PMP®

A Project Management Professional oklevél a leginkább elismert egyéni minősítésnek számít a projektmenedzsment szakmában. Megszerzése mindenképpen ajánlható azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek, és szakmai pályafutásuk a projektmenedzsmenthez kapcsolódik.

A különböző felmérések szerint a PMP® minősítéssel rendelkező szakemberek kimutathatóan magasabb jövedelemmel rendelkeznek azokhoz képest, akik nem rendelkeznek ezzel az oklevéllel. Bár a PMP® minősítés nem informatikai kvalifikáció, de ezekkel összemérve is rendre előkelő helyezéseket ér el a nemzetközi értékelések során. A Global Knowledge 2014 őszén például felmérte, hogy a különböző minősítések miként értékelődnek a piacon. (IT Skills and Salary Survey) Itt maguk a szakemberek számoltak be az előrehaladásukról, és hogy ebben a minősítés megszerzése mit jelentett. Ebben a felmérésben PMP® volt a negyedik legjobban értékelt, fizetett.

A minősítés feltételei:
• Felsőfokú végzettségűek esetében 4.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 36 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben.
• Középfokú végzettségűek esetében 7.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 60 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben.
• Mindkét kategória esetén: 35 nettó ("kontakt") óra dokumentált részvétel projektmenedzsment képzésen (a képzésnek le kell fednie az összes PMBOK® Guide tudásterületet), továbbá sikeres vizsga.

A jelentkezők a PMI központi honlapján regisztrálnak, és adataikat rögzítik. A PMI a jelentkezések egy részét véletlenszerűen ellenőrzi (auditálja), melynek során a képzésekkel kapcsolatos bejegyzéseket megfelelő dokumentum másolattal, a projekttapasztalattal kapcsolatos adatokat pedig egy referencia személy nyilatkozatával bizonyítani kell. Ha a jelentkező megfelel a feltételeknek, és a vizsgadíjat befizeti, jelentkezhet a vizsgára. A vizsga során egy megehetősen nehéz, 200 kérdést tartalmazó angol nyelvű feleletválasztós számítógépes tesztet kell sikeresen elvégezni négy óra alatt.

Ez a minősítés a megszerzésétől számított három évig érvényes és PDU (Professional Development Unit) pontok gyűjtésével újítható meg újabb és újabb három évre.

További információ a PMI központi honlapján található.

További felvilágosítás képzési és minősítési kérdésekről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Legyen tájékozott!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

hpe logo

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1

prof logo
dxc logo

Partnerek

ujpmszlogo

hte670

KPMG Blue logo web

Art of Projects Conference 2018

MasterClass 2018

Agile Practice Guide

Agile Practice Guide

PMBOK Guide Sixth Edition

ezgif.com resize

PM Tudástár

pmbok