Idén az októberi észak-amerikai PMI Global Congress során, a floridai Orlandóban adták át az különböző kategóriák legjobbjainak a díjakat.

Az év projektje az "El Segundo Refinery Coke Drum Reliability Project" lett!

Los Angeles városa üzemanyag tekintetében a Chevron’s El Segundo finomítóra támaszkodik. A létesítmény a város területi piacán lévő gázolaj mennyiségének 20%-át adja, illetve több mint 40%-ot biztosít a várossal szomszédos Los Angeles Nemzetközi repülőtér légi járművei számára.

evprojektje2

 Amikor a gépezet egy létfontosságú eleme romlásnak indult, Chevron tudta, hogy azonnal lépni kell. A finomítónak hat új kokszolótoronyra volt szüksége (olyan hatalmas konténerek, melyben a nyersolaj 920 fokosra is felhevülhet), hogy továbbra is kielégíthessék az észak-kaliforniai üzemanyag igényeket.

evprojektje1

A tornyoknak a spanyolországi gyárból egészen El Segundoig utazniuk kellett, utóbbi település az egyik legsűrűbben lakott az Egyesült Államokban. A szállítást hajókkal oldották meg Los Angeles kikötőjén keresztül, célozva a Redmondo Beach-et, amely hat és fél kilométerre volt a létesítménytől. Mivel egyszerre két tornyot tudtak szállítani, mindössze hat éjszakába telt, hogy elérjék céljukat.

Miután az összes torony megérkezett, még hátra maradt a legnagyobb feladat, az üzembe helyezés. Azért, hogy ez a művelet a termelékenységet legkevésbé érintse, összevonták a már addigra eltervezett leállás időpontjával.

evprojektje3

A csapatnak a 2014 októberi határidő előtt négy hónappal sikerült befejeznie a projektet, és emellett a 125 millió dolláros keretből 7 milliót megspóroltak!

Forrás

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár