Elnökség

Lezajlott a PMI Budapest, Magyar Tagozat Tisztújító Közgyűlése 2015. március 25-én. Ennek eredményeként az új elnökség:

Tisztség:  Név:  Elérhetőség, kapcsolat:
Elnök: Szalay Imre szalay.imre
Titkár: Kovács Ádám kovacs.adam
Elnökségi Tagok: Balogh László balogh.laszlo
  Farkas Tamás farkas.tamas
  Kiss Norbert kiss.norbert
  Prattinger Balázs prattinger.balazs
  Dr. Sándor Zoltán  
  Vereczkei Brigitta vereczkei.brigitta
Számvizsgáló Bizottsági Elnök: Bartalis Krisztina bartalis.krisztina
Számvizsgáló Bizottsági Tagok: Gábriel Zsolt gabriel.zsolt
  Hargitai Mátyás hargitai.matyas

 

Az elnökségi tagok rövid szakmai életrajza:

Elnök


Szalay Imre, PMP

• József Attila Tudományegyetem, matematikus-informatikus, 1979
• PMI PMP, 2003
• 25 éve projektmenedzsment a munkája
• Digital, Compaq, HP, Vodafone
• Társadalmi szerepvállalások
• DECUS, HTE TIPIK, PMSZ elnökség
• 2003 óta a PMI Budapest elnöke, egyik alapítója
• Kezdeményezései
• Év Projektmenedzsere díj
• Magyar PM szövetségek együttműködése
• Magyar PMBOK
• Év PM Diplomamunkája
• Szakmai cikkek, előadások PM témakörben

Titkár


Kovács Ádám, PMP

BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Menedzser szakán végzett 2006-ban. Egyetemi tanulmányai során ösztöndíjjal tanult Párizsban és Lyonban, anyanyelvi szinten beszél franciául és angolul. PMP és ITIL Manager (v2) minősítéssel rendelkezik.
Végzős egyetemistaként csatlakozott a HP projektvezetői csapatához, ahol eleinte kisebb, majd nagyobb - főként a közmű szektorban lévő - SAP projekteket vezetett. A HP-nál a projektvezetés mellett tanácsadóként is dolgozott, részt vett többek között a gázpiaci adatcsere modell kialakításában. A HP-t követően 2010-től 2014 végéig az RWE IT Magyarországnál dolgozott projektvezetőként, illetve az SAP csapatot vezette. 2014 decemberétől 2015 végéig az IT Services Hungary-nél (T-Systems International) dolgozott projektvezetőként a T csoport nemzetközi SAP projektjében. 2016 januárjától szabadúszó projektvezetőként dolgozik.

A PMI Budapest Magyar tagozat elnökségének 2012. óta tagja. 2012-től 2015-ig a rendezvényekért felelős alelnöki tisztséget töltötte be, 2015.-től a tagozat titkára.

Elnökségi tagok


Balogh

Balogh László

A BME-n 1991-ben szerzett Gépészmérnöki, majd 2004-ben MBA diplomát. Projektmenedzseri pályafutását 1996-ban a Lucent Technologiesnál kezdte, ahol többek között telekommunikációs, hálózatos illetve call center fejlesztési projekteket vezetett. Ezt követően az Avaya, EDS, LNX és T-Systemsnél projektmenedzseri, tanácsadói illetve projekt igazgatói pozíciót töltött be. Az IT Services Magyarország Kft-nél 2007-ben alapítója volt a PMO szervezetnek. Az elmúlt években vezetésével került kialakításra a vállalat project portfolió management keretrendszere. Jelenleg szolgáltatási egység vezetőként PM csapat irányítása mellett project portfolió managementtel, project management módszertan fejlesztéssel foglalkozik.

A PMI módszertanon alapuló projektvezetést 1998 óta gyakorolja, a PMP minősítést 2008-ban szerezte meg.

 FarkasTamas

Farkas Tamás

A BME Villamosmérnöki karán végzett 1992-ben, majd ugyanitt szerezte meg MBA diplomáját 2000-ben. Az országban elsők között 2001-ben szerezte meg PMP végzettségét.

Pályakezdőkét a Siemens Telefongyárban végzett tervező mérnöki feladatokat. Projektvezetői tevékenységét a Digital Equipment Magyarországnál kezdte 1998-ben. Itthon és a régió más országaiban is vezetett számos államigazgatási valamint közmű ipari projektet a zöldmezős fejlesztéstől kezdve, a vállalatirányítási rendszerintegrációs projekteken át szolgáltatás menedzsment projektekig.

2012-ben vállalta el a Hewlett-Packard SEE régió (South East Europe) SAP kompetencia központjának kialakítását és vezetését. Vezetői feladata mellett is folyamatosan kapcsoltban maradt az ügyfelekkel és a projektvezetési feladatokkal. Jelenleg a magyar SAP tanácsadói csapat vezetője és ezzel párhuzamosan közmű ipari projekteket is vezet.

2002 óta a Project Management Institute magyar tagozatának alapító tagja.

Kiss Norbert

Kiss Norbert

A projektmenedzsment szakterületén 8. éve dolgozom, mely során komplex nemzetközi és hazai projektek vezetésével foglalkoztam, illetve szervezeti szintű projektmenedzsment és portfoliófejlesztésekben működtem közre szakértőként és projektvezetőként egyaránt.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetésszervezés szakán végeztem. Itt az egyetemi tanulmányok mellett egy kiemelten közhasznú, non-profit oktatási szervezetként működő diákszervezet vezetésével is foglalkoztam.

Köszönhetően német érettségimnek németül anyanyelvi szinten, angolul tárgyalási szinten beszélek.

Az Accenture színeiben SAP bevezetési projektekben a PMO csapatát erősítve kezdtem pályafutásomat. Itt többek között a 2008-ban az „Év projektmenedzsere" díjat is elnyerő projekt beszállító oldali PMO tagjaként, majd Accenture oldali local PMO vezetőjeként tevékenykedtem. Az itt eltöltött 1,5 év után csatlakoztam a Szinergia Kft. tanácsadói csapatához. Itt szervezet és működésfejlesztési projektek vezetése mellett immár 6. éve veszek részt a Szinergia projektmenedzsment területének és szolgáltatásainak fejlesztésében. Vezető tanácsadóként és Gazdasági vezetőként dolgozom jelenleg a szervezetben. CAPM és PMP minősítéssel is rendelkezem, ezért mind a két minősítésre való felkészítő programok tartása is kompetenciáim közé tartozik.

Az elmúlt években elsősorban komplex szervezetfejlesztési, projekt érettség fejlesztési és projekt-portfolió rendszer kialakítási projekteket vezettem. A projekt-portfolió rendszerek fejlesztése, kialakítása témakör iránt kiemelten érdeklődöm, ezért több szakmai programon, konferencián előadást is tartottam ebben a témakörben.

palvolgyil
Dr. Pálvölgyi Lajos, PMP
 

A PMI Budapest, Magyar Tagozat alapító tagja és alelnöke 2003 óta. A Projecon Kft. ügyvezető igazgatója. Több évtizedes kül- és belföldi szakmai tapasztalattal és PMP minősítéssel rendelkező projekt- és programmenedzser, projektigazgató, tanácsadó és tréner. Pályáját a Magyar Tudományos Akadémián kutatóként kezdte. A németországi Digital Equipment GmbH alkalmazásában informatikai projektekben vett részt, később ugyanitt a projektmenedzsment képzés vezetője lett. Magyarországon főként távközlési területen vezet projekteket, ezen belül 1997 és 2005 között a Matáv Nyrt. számos kiemelt nagy projektjének felelős vezetője volt. Több vezető kül- és belföldi felnőttoktatási intézmény meghívott előadója. Az Akadémiai Kiadónál megjelent négy szakkönyv, köztük a "Projektmenedzsment útmutató" (PMBOK Guide magyar változat) 3. kiadásának (2006) szaklektora, az 5. kiadásának (2013) fordítója és a honosítási projektek vezetője; számos előadás és publikáció szerkesztője, szerzője. További részletek itt!

 Prattinger Balazs

Prattinger Balázs

Mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkezik. Releváns szakmai pályafutását 1998-ban a KPMG-nél kezdte, ahol vezető tanácsadói pozícióban elsősorban üzleti-informatikai tanácsadási projektekben vett részt, valamint projektvezetési tapasztalatokat szerzett. 2005-ben csatlakozott az Albacomp-hoz, ahol projektvezetőként több jelentősebb méretű projektet vezetett. 2006 nyarától a RacioNet Zrt. munkatársa, ahol a klasszikus informatikai tanácsadói és projektvezetési tevékenységeken túl az informatikai stratégia üzletág vezetését is ellátja. A referenciák között megtalálható állami, közigazgatási szervezetek, szállítmányozási, pénzügyi vállalatok, továbbá építőipari vállalkozások, illetve egészségügyi intézmények részére végzett projektek vezetése. 2010 óta rendelkezik PMP minősítéssel.

 Vereczkei Brigitta

Vereczkei Brigitta

12 éves szakmai tapasztalattal, 2010 óta PMP, 2014 óta PgMP minősítéssel rendelkező tanácsadó. Szakterülete a projekt- és programmenedzsment, mellyel kapcsolatos tanulmányokat a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, Németországban (Ludwig Maximilians Universität München) és az USA-ban (Washington College - Chestertown - MD - USA) folytatott. Dolgozott vevő és szállító oldalon egyaránt: alkalmazásfejlesztési, rendszer-bevezetési, termékfejlesztési és IT infrastruktúra kialakítási projekteket vezetett, projektmenedzsment kultúra kialakítását célzó projektekben volt tanácsadó elsősorban a nagyvállalati szektorban, 2006 óta dolgozik trénerként, oktatóként. Az elmúlt két évben a projektmenedzsment üzleti-stratégiai szintjével, valamint az emberi oldalával foglalkozik kiemelten (Projektmenedzsment és vállalati architektúra menedzsment kapcsolata, Változásmenedzsment, Stakeholder menedzsment). Aktívan részt vesz a hazai projektmenedzsment élet szervezésében: korábban a PMSZ elnökségi tagja, három éve dolgozik a HTE PM Fórum szervezőbizottságában.

„Hiszek a program-és projektmenedzsmentben, abban, hogy programmenedzserként, projektvezetőként hozzájárulunk a vállalatok szervezeti, működési és informatikai hatékonyságának javításához. Azt vallom, hogy a projektmenedzsment szakma ismertségét és elismertségét kötelessége javítani minden ezzel foglalkozó szakembernek, és ehhez a projektmenedzsment szervezetek, egyesületek, kezdeményezések fejlesztésére és összefogására van szükség."

Számvizsgáló Bizottsági Elnök

bartalis
Bartalis Krisztina, PMP

Egy külkereskedelmi, majd egy közgazdasági diplomát követően karrierjét tanácsadóként kezdte az akkori Arthur Andersen magyarországi tanácsadó csapatában, ahol stratégiai és vállalatirányítási projektekben vett részt. Ezután három évet töltött az Unitis Rendszerház CRM üzletágánál, ahol Siebel CRM bevezetés volt a fő területe, de a vállalat erős SAP profilja miatt és az ügyfelek igényeinek megfelelően az akkor piacra kerülő SAP CRM és Microsoft CRM megoldások bevezetésére is felkészültek. 2004-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, mint pénzügyi folyamatszervező. Három év telekommunikációs tapasztalatszerzést követően megbízták a cég vállalatirányítási rendszerének cseréjét célzó, az anyavállalat által kezdeményezett globális projekt magyarországi alprojektjének vezetésével. Az alprojekt sikerességének elismeréseként 2008-ban elnyerte a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a PMSZ által odaítélt „Az Év Projektmenedzsere" díjat. Azóta számos előadást tart projekt- és programmenedzsment, valamint CRM témakörökben. 2009-2012 között újra a CRM volt a fő területe, a Vodafone több éves CRM programját vezette, melynek célja egy CRM rendszer bevezetésével a vállalat értékesítési és ügyfélszolgálati folyamatainak egyszerűsítése és modernizálása volt. Jelenleg otthon van fél éves kisfiával.

 Számvizsgáló Bizottsági Tagok

zsolt-gabriel
Gábriel Zsolt

Külkereskedelmi, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán tanult, MBA-jét a CEU Business School-ban szerezte 2002-ben. Karrierjét a Coopers & Lybrand-nél kezdte audit asszisztensként (ahol az ACCA tanfolyam első fokozatait elvégezte), majd 4 évig controllerként dolgozott a UTI Telecom-nál, a jelenlegi Invitel egyik elődjénél. Azóta - mintegy 15 éve - tanácsadóként, projekt menedzserként tevékenykedik. A DSS Consulting-gal jellemzően BI projektekben vett részt, majd az IBCnet-nél felépítette az SAP üzletágat, üzleteket szerzett és projekteket vezetett. Az utóbbi időben önálló tanácsadóként vezet nemzetközi projekteket, mint pl. a Graphisoft MS Dynamics NAV roll-out-ja a japán, hongkongi és észak-amerikai leányvállalatainál.

hargitay
Hargitai Mátyás

A rendszerváltozás egzisztenciális megrázkódtatásai arra kényszerítettek, hogy az ELTE-en szerzett geofizikusi diplomát az informatika világára cserélje. Ennek egyik első állomása az MTA Sztaki volt. Az első magyar GIRO rendszer kialakításában már projektmenedzserként is részt vett. Később különböző beosztásokban megfordult olyan cégeknél mint a Cetelem Bank, Compaq vagy a Budapest Bank. Leginkább a bank, pénzügy, de a kiskereskedelem területén is dolgozott. A számtalan banki, pénzügyi projekt arra inspirálta, hogy közgazdaságtani és pénzügyi végzettséget is szerezzen. Az utóbbi években elsősorban ezen a területen önálló projektvezetőként és tanácsadóként tevékenykedik itthon és külföldön.

Legyen tájékozott!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

hpe logo

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1

prof logo
dxc logo

Partnerek

ujpmszlogo

hte670

KPMG Blue logo web

Agile Practice Guide

Agile Practice Guide

PMBOK Guide Sixth Edition

ezgif.com resize

PM Tudástár

pmbok

facebook          linkedin