Amint arról már korábban is írtunk, idén ősszel megjelent a PMBOK® legújabb kiadása. A PMBOK® a projektmenedzsment szakma egyik vezető kézikönyve. Az első megjelenés óta, amely 1983-ra datálható folyamatosan vált a szakma elengedhetetlen eszközévé. Mivel a könyv a projektvezetés összes lényeges aspektusát lefedi, ezért elengedhetetlen szakirodalom számos nemzetközi minősítés, többek között a PMP® (Project Management Professional) megszerzéséhez.  Az önkéntesek által folyamatosan fejlesztett, a szakma legújabb kutatási eredményeit magába foglaló könyv 4-5 évente jelenik meg új és friss tartalmakkal töltve. A kötet 2017. szeptember 6.-a óta védett PDF formátumban angol nyelven már ingyenes elérhető a tagjaink számára.  A korábbi cikket itt olvashatod.

pmbok vegleges 2.0

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért van szükség időről-időre újabb kiadásra?

Az átdolgozás egyik oka, hogy a kötet függelékében összefoglalt folyamatstruktúra az American National Standards Institue (ANSI) szabványa is, amit rendszeresen frissíteni kell.

Miért érdemes beszerezni a legújabb kiadást?

A legújabb kiadványt többek között azért is érdemes beszerezni, mert a PMP® vizsga anyagát a legfrissebb kiadás tematikájához igazítják. A vizsgát 2018. március 26-tól módosítják a legújabb kiadás témáihoz. 

pmbok

Mikorra várható a magyar fordítás?

A magyar fordítás 2018. második felében várható. Ennek a munkának az elvégzésére várjuk a jelentkezőket, akik a kiadóval való szerződés keretében lefordítják a könyvet. Erre a pozícióra 1-2 emberre van szükségünk. A fordítás elkészülte után szükségünk van 30-40 lelkes és önkéntes lektorra, akik az elkészült fordítást fejezetenként átnézik, az esetleges hibákat javítják. Ezután pedig a közös szószedet és a definíciók kialakításában vesznek részt. A munka ezen része biztosítja a közös értelmezést.

Ha szívesen részt vennél a PMBOK fordításában vagy lektorálásban, ha szeretnél tapasztalatot szerezni egy szakmai könyv kiadása körüli munkálatokban, akkor várjuk jelentkezésed az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár