<< Vissza

A sebesség iránti igény

A sebesség az új üzleti szükségszerűség.

A McKinsey jelentése szerint a COVID-19 világjárvány idején a szervezetek elsősorban azért hajtottak végre változtatásokat, hogy gyorsabban reagáljanak a gyorsan változó piaci fejleményekre. A McKinsey felmérésében a válaszadók minden más tényezőnél gyakrabban említették a gyorsaságot, beleértve a költségcsökkentés, a termelékenység növelése vagy az ügyfelekkel való hatékonyabb kapcsolattartás szükségességét.

Miért ez a gyorsaságra helyezett hangsúly? A McKinsey szerint ez egyszerű. A gyors szervezetek jelentősen felülmúlják a lassú szervezeteket egy sor eredmény tekintetében, beleértve a nyereségességet, a működési rugalmasságot, a szervezeti hatékonyságot és a növekedést. Ez talán megmagyarázza, hogy a világjárvány idején a vállalatok miért gyorsították fel három-négy évvel az ügyfelek, az ellátási lánc és a belső interakciók digitalizálását. És miért gyorsították fel hét évvel a digitálisan támogatott termékek portfóliójukba való felvételét.

A sebesség azonban nem mehet a stratégia rovására. Még ha gyorsabb lépésekre törekednek is, a szervezeteknek felül kell vizsgálniuk minden olyan merev irányelvet vagy a stratégiai tisztánlátás hiányosságait, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy a munkát hatékonyabbá és pontosabbá tegyék.

Mindez fontos következményekkel jár a projektekkel foglalkozó szakemberek számára. Mit tehetnek a projektszakemberek, hogy támogassák a nagyobb működési sebesség és a rendíthetetlen stratégiai fókusz szükségességét, miközben felgyorsítják a sikeres projektek megvalósítását? 

A válasz véleményünk szerint a stratégiai továbbképzésben rejlik. A vállalkozásoknak olyan környezetet kell teremteniük, amelyben az alkalmazottak rendelkeznek a munkájuk hatékonyabbá tételéhez és a pozitív szervezeti, környezeti és társadalmi hatások megvalósításához szükséges gondolkodásmóddal, készségekkel, eszközökkel és ügyfélismerettel. Ennek érdekében a vezetőknek három olyan területen kell megfontolniuk a továbbképzést, amelyek különösen fontosak a működési sebesség szempontjából.

Polgári fejlesztés

Az első terület a technológia bevezetése - konkrétan a kialakulóban lévő polgári fejlesztési mozgalom kihasználása. A mai üzleti élet tempója megköveteli, hogy a projektcsapatok a technológia maximális kihasználásával dolgozzanak. Az állampolgári fejlesztés lehetővé teszi, hogy a kódolásban kevés vagy egyáltalán nem jártas, nem műszaki szakemberek alacsony kódú és kód nélküli platformokat használjanak alkalmazások és szoftvermegoldások létrehozására és testreszabására.

Ez a sebesség szempontjából kettős előnnyel jár: Lehetővé teszi a csapatok számára, hogy gyorsabban hozzanak létre egyéni alkalmazásokat - anélkül, hogy a gyakran túlterhelt IT-szervezetek támogatására kellene várniuk. A csapatok által fejlesztett egyedi alkalmazások pedig segítenek az üzleti folyamatok racionalizálásában, így hatékonyabban működhetnek, és gyorsabban tudnak stratégiai értéket nyújtani.

A PMI® Citizen Developer csomag segíthet a csapatoknak abban, hogy felelősségteljesen és sikeresen telepítsék és skálázzák az állampolgári fejlesztést, és ezzel elősegítsék a gyors innovációt, miközben gyorsabb megtérülést érnek el. Ráadásul a PMI Citizen Developer Foundation tanfolyam elvégzése mindössze 90 percet vesz igénybe, és azok a csapattagok, akik korábban már használtak polgári fejlesztést vagy alacsony kódú és kód nélküli eszközöket, közvetlenül alkalmazhatják a tanfolyam tanulságait a munkájuk során. Az Üdvhadseregnél például az állampolgári fejlesztők kifinomult munkafolyamat-alapú alkalmazásokat valósítottak meg belső és külső fogyasztásra egyaránt biztonságos módon, és végül a fejlesztési ciklusok akár 80 százalékkal történő csökkentésével felgyorsították az automatizálást. Sőt, az Üdvhadsereg képes volt képessé tenni a nem műszaki szakembereket arra, hogy alacsony kódú és kód nélküli alkalmazásokat készítsenek, így a szervezet csökkentette alkalmazásainak fejlesztési és karbantartási költségeit, miközben egyszerűsítette alkalmazásportfólióját. További esettanulmányok, amelyek bemutatják a polgári fejlesztés hatását a szervezeti sebességre, itt találhatók.

Üzleti rugalmasság

A második terület a működési agilitás köré összpontosul. Minden projekt egyedi, ezért egyetlen, mereven előírt munkamódszer alkalmazása nem hatékony és értékes időt pazarolhat. Ehelyett a projektekkel foglalkozó szakembereknek képesnek kell lenniük arra, hogy az adott helyzetnek leginkább megfelelő konkrét munkamódot válasszák. De hogyan lehet a helyes választást meghozni?

A PMI agilis kínálata átfogó eszköztárat tartalmaz a csapatok számára a különböző agilis, hagyományos és hibrid projektmenedzsment-gyakorlatok megismeréséhez. Ez lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a csapattagok erősségei és a szervezetük igényei alapján válasszák ki az egyes projektekhez legmegfelelőbb munkamódot. A lehetőségek szervezett módon történő lefektetése optimalizálja a szervezeti hatékonyságot, miközben javítja a stratégiai eredményeket és a piacra jutás gyorsaságát.

Agilis alaptanfolyamunk néhány óra alatt elvégezhető, és a némi agilis tapasztalattal rendelkező csapatok nagyon gyorsan elkezdhetik használni a tanfolyam tanulságait. Tekintse meg a PMI néhány agilis esettanulmányát, különösen a Franklin Templeton esetét, ahol a vezetők feladata az volt, hogy gyorsabban értéket szolgáltassanak az üzletük számára. A PMI agilis eszköztárának segítségével a Franklin Templeton többlépcsős képzési megközelítést vezetett be, és az eszköztár segítségével képezte ki értékesítési és marketingcsapatait, valamint a különböző területek és üzletágak kulcsfontosságú befolyásolóit, hogy bajnokként szolgáljanak az egész szervezetben. Mindössze hat hónap alatt nagyszabású szervezeti változások következtek be, többek között a piacra jutási idő csökkenése - a több mint 800 napos gyártási időről az új funkciók folyamatos szállítására az ügyfelek számára - és az ügyfelek elégedettségének növekedése.

Makacs problémamegoldás

Az utolsó fókuszterület az együttműködő problémamegoldás köré szerveződik. A vállalkozások előtt álló problémák manapság egyre összetettebbek, és gyakran nincsenek egyszerű vagy intuitív megoldások. A Wicked Problem Solving® (WPS) lehetővé teszi a csapatok számára, hogy innovatív módszereket találjanak a problémák diagnosztizálására, valamint a megoldások gyorsabb megjelenítésére és azonosítására - így gyorsabban és következetesebben értéket teremthetnek ügyfeleik számára.

A Wicked Problem Solving tanfolyamok és erőforrások a tervezői gondolkodás elveit alkalmazzák, hogy áttörjék a kreatív akadályokat az együttműködés fokozása, a korábban nem látott lehetőségek feltárása és a teljes mértékben elkötelezett csapatként történő végrehajtás érdekében, maximális hatásfokkal. A tanfolyamok rengeteg vezetett anyagot alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik az egyének számára az alapvető játékok gyors végrehajtását, a csapatok számára pedig azt, hogy közösen építsenek rendszermodelleket, hogy mindenki percek alatt egy oldalon álljon. A felhasználók kis és nagy szervezetekből, a csapaton belüli facilitátoroktól a felső vezetésig megosztották, hogy a WPS "egy könnyen alkalmazható és gyakorlatias együttműködési megközelítés... amely gyakorlatilag bármilyen helyzetre alkalmazható és testre szabható...", és segített csökkenteni a projektek befejezéséhez szükséges időt. További WPS-történetek.

Ez a három termék együttesen segíthet az Ön csapatainak a hatékonyság növelésében, a működési sebesség javításában és a stratégiai fókusz erősítésében. Azok a szervezetek, amelyek kihasználják ezeket a termékeket, és a stratégiai továbbképzés révén gyorsabbá válnak, jobb helyzetben lesznek ahhoz, hogy értéket nyújtsanak az ügyfeleknek, és élvezzék az ebből eredő üzleti előnyöket: a nagyobb nyereségességet, a nagyobb működési rugalmasságot és az erősebb hosszú távú növekedést.

 

Ez a cikk eredetileg a The Official PMI Blogon jelent meg.

Forrás: https://community.pmi.org/blog-post/72435/the-need-for-speed--how-to-help-your-teams-go-faster#_=_

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!