Miért érdemes a PMI Budapest, Magyar Tagozathoz csatlakozni?

Prezentáció a Citibank PMAW 2018 programhéten

2018. május 14-18. között került megrendezésre az idei „Citibank Project Management Awareness Week 2018” című programsorozat, amelynek keretében lehetőségünk nyílt bemutatni, hogy miért is érdemes egy lokális PMI tagozathoz csatlakozni.

A Citibank által rendezett program elsősorban a projektmenedzsmenttel kapcsolatos újdonságokra, kihívásokra, aktuális kérdésekre fókuszált, ennek keretében kapott lehetőséget a PMI Budapest, Magyar Tagozat, hogy bemutassa azokat az előnyöket, amelyek a tagozathoz való csatlakozással együtt járhatnak. A webes prezentációt Prattinger Balázs tartotta, melyet közel 40 munkatárs követett figyelemmel a világ számos pontjáról.

Balázs ismertette a PMI és a PMI Budapest, Magyar Tagozat főbb célkitűzéseit, tevékenységeit, majd részletesen bemutatta a magyarországi tagozat által végzett feladatokat, projekteket. Ennek keretében külön bemutatásra került az Art of Projects konferencia, az évenként 3 alkalommal megrendezésre kerülő PMPub, a társzervezetekkel együtt kezelt Év projektmenedzsere díj, valamint a Tagozat által életre hívott Év PM diplomamunkája pályázat is. Mindezek bemutatását követően a prezentáció részletesen kifejtette azokat az előnyöket, amelyek a tagozathoz való csatlakozással együtt járhatnak. Ezekből szemezgettünk néhányat:

 1. A Tagozathoz való csatlakozással a hazai projektmenedzsment szakma fejlesztésében tudok tevékenyen részt venni: a Tagozat által indított projektekben, feladatok végrehajtásában való aktív közreműködéssel - akarva, akaratlanul - hozzá tudunk járulni a hazai PM közösség fejlődéséhez.
 2. Egyszerűen – jó önkéntes munkát vállalni: az élet bármely szegletében – legyen az társadalmi felzárkóztatás, oktatási programban való részvétel, szegények felkarolása stb. – való jótétel fejleszti a személyiségünket, hozzájárulhat az önmegvalósításhoz. Az önkéntes tagozati munka vállalásával a hazai PM szakma elfogadottságát tudom növelni.
 3. Könnyebben hozzájuthatok a legfrissebb projektmenedzsment technikákhoz, hamarabb értesülhetek az aktuális PM trendekről.
 4. Találkozhatok olyanokkal, akik hozzám hasonlóan projekteket vezetnek: adott esetben teljesen különböző üzleti területeken dolgozók a tagozati feladataik végrehajtása során ütköztethetik álláspotjaikat, vagy éppen közösen kereshetnek megoldásokat a projektmenedzsment terén felmerülő kérdéseikre.
 5. Megismerhetek olyan embereket, akikkel másképpen lehet, hogy nem is találkoztam volna. A Tagozatban érdekes személyiségekkel találkozhatom, a közösség kitűnő hely a kapcsolatépítésre. 
 6. A tagozati feladatok ellátásával fejlesztem projektmenedzsment képességeimet: mások figyelésével, meghallgatásával „elleshetek” olyan technikákat, amelyeket a következő projektjeim során fel tudok használni. Saját feladataim kapcsán pedig a körülöttem lévő kollégák adhatnak hasznos visszajelzéseket.
 7. Jó egy csapat tagjának lenni: együtt többre vagyunk képesek, mint külön-külön. Jó érzés pl. egy egész napos konferenciát megszervezni és lebonyolítani; felemelő, ha elkészül egy könyv fordítása; jó átélni, ha díjazzuk az év legjobb projektvezetőjét, vagy az év PM diplomamunkáját elkészítő diákot.
 8. A Tagozatban történő tevékenység révén nőhet a szakmán belüli elismertségem.
 9. Ismertebbé válhatok a hazai projektmenedzsment közösségben.
 10. Mivel a tagozati pozíciókat időszakonként más-más kolléga tölti be, ezért garantált az új ötletek felmerülése, új szakmai programok beindítása. Részese lehetek a tagozati működés formálásának, újra alkotásának.
 11. Az ismertségem növekedésével lehetőség nyílik, hogy másokkal együtt dolgozzam jövőbeni projekteken.
 12. A tagozati díj befizetésével (25 USD) hozzájárulok a Tagozat működtetésének biztosításához. Ezen túlmenően olcsóbban juthatok szakkönyvekhez, vagy éppen jutányosabb áron vehetek részt konferenciákon.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat ezúton is szeretné megköszönni a Citibanknak és Kremmer Lászlónak, hogy lehetővé tették a Tagozat számára a programon való részvételt.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

hpe logo

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1

prof logo
dxc logo

Partnerek

ujpmszlogo

hte670

KPMG Blue logo web

Art of Projects Conference 2018

MasterClass 2018

Agile Practice Guide

Agile Practice Guide

PMBOK Guide Sixth Edition

ezgif.com resize

PM Tudástár

pmbok

facebook          linkedin