<< Vissza

10. „Art of Projects" - A projektek művészete konferencia, melynek házigazdája a PMI Budapest, Magyar Tagozat

Kiemelt
AOP

A PMI Budapest, Magyar Tagozat szervezésében kerül megrendezésre a 10. jubileumi "Art of Projects" angol nyelvű konferencia (https://pmibudapestevents.hu/) Budapesten, a Budapest Music Centerben (2022. november 03.).

A konferencia rövid szünet után ismét személyes esemény lesz, melyen meghívott előadóként Tony Appleby, (MBA, CDir, PMP Chair Emeritus, PMI) a PMI igazgatótanácsának tiszteletbeli elnöke tart nyitó előadást. A konferencia kiemelkedő szakmai főelőadója idén Zábori Balázs fizikus, űrkutató mérnök és tanácsadó, a HUNOR - Magyar Űrhajós Program, programvezetője (Űrkutatási Laboratórium, Energiatudományi Kutatóközpont, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat - ELKH, Magyarország) lesz. Zábori Balázs emellett az ESA-val és a NASA-val együttműködve a Lunar Gateway Holdállomás program, valamint a Mars robotizált felderítési program menedzsere és vezető rendszermérnöke. A HUNOR program tudományos és technológiai tartalmának kidolgozásáért és koordinálásáért az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont Űrkutatási Laboratórium felelős.

Előadásában Zábori a HUNOR Programról fog beszélni. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghirdetett program célja, hogy világszínvonalú magyar tudományos kísérleteket és teszteket végezzen a Nemzetközi Űrállomáson a következő magyar űrhajós, akinek küldetése várhatóan 2024-ben lesz. A küldetésen fennmaradó szabad kapacitások kihasználása és más emberes űrrepülési programokban való esetleges részvétel érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Energiakutatási Központ közös pályázati felhívást tett közzé emberes űrrepülési projektekre.

A PMI Budapest, Magyar Tagozatról

A PMI Budapest, helyi, magyar tagozat a Project Management Institute (PMI) szervezetének része. A tagozat 2003-ban alakult, és nonprofit egyesületi jogi formában működik. A PMI világméretű szervezet tagjaként a PMI Budapest, Magyar Tagozat projektmenedzserekből áll, akik önkéntesek közösségeként dolgoznak a projektmenedzsment szakma minőségének javításáért a projektmenedzsment minősítések elismertségének és értékének növelésével, a helyi és nemzetközi projektmenedzsment szervezetek közötti kapcsolatok kiépítésével és a szakma nemzetközi elismertségének javításával.

A HUNOR - Magyar Űrhajós Programról

A magyar kormány döntése alapján a Magyar Közlönyben 2021. július 30-án jelent meg a Magyar űrkutatási űrmissziót előkészítő szerződés elfogadásáról, valamint a misszió megvalósíthatóságához kapcsolódó hazai iparfejlesztési intézkedésekről és forrásigényről szóló kormányhatározat. A döntést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, a kapcsolódó hír pedig a Külügyminisztérium honlapján olvasható. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos 2021. október 28-án jelentette be az űrhajósok kiválasztási eljárásának elindítását és a program hivatalos nevét, amely a HUNOR (Hungarian to Orbit) nevet viseli majd. A bejelentést alapos szakmai előkészítés előzte meg a kiválasztási szempontok objektivitásának biztosítása érdekében, az Európai Űrügynökséggel (ESA) együttműködve.

 

Kapcsolattartási információk:

PMI Budapest, Magyar Tagozat            Email: info@pmi.hu

Keresés

Népszerű Bejegyzések

Tekintse meg az archívumokat

Projektmenedzsert keres?

Lehetősége van arra, hogy projektmenedzsert kereső álláshirdetéseit megossza az oldalunkon, amivel többszáz fős tagságunkat közvetlenül eléri!

Álláshirdetés feladása!