PMI Budapest, Hungarian Chapter

Átadták az Év Projektmenedzsere díjat 2016-ban

2016. november 3-án, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) átadta az Év Projektmenedzsere díjat.
A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr fővédnöksége alatt álló elismerést idén Pugner Tamás, a Magyar Telekom Nyrt. projektmenedzsere vehette át.

 DSC3225 Tabla x

A Nemzetgazdasági Minisztérium Szemere utcai Dísztermében megrendezett díjátadón Rákossy Balázs államtitkár fontosnak tartotta, hogy a szakma minden évben hivatalosan is elismeri egy-egy kiváló projektmenedzser képességeit és eredményeit.

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat fontosnak tartja a projektmenedzserek megbecsülését, hiszen ők segíthetnek abban, hogy Magyarország hatékonyan használhassa fel a fejlesztési forrásait. A projektmenedzserek munkája a gazdaság minden szegletében érezteti hatását, hiszen az ő erőfeszítéseik indítanak el, újítanak meg olyan termelési, szolgáltatási folyamatokat, amelyek végeredményben hazánk gazdasági eredményeihez járulnak hozzá.

Kiválóan kontextusba helyezi a pályázók és a szakma szerepét a napi gazdasági folyamatokban az is, hogy az idei beadott pályázatokhoz tartozó projektek a legkülönfélébb szektorokban mutatnak fel eredményeket, így a telekommunikáció, a közmű, média, szociális képzés, önkormányzat, építőipar. Hazánkban is felnőtt egy olyan generáció, amely képes a nemzetközi sztenderdeknek és elvárásoknak megfelelő színvonalú szakértelmet biztosítani. Bizonyítja ezt a számos hazánkba betelepült nemzetközi szolgáltató központ, amely az itthoni szakértelmekkel oldja meg a nemzetközi vállalkozások fontos feladatait. Az infrastruktúrafejlesztés, a hatékony forrásfelhasználás, a kis- és középvállalkozási szektor megerősítése, a vállalkozóvá válás támogatása a kormányzati politika homlokterében áll, és ennek mentén történik többek között az uniós források tervezése is. Mindezen célok teljesülésében a Kormány a jövőben is számít a projektmenedzserek további sikeres munkájára.

Az idén már 16. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat a beérkező pályázatok részletes értékelése, s a győzelemre esélyes szakemberekkel való személyes interjú után a Tábla Pugner Tamásnak, a Magyar Telekom Nyrt. projektmenedzserének, a legutóbbi kiemelkedő teljesítménye alapján ítélte oda, aki Magyarország és a Magyar Telekom legnagyobb távközlési rádióhálózatának fejlesztését irányította korábban, mint az Ericson projektmenedzsere. A projektben több mint 2500 helyszínen kellett lecserélni a korábbi rádiós berendezéseket a legújabb csúcsminőségű már 4G\LTE technológiát is támogató eszközökre. Nemcsak a termék, hanem maga a technológia is egyedi és mindaddig ismeretlen volt nem csak a hazai, hanem nagyrészt a nemzetközi piacokon is.
A projektmenedzseri munka során a szakértői erőforrás-foglalás szempontjából kihívást jelentett a párhuzamosan futó, egymással kölcsönhatásban lévő projektek figyelembevétele, a résztvevők motivációjának fenntartása, amit a bizalom kiépítésével, nyílt és egyenes kommunikációval, folyamatos szakmai támogatással, a projekttagok a projekt sikeréhez való hozzáadott értékének hangsúlyozásával ért el. Közben egy példamutató kockázatkezelési és minőségbiztosítási tervben kiemelt figyelmet fordított az új technológiával járó kockázatok felmérésére és folyamatos követésére.
 DSC3236 díj x
A Tábla döntése alapján különdíjban részesült Maller Győző, Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal beruházási szakreferense, aki projektmenedzsere volt „Városliget Kapuja, a Városligeti műjégpálya rekonstrukciójának”. A projekt végrehajtása során el kellett végezni a városligeti műjégpálya teljes rekonstrukcióját, a főépület és a pályarekonstrukció kiviteli munkáit, hogy a Városliget idegenforgalmi, kulturális, rekreációs központként tudja fogadni a Budapestre látogató turistákat és a fővárosi lakosságot.

A projekt legnagyobb nehézségét a műemléki környezetnek való megfelelés, a kivitelező csődje miatt korábban félbehagyott részberuházások, az időnyomás és korszerűtlen technológiai megoldások kompenzálása jelentette. A beruházás befejezéséhez kiemelkedő projektmenedzseri teljesítményre volt szükség azért is, hogy az uniós támogatással megvalósult projektre megkapja a Főváros a támogatást is.

 Az Év Projektmenedzsere Díjat a projektmenedzsment szakma hazai szervezetei minden évben közösen hirdetik meg, értékelik és tesznek javaslatot az Év Projektmenedzserének személyére.

A szervezetek meghatalmazott képviselőiből e díj szervezésére létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla célja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PM Tábla tagjai:

  • Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK)
  • Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest)
  • Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT)
  • Építéstudományi Egyesület (ÉTE)

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár