Az Év Projektmenedzsment Diplomamunkája Pályázat 2019

2019. november 7-én került megrendezésre a 2019-es Év Diplomamunkája Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye. A pályázaton idén Alapképzés (BSc) és Mesterképzés (MSc) kategóriában is lehetett indulni. Összesen 20 szakdolgozat érkezett különböző egyetemek tanulóitól. A beérkező szakdolgozatok közül egy hattagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló bírálóbizottság választotta ki a nyerteseket. A bírálóbizottság tagjai Vereczkei Brigitta (PMI titkár), Császárik-Kocsir Ágnes (Intézményvezető, Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar), Dr. Klimkó Gábor (PMSZ alelnök, Corvinus), Dr. Szabó Lajos (Corvinus), Szalay Imre (Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető) és Pernyeszi András (PMI alelnök) voltak.

 

evpmdiploma002

A pályázat létrejötte óta idén érkezett be a legtöbb pályamű. Mindkét kategóriában magas színvonalú dolgozatok érkeztek be, így a bírálóbizottságnak nem volt könnyű dolga. A díjazottak kategóriánként és témáik:

BSc kategóriában

  • az 1. helyezett Nadu Nikolett, szakdolgozatát A stakeholder menedzsment és eszközeinek bevezetése egy multinacionális vállalatnál címmel írta a BME-n;
  • a 2. helyezett Nyikes Viktória a BME-ről, szakdolgozata címe Mérföldkövekkel jobb-e a mérföldkő terv, mint az EVM?;
  • a 3. helyet Pataki Nikolett nyerte el, szakdolgozatát a Corvinuson írta Új technológiák alkalmazása a projektmenedzsmentben – új projekttag: mesterséges intelligencia címmel.

MSc kategóriában

  • az 1. helyezést Kanizsai Laura érdemelte ki a Corvinusról, Motivációs stratégiák a projektmenedzserek kezében című szakdolgozatával;
  • a 2. helyezett Pál Mária, a Pannon Egyetemen írt „Az idő pénz” – A késedelem- illetve az erőforráskorlát túllépésének költsége többszintű projektkörnyezetben szakdolgozatával;
  • a 3. helyezett Bencze Balázs, szakdolgozatát A projektvezetői szemléletmód megjelenése az edzői szakmában címmel írta a Corvinuson.

evpmdiploma001

Az első helyezettek elnyerték a szakmában elismertnek számító "Év Projektmenedzsment Diplomamunkája" díjat, és ingyenes részvételi lehetőséget kaptak a PMI Budapest, Magyar Tagozat Art of Projects konferenciájára, mely az ünnepélyes díjátadónak is helyszínt adott. Emellett ingyenesen részt vehetnek a HTE szervezésében megrendezendő PM Fórum projektmenedzsment konferencián és bemutatkozási lehetőséget kapnak a PMI Budapest, Magyar Tagozat honlapján. Az első három legjobbnak ítélt dolgozatok szerzői a kiíró szervezetek elismerő oklevelén túl választhattak egy, a pmi.org gondozásában megjelent szakkönyvet és ingyenes részvételi lehetőséget kapnak a Körkapcsolás rendezvényen, a PMSZ felajánlásával. Az helyezést elérő diákok konzulenseinek díja egy tetszőlegesen választott, a pmi.org gondozásában megjelent szakkönyv.

Az eseményt a  Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozata szervezte, együttműködve a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Projektmenedzsment szakosztályával és a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel (PMSZ).

A szervezők nagyon köszönik az összes pályázónak a részvételt és külön gratulálnak a nyerteseknek. A jövőben céljuk továbbra is aktívnak maradni a fővárosi és a vidéki egyetemeken is, és még több diáknak lehetőséget adni, hogy pályázhassanak az Év Diplomamunkája pályázaton. A pályázattal fő missziójuk továbbra is a projektmenedzsment tudományának népszerűsítése és az ifjabb generációkkal való megismertetése lesz.