részt vehessenek a döntéshozatalban. A "munka kontextusa" tiszteletben tartja a munkavállalók hozzájárulását, és fenntartja a méltányosság és a méltányosság kultúráját. Dr. Amy Edmondson, a Harvard Business professzora szerint a pszichológiailag biztonságos környezet előre jelzi a "minőségjavulást, a tanulási magatartást és a termelékenységet".

 

  • Senkit se hagyjon hátra. E stratégiák sikeres alkalmazásának kulcsa, hogy úgy alakítsuk ki őket, hogy befogadóak legyenek, különösen az LMBTQIA+, BIPOC és neurodiverz alkalmazottak számára. Az LMBTQIA+ és BIPOC munkavállalók számára a munkáltatók olyan befogadó munkahelyeket hozhatnak létre, amelyek biztonságosak és tájékozottak, integrálhatják a kulturálisan érzékeny ellátást, és sokszínű szolgáltatói hálózatokat kínálhatnak a munkavállalók mentális egészségügyi juttatásaiban. A neurodiverz munkavállalók és mentális egészségügyi szükségleteik be kell, hogy épüljenek a DE&I stratégiákba, miközben foglalkozni kell a megbélyegzéssel, a sztereotípiákkal és az előítéletekkel. A neurodiverzitást előtérbe helyező vállalatoknál a közelmúltban készült tanulmányok szerint megnövekedett a megtartás és kétszer nagyobb a nettó jövedelem, mint iparági társaiknál.

Ahogy az alkalmazottak közelebb kerülnek a normalitás érzéséhez, a szervezeti vezetőknek nem szabad elfelejteniük, hogy ez nem ugyanaz a munkaerő. Új elvárások, új igények és az önmagukért küzdő munkavállalók új erőfeszítései alakítják a munkába való visszatérés kultúráját. E változásoknak való megfelelés érdekében a vezetőknek meg kell osztaniuk a mentális egészséggel kapcsolatos küzdelmeket, forrásokat kell biztosítaniuk, növelniük kell a tudatosságot, és fel kell karolniuk a mentális egészséggel kapcsolatos kezdeményezéseket. A munkavállalók mentális egészségének támogatása fogja meghatározni a "következő normális" állapotot.

Forrás:https://www.forbes.com/sites/onemind/2022/08/23/leaders-must-prioritize-workplace-mental-health-beyond-the-pandemic/?sh=769c1aa454f7

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!