Áttekintés

Nemzetközi projektmenedzsment minősítések

Jelenleg nyolc nemzetközi minősítés szerezhető meg a tudást és kompetenciát elismerendő, beleértve a legismertebbet, Project Management Professional (PMP®) képesítést, ami egy széles körben ismert és elismert, speciális értékkel bíró szakmai ajánlólevél a projektmenedzsmenttel foglalkozó szakemberek számára.
A vizsgákhoz kapcsolódó számítógépes tesztek a világ számos városában létesített bármelyik szerződött tesztközpontban elvégezhetők. Ezek listáját a PMI honlapján keresztül érhetik el a vizsgára jelentkezők. (Magyarországon jelenleg egy ilyen vizsgahely van Budapesten.)
A minősítések megszerzéséhez és fenntartásához nem szükséges PMI tagnak lenni, de a PMI tagok jelentős díjkedvezményt kapnak. A felkészülést nagyban segíti, hogy a PMI tagok a PMBOK® Guide aktuális kiadását és számos további értékes könyvet valamint szakmai kiadványt ingyenesen letölthetnek. A jelenleg elérhető minősítések a következők:

• Certified Associate in Project Management: CAPM®
• Project Management Professional: PMP®
• Program Management Professional: PgMP®
• Portfolio Management Professional: PfMP®
• PMI Professional in Business Analysis: PMI PBA®
• PMI Agile Certified Practitioner: PMI ACP®
• PMI Risk Management Professional: PMI RMP®
• PMI Scheduling Professional: PMI SP®

Már 1984 óta létezik az a szigorú, vizsga alapokon nyugvó minősítési rendszer, amelynek célja, hogy lehetőséget adjon a projektmenedzsereknek a személyes szaktudásuk és egyéni teljesítményük megmérettetésére. A PMI minősítési rendszere az elmúlt évtizedekben fokozatosan épült ki, és nyerte el jelenlegi formáját. A minősítések kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy 1999-ben a PMI volt az első olyan non-profit szervezet, amely megszerezte az ISO 9001 minősítést.

Honlapunk „Képzés és minősítés" rovatában az egyes menüpontok alatt a legnépszerűbb minősítésekről, a PDU pontok gyűjtéséről és az aktuális képzésekről talál tájékoztatást.

További információ az egyes minősítésekről a PMI központi honlapján található.

További felvilágosítás képzési és minősítési kérdésekről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Legyen tájékozott!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

hpe logo

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1

prof logo
dxc logo

Partnerek

ujpmszlogo

hte670

KPMG Blue logo web

Art of Projects Conference 2018

MasterClass 2018

Agile Practice Guide

Agile Practice Guide

PMBOK Guide Sixth Edition

ezgif.com resize

PM Tudástár

pmbok