PMBOK - Jön a hatodik kiadás magyar fordítása!

Amint arról már korábban is írtunk, idén ősszel megjelent a PMBOK® legújabb kiadása. A PMBOK® a projektmenedzsment szakma egyik vezető kézikönyve. Az első megjelenés óta, amely 1983-ra datálható folyamatosan vált a szakma elengedhetetlen eszközévé. Mivel a könyv a projektvezetés összes lényeges aspektusát lefedi, ezért elengedhetetlen szakirodalom számos nemzetközi minősítés, többek között a PMP® (Project Management Professional) megszerzéséhez.  Az önkéntesek által folyamatosan fejlesztett, a szakma legújabb kutatási eredményeit magába foglaló könyv 4-5 évente jelenik meg új és friss tartalmakkal töltve. A kötet 2017. szeptember 6.-a óta védett PDF formátumban angol nyelven már ingyenes elérhető a tagjaink számára.  A korábbi cikket itt olvashatod.

pmbok vegleges 2.0

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért van szükség időről-időre újabb kiadásra?

Az átdolgozás egyik oka, hogy a kötet függelékében összefoglalt folyamatstruktúra az American National Standards Institue (ANSI) szabványa is, amit rendszeresen frissíteni kell.

Miért érdemes beszerezni a legújabb kiadást?

A legújabb kiadványt többek között azért is érdemes beszerezni, mert a PMP® vizsga anyagát a legfrissebb kiadás tematikájához igazítják. A vizsgát 2018. március 26-tól módosítják a legújabb kiadás témáihoz. 

pmbok

Mikorra várható a magyar fordítás?

A magyar fordítás 2018. második felében várható. Ennek a munkának az elvégzésére várjuk a jelentkezőket, akik a kiadóval való szerződés keretében lefordítják a könyvet. Erre a pozícióra 1-2 emberre van szükségünk. A fordítás elkészülte után szükségünk van 30-40 lelkes és önkéntes lektorra, akik az elkészült fordítást fejezetenként átnézik, az esetleges hibákat javítják. Ezután pedig a közös szószedet és a definíciók kialakításában vesznek részt. A munka ezen része biztosítja a közös értelmezést.

Ha szívesen részt vennél a PMBOK fordításában vagy lektorálásban, ha szeretnél tapasztalatot szerezni egy szakmai könyv kiadása körüli munkálatokban, akkor várjuk jelentkezésed az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

hpe logo

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1

prof logo
dxc logo

Partnerek

ujpmszlogo

hte670

KPMG Blue logo web

Art of Projects Conference 2018

MasterClass 2018

Agile Practice Guide

Agile Practice Guide

PMBOK Guide Sixth Edition

ezgif.com resize

PM Tudástár

pmbok

facebook          linkedin