PMP®

A Project Management Professional oklevél a leginkább elismert egyéni minősítésnek számít a projektmenedzsment szakmában. Megszerzése mindenképpen ajánlható azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek, és szakmai pályafutásuk a projektmenedzsmenthez kapcsolódik.

A különböző felmérések szerint a PMP® minősítéssel rendelkező szakemberek kimutathatóan magasabb jövedelemmel rendelkeznek azokhoz képest, akik nem rendelkeznek ezzel az oklevéllel. Bár a PMP® minősítés nem informatikai kvalifikáció, de ezekkel összemérve is rendre előkelő helyezéseket ér el a nemzetközi értékelések során. A Global Knowledge 2014 őszén például felmérte, hogy a különböző minősítések miként értékelődnek a piacon. (IT Skills and Salary Survey) Itt maguk a szakemberek számoltak be az előrehaladásukról, és hogy ebben a minősítés megszerzése mit jelentett. Ebben a felmérésben PMP® volt a negyedik legjobban értékelt, fizetett.

A minősítés feltételei:
• Felsőfokú végzettségűek esetében 4.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 36 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben.
• Középfokú végzettségűek esetében 7.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 60 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben.
• Mindkét kategória esetén: 35 nettó ("kontakt") óra dokumentált részvétel projektmenedzsment képzésen (a képzésnek le kell fednie az összes PMBOK® Guide tudásterületet), továbbá sikeres vizsga.

A jelentkezők a PMI központi honlapján regisztrálnak, és adataikat rögzítik. A PMI a jelentkezések egy részét véletlenszerűen ellenőrzi (auditálja), melynek során a képzésekkel kapcsolatos bejegyzéseket megfelelő dokumentum másolattal, a projekttapasztalattal kapcsolatos adatokat pedig egy referencia személy nyilatkozatával bizonyítani kell. Ha a jelentkező megfelel a feltételeknek, és a vizsgadíjat befizeti, jelentkezhet a vizsgára. A vizsga során egy megehetősen nehéz, 200 kérdést tartalmazó angol nyelvű feleletválasztós számítógépes tesztet kell sikeresen elvégezni négy óra alatt.

Ez a minősítés a megszerzésétől számított három évig érvényes és PDU (Professional Development Unit) pontok gyűjtésével újítható meg újabb és újabb három évre.

További információ a PMI központi honlapján található.

További felvilágosítás képzési és minősítési kérdésekről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Legyen tájékozott!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Kiemelt Szponzorok

szinergia-logo

1002341 641000192579434 155320046 n

IIL logo US noweb                   

 dxc logo vt blk rgb 300

 

Szponzorok

   itshlogo

logo turkiz

unnamed

GE Logo

vodafonelogo

nea 1

prof logo

Partnerek

ujpmszlogo

hte670

KPMG Blue logo web

Art of Projects Conference 2017

MasterClass 2017

PM Tudástár

pmbok