A PMIEF bemutatása

A PMI és a társadalmi felelősségvállalás

A projektmenedzsment készségek a mai világban a mindennapi élet részét képezik. Már nem csak az üzleti életben használják őket, hanem a társadalom rengeteg más résztvevője is hasznát vehetné munkájában a projektmenedzserek tudásának. Ezen felismerés eredményeképp hozta létre 1990-ben a PMI a PMIEF-et, vagyis a Project Management Institute Educational Foundation-t.

pmief hitvallás

A PMIEF célja

A PMIEF egy nonprofit jótékonysági szervezet. A PMI a projektmenedzsment üzleti életben való elterjesztésén és megerősítésén dolgozik, a PMIEF pedig az üzleti életen kívül eső szektorokba és emberekhez juttatja el a szakterülethez kapcsolódó tudást. A szervezet alapjául az a hit szolgál, hogy a projektmenedzsment készségek oktatásával megnövelhető az emberek arra való képessége, hogy életükben vagy közösségükben pozitív változást hozzanak létre. A PMIEF ezt hivatalos küldetésében a következőképp fogalmazza meg:

“Küldetésünk az, hogy az embereket lehetőségeik felismerésére ösztönözzük és bátorítsuk, és arra, hogy a projektmenedzsment tudásanyagát használva változást hozzanak saját és közösségük életébe.”

Célja tehát az, hogy a projektmenedzsment készségek és tudás átadásával lehetőséget biztosítsanak az embereknek világszerte egy jobb jövőre és hatékonyabb munkavégzésre. Tevékenységükre három fő területet jelöltek ki:

  1. A felkészültebb munkaerő képzésének támogatása.

A PMIEF a legrégebb óta futó programjában már nagyjából 20 éve támogatja a szakmabeliek, a más területen dolgozók és a diákok projektmenedzsment tudásának és készségeinek bővítését. Ezt akadémiai ösztöndíjakkal, különböző díjakkal, gyakornoki pozíciók felkínálásával, doktori kutatások támogatásával és a szakmai fejlődést segítő ösztöndíjakkal teszi. Ezek segítségével motiválja a jelenlegi és leendő projektmenedzsereket a folyamatos tanulásra és fejlődésre.

  1.  A fiatal korosztály oktatása és felkészítése.

A PMIEF Projektmenedzsment és tudós ifjúság programja a leggyorsabb ütemben növekvő területe a szervezetnek. A program keretén belül általános- és középiskolákban terjesztik az összegyűjtött ismeretanyagot. A projektmenedzsmentet bemutató oktatási erőforrások, programok és workshopok létrehozásával és megtartásával segítik a fiatalok és tanáraik tudásának bővülését és készségeinek fejlesztését.

  1.  A rászorulók segítése és támogatása.

A PMIEF támogat különböző nonprofit, civil és katasztrófa-elhárító szervezeteket abban, hogy hatékonyabban tudják felhasználni a rendelkezésükre álló korlátozott erőforrásokat. Ennek érdekében egyrészt pénzbeli adományokkal és ösztöndíjakkal segíti őket, másrészt pedig különböző, a projektmenedzsmenttel kapcsolatos továbbképzésekkel.

Kapcsolat a PMI és a PMIEF között

A két szervezet bár külön működik, szoros kapcsolatban áll egymással. Minden PMI helyi tagozatnak lehetősége van kijelölni egy összekötő személyt (PMIEF/PMI Liaison), akinek az elsődleges kapcsolat az adott helyi PMI tagozat és a PMIEF között. Az összekötő személy pozíciójához tartozik minden a PMIEF-el kapcsolatos ügyintézés az adott helyi PMI tagozatban. Ez magába foglalja többek közt a PMIEF által kínált lehetőségek hírének terjesztését; az adott helyszínen levő, a PMIEF céljaihoz kapcsolódó szervezetekkel és közösségekkel való együttműködés kiépítését és fenntartását és önkéntesek toborzását és bevonását a PMIEF programjaiba. Az összekötő személynek ehhez folyamatosan kapcsolatban kell maradnia a PMIEF-el és tájékozódnia kell az újdonságokról és változásokról. Erre a PMIEF virtuális események, webinarok és tréningek formájában biztosít lehetőségeket.

Lehetőségek a PMIEF támogatására

A projektmenedzserek számára különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a PMIEF támogatására. Lehetőség van pénzbeli adományokkal támogatni a szervezet céljait, de a PMIEF kidolgozott egy programot, ahol önkéntes projektmenedzsereket párosítanak össze olyan civil és nonprofit szervezetekkel, melyeknek szükségük van segítségre projektjeik vezetésében.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

ujpmszlogo

 

 

HOA

 

  hte670

 

 

njszt

KPMG Blue logo web

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár