<< Vissza

A projektmenedzserek is a kibertérbe költöznek

Kiemelt
AOP

Egyszerre korlát és lehetőség egy konferenciának, hogy a virtuális térbe költözik. Ezt mutatja a PMI Budapest Chapter által évek óta szervezett Art of Projects konferencia is, amit a szervezők Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű projektmenedzsement-konferenciájaként hirdetnek – valószínűleg joggal. Az idei, november 5-ei program jól mutatja, hogyan lehet erényt kovácsolni egy korlátozásból: a programfelelősök szárnyalhatnak, mert az előadók sokkal rugalmasabbak, az egyeztetés egyszerűbbé válik.

Egy ilyen előadásra valószínűleg sokkal könnyebb rávenni egy érdekes-fontos szakembert, éljen a világ bármely szegletében is, mint egy olyanra, amely hosszas utazással jár, hiszen egy-két 20-30 perces idősávot szinte mindenki be tud iktatni a naptárába, ha nem kell hozzá plusz három napot távol lennie a munkahelytől. Ezt a lehetőséget az Art of Project szervezői ki is használták.

A konferencia egyik biztos pontja, hogy a programot idén is Bőgel György, a CEU professzora vezeti. És abban sincs változás, hogy idén is lesz mesterkurzus a konferenciát követő napon. November 6-án dr. Agata Czopek, a PMI svájci tagozatának elnöke és a Philip Morris digitális marketing fejlesztéséért felelős vezetője tart két háromórás workshopot. A két kurzus témája azonos: a karrierépítés. A leírás szerint a résztvevők megismerhetik azt az öt legfontosabb készséget, aminek birtokában a jövőben is kelendőek lesznek a munkaerőpiacon.

A szervezők a lehetőségek adta keretek között mindent elkövettek, hogy megőrizzék a konferenciák egyik legfontosabb értékét, a személyes tapasztalatcsere lehetőségét. Ha olyan módon erre nem is lesz lehetőség, mint egy fizikai konferencia esetében, de minden egyes panel egy 'kérdések és válaszok' résszel zárul, ahol a panel előadóit lehet élőben kérdezni.

Amerikai túlsúly...

Az előadók között idén egyértelmű az amerikai szakemberek túlsúlya. Mindössze egy magyar került be a kínálatba, Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, a Liget Budapest Projektet mutatja be a projektmenedzsment szempontú megközelítéssel.

A legegzotikusabb előadásnak kétségkívül Michaela Musilova űrbiológusé ígérkezik. A HI-SEAS (Hawai’i Space Exploration Analog and Simulation) program igazgatójaként dolgozó szakember a munkájáról beszél majd: kollégáival ún. analóg szimulációs körülmények között azt kutatja, hogy ki lehet-e alakítani a Marson egy emberek lakta kutatóbázist.

A fentebb említett Agata Czopek mellett előad a PMI két globális alelnöke is. A londoni Otema Yirenkyi az ötletek megvalósíthatóságáról beszél. Az USA-ban élő Olivier Lazar előadása pedig a konferencia alcímére (The Project Economy: The Transformative Project Manager from idea to reality) reagálva a projektgazdaság társadalmi hatásaival foglalkozik.

Emellett lesz szó agilis módszertanról és eszközkészletről Beth Oullette tanácsadó (USA) tolmácsolásában. Greta Blash tanácsadó, tréner (USA) pedig visszatér Olivier Lazar témájához, a projektgazdasághoz.

Minden előadás élő közvetítésű lesz, de rögzítik is; a felvételeket a PMI Budapest a konferencia után 30 napig elérhetővé teszi. A konferenciára részletes programja és a részvételi feltételek itt találhatók. A PMI minősítéssel rendelkezők 6 PDU-t (professional development unit) gyűjthetnek az eseményen.

 

Forrás: Bitport.hu, Közösség & HR, 2020.10. 26 

https://bitport.hu/a-projektmenedzserek-is-a-kibeterbe-koltoznek

 

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!