<< Vissza

A PMBOK® Guide hetedik kiadásáról

PMBOK

pmbok7.jpeg

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudomány / Budapest Management Review című tudományos folyóiratának 2022. évi első számában könyvismertetés jelent meg a PMBOK® Guide legújabb kiadásáról.

Mely témákat miként dolgozza fel a legújabb kiadás? Miben más ez, mint az előző? Miként követi az új kiadás a projektmenedzsment szakma aktuális változásait, fejlődési trendjeit? Miként változott a mű szemlélete, milyen új fogalmak, tartalmak kerültek a középpontba? Hogyan sikerülhetett a hatodik kiadás 756 oldalas terjedelmét a felére csökkenteni? Túlhaladottá vált-e ezzel az előző kiadás?

Ezekre, és más hasonló kérdésekre ad választ Pálvölgyi Lajos elemző írása.

A PMBOK® Guide megkerülhetetlen referenciamű a projektmenedzsment területén, olyan teljességre törekvő, rendszert adó kézikönyv, amely nem hiányozhat egyetlen projektvezető könyvespolcáról sem. Számos projektmenedzsment tárgyú minősítő vizsga alapvető szakirodalmi forrása szerte a világon. Fejlődéstörténete több mint harminc évre tekint vissza. Az előző kiadásokhoz hasonlóan a hetedik kiadás is a projektmenedzserek világszervezete, a Project Management Institute gondozásában jelent meg. Szigorúan szabályozott közösségi alkotási folyamat keretében készült, különböző földrajzi régiókat és iparágakat képviselő nagyszámú szakember önkéntes közreműködésével. Az angol kiadást rendszerint számos nyelvre lefordítják. A PMI Budapest, Magyar Tagozat önkéntesei közreműködésével az elmúlt tizenöt évben három korábbi kiadás magyar fordításban is megjelentaz Akadémiai Kiadó gondozásában.

 

A teljes cikk itt olvasható.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat a korábbi kiadásokhoz hasonlóan a PMBOK® Guide hetedik kiadásának magyar nyelvű megjelentetését tervezi.

 

Hivatkozások:

Pálvölgyi Lajos (2022): PMBOK® Guide: Új szerkezetben a projektmenedzsment tudásanyaga. Vezetéstudomány / Budapest Management Review, 53 (1), 90–91. DOI

A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) – Seventh Edition. Newtown Square: Project Management Institute, 2021.

Pálvölgyi Lajos (2018): PMBOK® Guide: Tovább épült a projektmenedzsment folyamatmodellje. Vezetéstudomány / Budapest Management Review, 49 (1). pp. 88-89. DOI

Projektmenedzsment útmutató 6. kiadás (PMBOK® Guide). Budapest: Akadémiai Kiadó, 2019.

A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) –Sixth Edition. Newtown Square: Project Management Institute, 2017.

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!