A PMI idén május elején rendezte meg a Leadership Institute Meeting (LIM) rendezvényét Barcelonában, a Palau de Congressos de Catalunyában. A PMI Budapest Magyar Tagozatát Kovács Ádám titkár képviselte.

A három napos eseményen – a számos előadáson és workshopon kívül – rendkívül értékesnek, hasznosnak bizonyult a Meetingen részt vevő több mint 200 önkéntessel való találkozás élménye, a tapasztalatcsere a szakmabeliekkel, s a velük közösen eltöltött minőségi idő. A nemzetközi rendezvényt színesítette, hogy azon többek között ausztrál és pakisztáni önkéntesek is részt vettek, illetve a PMI-on belül egyre erősebben jelen lévő afrikai kontinens is képviseltette magát. A PMI globalizálódását jól mutatja az is, hogy míg 1997-ben a PMI 31 000 tagjának 95%-a Észak-Amerikában volt aktív, addig 2016 februárjában a 470 000 PMI-tagnak már 40%-a Észak-Amerikán kívül élt és dolgozott. Az fentebb már említett afrikai kontinensen is egyre dinamikusabb a projektmenedzsment szakma, idén Ghánában például már a második PMI Africa konferenciát rendezik meg.

PMI 6

A LIM-en az előadások során bemutatták a PMI különböző tudásbázisait, anyagait és marketingeszközeit. A meeting legérdekesebb pillanatai kétség kívül a tagozatok közötti tapasztalatcserék voltak. Az idei évben, a picivel több mint 290 tagozat első számú feladata nem más, mint a tagság megtartása, illetve a létszám növelése. Az egyes tagozatok más-más módon próbálják aktivizálni és stabilizálni a tagságukat, a rendezvényen azonban többször visszatérő elem volt a PMI Guest Pass programja. Ezt a ma már igazán sikeres kezdeményezést az intézmény a Franciaországból érkezett pozitív visszajelzések és tapasztalatok alapján terjesztette el világszinten.

A Magyar Tagozat Art of Projects Konferenciájához hasonlóan a többi országban is rendeznek éves szinten egy nagyobb rendezvényt, illetve hozzánk hasonlóan más országokban is átadják „Az Év Diplomamunkája” díjat.

A rendezvényen Kremmer László, a PMI kelet-európai régiójának mentora is előadást tartott a sikeres üzleti terv elkészítéséről, amely előadás különösen a megalakulás alatt álló tagozatok számára volt érdekes. László a kelet-európai régióban több országában is segíti és támogatja a Tagozatok megalapítását, s előadása során ezzel kapcsolatos tapasztalatait és tanácsait osztotta meg a közönséggel.

A soron következő EMEA LIM meeting 2017-ben Rómában lesz. A Magyar Tagozat elnökségének terve, hogy a 2015-2018-as elnökségi ciklusban Magyarországon kerüljön megrendezésre egy hasonló nemzetközi esemény.

Az eseménnyel kapcsolatban bővebb információkért keressék nyugodtan Kovács Ádámot, a PMI Budapest, Magyar Tagozat Elnökségének titkárát az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár