PMI Budapest, Hungarian Chapter

Archívum

Idén is van lehetőség pályázni az Év Projektmenedzsere Díjra! A pályázati kiírás már elérhető a honlapunkon!

Habár a szokásos novemberi időpontig még előttünk áll néhány hónap, érdemes minél előbb összeállítani a pályázati anyagot, hogy minden a helyén legyen, mire eljön a tényleges határidő. Segítségként hozunk néhány információt a pályázatról.

év projektmenedzsere felhívás


A DÍJPÁLYÁZAT CÉLJA:

  • kiemelkedő projektmenedzserek felkutatása és teljesítményük bemutatása a szakmai-üzleti közvéleménynek,
  • a projektmenedzsment szakma elismertségének növelése,
  • a projektmenedzsment kultúra fejlesztése (jó példa és kiemelkedő gyakorlat bemutatásával),
  • a díj nyertese jogosulttá válik az IPMA Achievement Award nemzetközi pályázatán való részvételre.

Ecsedi Péter

Decemberben interjút készítettünk a 2017-es Év Projektmenedzsere Díj nyertesével, Ecsedi Péterrel. Péter azIT Services HungaryKft. Program Managere, kiemelt projektje pedig a cég pécsi SSC informatikai telephelyének kialakítása volt. 

2016. november 3-án, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) átadta az Év Projektmenedzsere díjat.
A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr fővédnöksége alatt álló elismerést idén Pugner Tamás, a Magyar Telekom Nyrt. projektmenedzsere vehette át.

 DSC3225 Tabla x

A Nemzetgazdasági Minisztérium Szemere utcai Dísztermében megrendezett díjátadón Rákossy Balázs államtitkár fontosnak tartotta, hogy a szakma minden évben hivatalosan is elismeri egy-egy kiváló projektmenedzser képességeit és eredményeit.

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat fontosnak tartja a projektmenedzserek megbecsülését, hiszen ők segíthetnek abban, hogy Magyarország hatékonyan használhassa fel a fejlesztési forrásait. A projektmenedzserek munkája a gazdaság minden szegletében érezteti hatását, hiszen az ő erőfeszítéseik indítanak el, újítanak meg olyan termelési, szolgáltatási folyamatokat, amelyek végeredményben hazánk gazdasági eredményeihez járulnak hozzá.

evpmje

A projektmenedzser szakma elismerése - A legjobb magyar projektvezetők

A PM Tábla célja a díj meghirdetésével az, hogy a hazai projektmenedzsment szakma legkiválóbb szakembereit elismerje, továbbá hogy felhívja a figyelmet a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire.

Az elmúlt évtizedek tevékenységei bebizonyították, hogy a piaci versenyképességet biztosító stratégiai ötletek, a hatékony szervezetfejlesztés, a szükséges innovációk sikeres megvalósításának hatékony eszköze a projektmenedzsment, amelynek középpontjában a megfelelő kompetenciák bázisán speciális eszközrendszert alkalmazó projektmenedzser áll, aki eredményorientáltsága mellettfelügyel a költségvetés kézbentartására, a stratégiai célok megvalósítására, az átláthatóság megteremtésére, s képes a mindig jelenlevő kockázatok kezelésére.

A projektmenedzser olyan vezető személyiség, aki hatékonyan képes vezetni az adott célra összeálló csapatát egyensúlyozva az időnyomás és a megfelelő minőségű teljesítés között, s a mindig szűkös erőforrásokkal gazdálkodva célba érni a váratlanul felbukkanó kockázatok ellenére.

Ezek a tulajdonságok a globális gazdasági válság körülményei során különleges figyelmet biztosítottak világszerte a projektmenedzsment szakma és képviselői iránt. A projektmenedzsment szakmában a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat Magyarországon is fontos reflektorfénybe állítani.

Ezért került tehát kiírásra az „Év Projektmenedzsere Díj”.

A projektmenedzser szakma elismerése - A legjobb magyar projektvezetők

A 16. alkalommal átadandó Év Projektmenedzsere Díjat a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla az idén is meghirdeti.

A PM Tábla célja: a hazai projektmenedzsment szakembereinek elismerése és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PM Tábla létrejöttével, működésével kapcsolatos információkat a www.evprojektmenedzsere.hu oldalon „Az Év PM Díj rendszere” című alapító dokumentuma tartalmazza.

A pályázatokat 2016. szeptember 26. éjfélig kell elektronikusan megküldeni Balogh Istvánnak (az IVSZ képviselőjének) az idei soros elnöknek a következő e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

kepfffb

Egy napig a projektmenedzserekről szólt a média

Idén 15. alkalommal ítélték oda az Év Projektmenedzsere Díjat. A szakma legkiválóbb magyarországi szakemberei közül választottak ki az idei év legjobbját. A kompetencia alapú „Év Projektmenedzsere Díj" pályázati kiírás elsősorban a pályázó projektmenedzser képességeire, tapasztalataira, eredményeire építve minősít.

A díjat a fővédnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át november 3-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében a MTA épületében a Projektmenedzsment világnap eseménysorozathoz kapcsolódóan.

Az idei nyertes Balaton László közgazdász (a képen balra), az Erste Bank Hungary Projekt Portfólió Menedzsment Osztályának vezetőjeként a devizahiteles elszámolási projektért volt felelős. A díjazott sikeresen tudta összehangolni a deviza- és forinthiteles ügyfelek fogyasztói kölcsöneire vonatkozó 2014. évi jogszabályi elvárásokat a fair banki szabályok bevezetésével. A nyolc jelöltből kiválasztott győztes a díjátadón elmondta: „Egy nagyprojektben nem lehet minden feladatot központilag irányítani. Ezért nagy érték a munkatársak proaktivitása, így ahol csak lehet, törekedni kell a felelősségek minél alacsonyabb szintre történő delegálására. Emellett támogatni kell a felelősségtudat kialakulását, amelyet segítenek az apró mindennapi figyelmességek, az emberekre való odafigyelés, a szép szó és a figyelem.”

PM1

pasted file medA Projektmenedzsment Kiválóság Tábla idén is meghirdeti meg az Év Projektmenedzsere Díjat a magyarországi projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerésére. A nyertes és a pályázók példáján keresztül kívánjuk felhívni a szakma és a közvélemény figyelmét a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PÁLYÁZATOK LEADÁSI HATÁRIDEJE 2015. OKTÓBER 9. éjfél.

A jelentkezési határidő a pályázatra: 2015. szeptember 28. éjfél ("Jelentkezési lap" leadásának határideje).

kovacs endre2014. november 4-én, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Dr. Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár átadta az Év Projektmenedzsere díjat. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és a Nemzetgazdasági Minisztérium védnöksége alatt álló elismerést Kovács Endre vehette át a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott ünnepségen.

2013. november 6-án, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár átadta az Év Projektmenedzsere Díjat. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium védnöksége alatt álló elismerést idén Czifra Julianna, a Vodafone Magyarország programmenedzsere vehette át.

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár